Birbirinden Güzel Süper Ay Fotoğrafları

Süper ay fotoğrafları için birbirinden güzel örnekleri sunarken, ayın dünyaya bu kadar yaklaştığı olayı anlatmaya çalışacağız.

Bilindiği üzere ayın yörüngesinin özel şekli sebebiyle Dünya’ya olan mesafesi dönem dönem değişmektedir. Süper Ay nedir? Kısaca Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu döneme denir. Peki neden “Süper Ay” ifadesi kullanılır? Çünkü Ay, gezegenimize en yakın konuma geldiğinde %14 daha büyük ve %30 daha parlak görünür. 

NASA konuyla ilgili yaptığı açıklamada 14 Kasım 2016 tarihinde 21. yüzyılın en büyük Süper Ay’ına tanıklık edileceğini açıkladı. Bu gökyüzü olayı 2034 yılına kadar bir daha gözlemlenemeyecek. Bilim insanlarına göre 70 yıldır insanlığın gördüğü en yakın Ay görüntüsü olacağı belirtildi. 

Süper Ay Türkiye’de Ne Zaman Görülebilir?

Ülkemizde 14 Kasım’ı 15 Kasım’a bağlayan gece Türkiye saatiyle sabah 4.30 sularında Güneş ve Ay tam hizaya gelecek. Süper Ay bundan sadece iki saat önce 2.30’da Dünya’ya en yakın noktada olacak. Diğer taraftan atmosferdeki kırınım etkisinden dolayı Ay’ın en büyük göründüğü an doğarkenki hali olacak. Yani 14 Kasım gün batımında. Süper ay gözlemlemek isteyenler için en uygun zaman gün batımı sonrası mavi saat ve geceye geçtiğimiz anlar olacak.

Şimdi daha önce Dünya’nın farklı noktalarından çekilmiş süper ay fotoğrafları ile sizleri başbaşa bırakalım. 

Süper ay fotoğrafları için Mükemmel Örnekler

Ay fotoğrafı çekmek ve dolunay zamanı farklı noktalarda ayın görüntülerini yakalamak için ay fotoğrafı nasıl çekilir yazımıza bakabilirsiniz. Ayrıca hızlı bir şekilde ay fotoğrafı çekerken yapmanız gereken ayarları ve buna bağlı olarak bazı ipuçlarını derlediğimiz ay fotoğrafları için ipuçları yazısı da ilginizi çekebilir. 

Birbirinden Güzel Süper Ay Fotoğrafları

Birbirinden Güzel Süper Ay Fotoğrafları

Birbirinden Güzel Süper Ay Fotoğrafları

Birbirinden Güzel Süper Ay Fotoğrafları

Birbirinden Güzel Süper Ay Fotoğrafları

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

 

17

 

18

19

20

21

22

23

24

25

Bu yüzden Süper Ay çıplak gözle rahatlıkla görülebilmektedir. Elbette her zaman belirttiğimiz gibi bu gökyüzü şöleninden kaliteli görüntüler elde etmek istiyorsanız şehir ışıklarından uzak ve gökyüzünün bulutsuz olduğu yerleri tercih etmelisiniz. Yani ışık kirliliğinden uzaklaşmalısınız. 

Umarız süper ay fotoğrafları size ilham verecek şekilde ilginizi çekmiştir. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın