Yeni Nikon D4x Özellikleri Hakkında İlk Dedikodular

Nikon’un 2012 yılındaki dijital SLR fotoğraf makinelerini tam kare (fx format) formatta yenilemesi hem oldukça güzel bir sene geçirmesine hem de 2013 yılı için özellikle aynasız kamera ve APS-C algılayıcılı dx format kameralara yönelebilmesi için altyapı oluşturmasını sağlamıştı.

Nikon’un 2013 yılında hangi ürünleri duyuracağına dair hedefleri dedikodu bazında yavaş yavaş şekillenmeye başlıyor. Nikon D7000’in yenilenmesine yönelik hemen Nisan ayı öncesinde bir DX gövde beklentisi oluşmaya başladı bile. Nikon D7000’in yerini alması muhtemel Nikon D7100 DSLR kamera özellikleri yavaş yavaş oluşmaya başladı.

Nikon’un 2013 yılı hedeflerini çizerken bir sene önce duyurduğu Nikon D4 için yeni fx format bir kamera duyurmasının olasılık dahilinde olduğunu belirtmiştik ve isminin Nikon D4x olabileceğini belirtmiştik. Nikon D4‘ün yerine birebir geçmeyecek bu yeni tam kare dijital SLR kameranın yüksek megapiksel sensöre sahip olacağı bekleniyor. Bu sensör Nikon D800‘deki gibi 36 megapiksel olacak ama içerisinde AA filtre olmayacak. Nikon tarafından dizayn edilip hayata geçirilecek bu sensör moire eğrilerini kamera içerisinde azaltma gibi bazı yeni iyileştirmeler içerecek.

Nikon-D4X

2013 sonbaharında duyurulması beklenen ama ismi bile henüz dedikodu aşamasında olan Nikon D4x için oluşan ilk özellikleri listelemeye çalışalım.

Nikon D4x Beklenen Özellikleri

  • Nikon D4 ile aynı gövde
  • 36 megapiksel sensor
  • 6 fps (mevcut deklanşör ile beklenebilecek en yüksek hız 11 fps olacaktır)
  • Video kayıtlarında çok az iyileştirme
  • Nikon D4’ün mevcut fiyatından bir miktar daha yüksek bir fiyat bekleniyor.
  • Nikon D4x duyurusu 2013 sonbaharında bekelniyor.

Source : Nikon is Rumored to Announce a New Nikon D4x Digital SLR Camera This Year

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

3 comments on “Yeni Nikon D4x Özellikleri Hakkında İlk Dedikodular

  1. Avatar for Alper Orus

    Ş.Semihhan Aydemir

    Merhabalar ben şu anda Nikon D4 almayı düşünüyorum ama aynı zamanda teredütlerim var.
    XQD hafıza kartı ve bunun yanı sıra şarj gibi benzersizlikler beni endişelendiriyor. Bu nedenle bayağı bir zamandır araştırıyorum ancak dedikoduların Nikon D4X çıkacağı yönünde olsa da Nikon bu konuda henüz bir açıklama yapmış gözükmüyor.

    Doğrusu seri çekim ve sessizlik bakımından Nikon D4 muazzam ama Nikon D800E ‘de 36 MP ile düşündürüyor. Ekonomik sorunum olmamasına rağmen aralarında oldukça büyük fiyat farkı bulunuyor. Çünkü 16 MP ile 36 MP kıyası yapında niçin D4 olmalı demem için seri çekim yeterli değil. Bu nedenle daha iyi fikir sahibi olma adına yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    Saygılarımla

  2. Avatar for Alper Orus

    Ulaş Engin

    Merhaba Nikon D4 ıso yönünden muazzam bir görüntü kalitesi sunuyor sizlere ayrıca tekil pixsel boyutu tek bir pixsel cinsinden yaklaşık 2,5 katı buda demek oluyorki loş ortamlarda çok daha net görüntü demek yani flaşsız loş bir sokakta gece bir de buna50mm1,4N Lens taktınızmı tadından yenmez anladınmı 🙂 grain mrain vermez 50×60 a kadar büyütün nikon 800 ün 36 pixsel olmasının çok da bir önemi yok bilbord yapmadıktan sonra pixsel büyüklüğü önemli olan, zaten 16 MP pixsel de yeterli oluyor bir fotoğraf için, bence Nikon D4 alın içiniz rahat etsin 🙂

Cevap Yazın