Online Fotoğraf Düzenleme Nedir?

Online fotoğraf düzenleme nedir? Bazı durumlarda çekmiş olduğunuz bir fotoğrafı düzenlemek için online (çevrimiçi) olmaya gerek duyabilirsiniz. Peki online fotoğraf düzenleme işlemine neden ihtiyaç duyarız ve nasıl yaparız?

Online fotoğraf düzenleme için en basit ifade ile çektiğimiz fotoğraflar üzerinde online (çevrimiçi) platformlarda veya bulut üzerinde oynayarak ve istediğimiz şekilde rötüşleyerek düzenlemektir.

Online fotoğraf düzenleme işlemi için isterseniz bilgisayarınızdan ya da mobil cihazlarınız olan akıllı telefon veya tablet pc üzerinden fotoğraf yükleyerek düzenleme işleminin ilk adımını yapabilirsiniz.

Online Fotoğraf Düzenleme Nasıl Yapılır?

Fotoğrafınızı yükledikten sonra bulunduğunuz online platform üzerinde basit düzeltmeleri yapabilirsiniz. Örneğin fotoğrafınızın ince ayarı için parlaklığı, kontrastı, doygunluğu, koyu alanları veya sıcaklık düzeylerini ayarlayarak derinlik ve canlılık oluşturmanız oldukça kolay işlemlerdir.

Eğlenceli fotoğraf efektleri açısından, hazır ayarları kullanarak farklı efektler seçebilir, isterseniz bu efekt üzerinden yukarıda bahsettiğimiz ince ayarları yapabilirsiniz.

online fotoğraf düzenleme

Online Fotoğraf Düzenleme Basit İşlemler İçerir

Online fotoğraf düzenleme işlemleri için genelde ilgili uygulamalar ve servisler bu ince ayarları tek bir tuşla yapabilen otomatik tonlama, “kendimi şanslı hissediyorum” gibi butonlar koyarak sizin yerinize düzeltmeler yapabilir. Tek bir dokunuşla rengi ve pozlamayı otomatik olarak ayarlayabilir, fotoğrafınız için görmek istediğiniz sonuca en yakın olanını kolayca bulabilirsiniz. Böylelikle çok fazla manuel ayar yapmanıza gerek kalmadan düzenleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Fotoğraf filtreleri online fotoğraf düzenleme için mükemmel araçlardır. Genellikle ücretsiz olarak sunulan bu filtreler anında fotoğrafınızı değiştirirler.

Buna ek olarak çektiğiniz fotoğraf için aklınızda kalan görüntüye ulaşmakta kırpma için fotoğrafınızı yeniden boyutlandırabilir veya belirli kısımlarını kaldırabilirsiniz. Ayrıca döndürme işlemi ile düzgün olmayan bir fotoğrafı düzeltebilir veya bir fotoğrafı 90° sola ya da sağa döndürebilirsiniz. Böylelikle fotoğrafınızın dikkat dağıtıcı kısımlarını kaldırmış olursunuz.

Online fotoğraf düzenleme sayesinde fotoğraflarınıza efektler, çerçeveler, filtreler uygulayabilir; fotoğraftaki kontrast, parlaklık, kırmızı gözler, yeniden boyutlandırma, resim döndürme gibi işlemleri basitçe yapabilir ve fotoğraflarınızdan mozaik ve kolajlar oluşturabilirsiniz.

Online fotoğraf düzenleme siteleri ise fotoğraflara eğlenceli efektler vererek keyifli vakit geçirmenin yanısıra kullanıcıya photoshop bilgisi gerektirmeden bilgisayarında bulunan ya da internet linkini (URL) verip gösterebileceği bir fotoğrafı yükleyerek kolayca efekt verilmiş ilginç fotoğraflar elde edilebilmesini sağlamasıdır. Çevrimiçi olarak kullanabileceğiniz bu platformlar sayesinde fotoğraflarınız üzerinde basit oynamalar yapabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın