Photokina Süresiz Olarak İptal Edildi

Photokina, görüntüleme pazarındaki düşüşler nedeniyle Köln merkezli etkinliğini süresiz olarak askıya alacağını açıkladı.

Photokina ana sayfasında tanıtılan bir basın açıklamasında Koelnmesse (Photokina’nın arkasındaki organizasyon şirketi) Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Gerald Böse şunları söylüyor:

‘Ne yazık ki, şu anda, sektördeki koşullar, fotoğraf, video ve görüntüleme için önde gelen uluslararası ticaret fuarı için geçerli bir temel sağlamıyor […] 70 yıllık ortak bir geçmişten sonraki bu sert kesinti bizim için çok zordu. Her zaman yakın ve güvene dayalı bir ortaklığımız olan sektördeki bu trende şahit olmak bizim için çok acı verici. Ancak bu olayı devam ettirmeye karşı açık ve dürüst bir durumla karşı karşıyayız, bu karar için maalesef alternatifimiz yok. ”

Basın bülteni, küresel COVID-19 salgını olmasa bile, ‘görüntüleme pazarının zaten çift hanelerde yıllık düşüşlerle güçlü bir karışıklığa maruz kaldığını’ açıklamaya devam ediyor. Koelnmesse Yönetim Kurulu üyesi ve Operasyon Direktörü Oliver Frese’e göre, ticari fuarı ‘yeni katılımcı ve ziyaretçi segmentleriyle’ çeşitlendirme çabalarına rağmen, bu değişiklikler etkinliğin durumunu temelde iyileştirmedi ”. Frese şöyle devam ediyor:

Bugün her zamankinden daha fazla fotoğraf çekilirken, akıllı telefon fotoğrafçılığının ve videografinin görüntü tabanlı iletişimle birlikte, örneğin sosyal medya yoluyla entegrasyonu, klasik pazarın büyük bölümlerinin ortadan kaldırılmasını engelleyemedi. Sonuç olarak, genel durum, uluslararası görüntüleme pazarında en yüksek kaliteyi ve profesyonelliği temsil eden dünyaca ünlü bir marka olarak Photokina’nın kalite standartlarıyla uyumlu değildir. ‘

Nihayetinde, Photokina’yı süresiz olarak askıya alma kararı, Koelnmesse tarafından Alman Fotoğraf Endüstrisi Birliği ile ‘yakın koordinasyon içinde’ alındı.

Her ne kadar basın bülteninin başlığı – ‘Photokina bir sonraki duyuruya kadar askıya alınacak’ – olsa da, bunun 1950’den beri Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen yıllık fotoğraf fuarı için bir veda olduğunu söyleyebiliriz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın