En iyi Online Fotoğraf Düzenleme Siteleri

En iyi online fotoğraf düzenleme siteleri hangileridir? Bu online fotoğraf düzenleme siteleri arasında basit işlemler için kullanabileceklerimiz hangisidir. Bu yazıda biraz detaylandırmaya çalışacağız.

Online fotoğraf düzenleme siteleri, fotoğraflara efektler vererek eğlenceli bir şekilde fotoğraflar üzerinde oynayabileceğiniz, çevrimiçi olarak kullanabileceğiniz platformlardır.

Şimdi kısaca fotoğraf düzenleme nedir hatırlayalım. Ardından aşağıda belirteceğimiz online fotoğraf düzenleme siteleri sayesinde fotoğraflarınızı düzenleyebilir, eğlenceli fotoğraf efektlerinden birini seçip uygulayabilir, kolaj ya da mozaikler oluşturabilirsiniz.

Fotoğraf düzenleme için en basit ifade muhtemelen çektiğimiz fotoğrafların makine üzerinde ya da sonrasında üzerinde oynanması ve istenilen şekilde rötüşlenmesidir. Bu düzenleme işlemi kimi zaman ince ayar ve basit tonlamalar, kimi zaman ise daha fazla uğraş gerektirir.

Online fotoğraf düzenleme siteleri nelerdir, detaylarına geçmeden bu sitelerin fotoğraflara eğlenceli efektler vererek keyifli vakit geçirmenin yanısıra kullanıcıya photoshop bilgisi gerektirmeden bilgisayarında bulunan ya da internet linkini (URL) verip gösterebileceği bir fotoğrafı yükleyerek kolayca efekt verilmiş ilginç fotoğraflar elde edilebilmesini sağlamasıdır.

Online Fotoğraf Düzenleme Siteleri için Öne Çıkan Örnekler

En iyi Online Fotoğraf Düzenleme Siteleri

En çok bilinen ve kullanılan online fotoğraf efekt sitesi diyebileceğimiz Photofunia üzerine gönderebileceğiniz dosya boyutu maksimum 2mb. Hergün yeni şablonlar ekleniyor ve bilinen dosya formatlarından JpgGif ve Png dosyalarını destekliyor. Oluşturduğunuz fotoğrafı bilgisayarınıza kaydetme ve yayınlama imkanınız bulunuyor.

Photovisi ise basit bir şekilde fotoğraflarınızdan kolaj oluşturabileceğiniz bir site. Ücretsiz olarak hizmet veren Photovisi, eklediğiniz fotoğraflardan kolaj oluşturabiliyor. Fotoğraflarınız ile oluşturacağınız kolajları Photovisi üzerinden indirebilir ya da direkt olarak sosyal platformlarda paylaştırabilirsiniz.

Online fotoğraf düzenleme siteleri arasında Photofunia ve Photovisi’nin ardından hem masaüstü hem de mobil ortamlarda direkt olarak fotoğraflarınızı düzenleyebileceğiniz en sık kullanılan sitelerden birisi ise Pixlr. İsterseniz fotoğraflarınız otomatik düzenlensin isterseniz Pixlr Editor ile her düzenlemeyi kendiniz yapın.

Online fotoğraf düzenleme siteleri arasında bir diğer popüler isim Picnic, ama servis 2010 yılında Google tarafından alındıktan sonra sitesi üzerindne hizmet vermemeye başladı. Peki biz niye listeye dahil ettik. Çünkü Google+ sosyal paylaşım ağı kullanıyorsanız, buraya yükleyeceğiniz her fotoğrafı çevrimiçi olarak Picnic kullanarak düzenleyebilirsiniz. Tabi aynı işlemleri Chrome tarayıcı ile de gerçekleştirmeniz mümkün. Detaylar için buraya bakabilirsiniz.

Online fotoğraf düzenleme siteleri için son durağımız iki eğlenceli site oluyor. Bunlar BeFunky ve PicJoke. Efektler için BeFunky, şaka amaçlı kullanım için PicJoke sitesini tercih edebilirsiniz.

Bunların dışında online fotoğraf düzenlemek için Canva’yı kullanabilirsiniz. Hazır şablonlar, fotoğraf filtreleri gibi birçok farklı özelliği kullanıcılarına sunan Canva ile fotoğraflarınızı daha özgün şekillere kolayca sokabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın