Sony S Serisi XQD Hafıza Kartları 64GB 168MB/s [Nikon D4]

Sony tarafından açıklanan yeni S serisi XQD hafıza kartları, resmi olarak CF (compact flash) kartlardan daha hızlı bir şekilde saniyede 168MB transfer hızına ulaşabiliyor.

Sony tarafından yapılan bu duyuru ilk etapta dijital SLR kameralar ve hatta şu an piyasada bulunan tüm kameralar içerisinde yeni XQD standartlarını destekleyen tek kamera olan Nikon D4’ün kullanıcılarını oldukça memnun edecektir.

Buna göre şu an Nikon D4 kullanıcıları hali hazırda Sony XQD kartı duyurduğu H serisi XQD kartlarının 16GB ve 32GB versiyonlarını kullanabiliyorlardı. Bu da son kullanıcıya 125MB/s transfer hızı sunuyordu. S serisi XQD hafıza kartlarının duyurulması bu hızın saniyede 168MB olmasını sağlayacak.

Sony’nin yeni S serisi 64GB XQD hafıza kartlarını bu aydan itibaren satışa sunması bekleniyor.  2012 Eylül – Ekim gibi 32GB versiyonu da satışa sunulacakmış.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın