Sığ Alan Derinliği Fotoğrafları için 22 Mükemmel Örnek

Sığ Alan Derinliği fotoğrafları için birbirinden güzel örnekleri derlemeye çalıştık. Sığ alan derinliği fotoğrafları için 22 mükemmel örneği bu yazıda bulabilirsiniz.

Bildiğimiz üzere Alan derinliği üzerinde kontrol sağlayabilmek için üç farklı unsur bulunmaktadır. Bunların başında diyafram açıklığı gelmektedir. Akabinde odak uzaklığı ve fotoğraf makinesinin konuya olan uzaklığı da, alan derinliği üzerinde kontrol sağlayabileceğiniz diğer unsurlardır. Bu bizim kontrol edecebileceğimiz bir durumdur ve böylelikle fotoğraflamak istediğimiz konuyu istediğimiz gibi ön plana çıkarabilir ve fotoğrafta arka planı flu yaparak yine istediğimiz gibi öldürebiliriz.

Kimi zaman bir portre çekiminde daha küçük bir alan ön plana çıkarılabilirken ki buna sığ alan derinliği diyoruz, geniş açı bir manzara çekiminde daha büyük bir alan öne çıkarılabilmektedir.

Sığ alan derinliği, fotoğrafını çektiğimiz konuda, öne çıkardığımız net kısımların dar olmasını ifade eder. Diğer taraftan genelde ön kısımda konuyu güzel bir şekilde netlemek ve konuya dahil olabilecek diğer elementleri, odak dışına çıkarıp, arka plana atarak güzel bir bulanıklık yaratmak, doğal olarak seyri güzel fotoğraflar çıkmasını sağlamaktadır.

Sizleri birbirinden güzel sığ alan derinliği fotoğrafları ile başbaşa bırakalım.

Sığ Alan Derinliği Fotoğrafları için Birbirinden Güzel Örnekler

sığ alan derinliği fotoğrafları

Slow Measurement

sığ alan derinliği fotoğrafları

Malachite Kingfishers

A Centipede's Shallow Depth of Field

Locker

Water Drop

Paper Plane

Light In A Drop

Brush And Spit

Djembe Drums

Cat

Benched

Hanger Clips

Sleeping Baby

Baby With A Cup And Colour

Prayer Wheels

Thorns

Holding On To A Bubble

Refraction

Umarız bu birbirinden güzel sığ alan derinliği fotoğrafları hoşunuza gitmiştir ve ilham almışsınızdır. Eğer sizin de paylaşmak istediğiniz sığ alan derinliği fotoğrafları varsa bunun için Türk Nikon’un Facebook duvarında yayınlanmasını istediğiniz fotoğrafları, bizlere Kullanılan Nikon Fotoğraf Makinesi, Nikon Lens ve EXIF bilgileri ile göndermeniz yeterli olacaktır. Daha detaylı bilgi için lütfen “Facebook Fotoğraf Paylaşımı” yazısına bakınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın