Yeni Nikon DX için Sırada Ne Var?  D5700 mü yoksa D7600 mü?

Nikon’un bundan sonra DX-format fotoğraf makinesi olarak bir duyuru yapacağının dedikodusunu şimdiden yapabiliriz. Çünkü N1811 kod adıyla yeni kaydı yapılan model ALTEK tarafından geliştiriliyor ve son duyurulan D3500 ile aynı. Peki bizi hangisi bekliyor D5700 mü D7600 mü?

Şirketin 2019 yılı başında gerçekleşecek CES etkinliğinde, Nikon D6 DSLR için geliştirme duyurusu yapması bekleniyor. Bununla birlikte, “N1811” kod adıyla geçen fotoğraf makinesi modelinin Nikon D5700 veya Nikon D7600 olması bekleniyor. Şimdi gelin bir sonraki DX-format Nikon fotoğraf makineleri için olabilecek bazı detayları sıralayalım.

Eğer N1811 kod adıyla ortaya çıkan makinenin Nikon D5700 veya Nikon D7600 olması öngörülüyorsa, o zaman öncelikle ürün duyuru sırasında hangisinin yer aldığına bakmak daha doğru olacaktır

Nikon D5600 duyurusu 2016 yılının Kasım ayında gerçekleşmiş, yani aradan tam 2 yıl geçmiş. Nikon D7500 duyurusu ise tamamen yenilenmiş sensör ile 2017 yılının Nisan ayında gerçekleşmiş. Tabi diğer taraftan Nikon D7500 ve D500’ün aynı sensörü kullandığını ve APS-c sensöre sahip Nikon DX fotoğraf makinelerinde üst konumda yer aldığını belirtmeliyiz. Şirketin bu iki modele gelen talepleri gözlemleyip, ilgili segmentte biraz daha piyasanın nabzını yoklayacağını düşünebiliriz.

Nikon D5700 Duyurusu 2019 yılının başlarında olabilir mi?

Yeni Nikon DX için Sırada Ne Var? D5700 mü yoksa D7600 mü?

Bu doğrultuda tahminimiz, kaydı yapılan Nikon DX kamera kodunun olası bir Nikon D5700 duyurusuna işaret ettiği yönünde şekilleniyor. Aşağıda Nikon D5700 özellikleri hakkında olabilecek tahminler listesini bulabilirsiniz.

  • 24-Megapiksel APS-C CMOS Sensor
  • Expeed 5
  • ISO 51,200
  • Multi-CAM 4800 DX 51-Point AF Sensor
  • 6fps sürekli çekim hızı
  • 4K @30fps (beklenen)
  • Snapbridge Bluetooth bağlantısı
  • Benzer gövde yapısı
  • Fiyat $799

Nikon D5700 duyurusu 2019 başında gerçekleşebilir. Beklentimiz ya Nikon D6 ile beraber CES etkinliğinde ya da CP+ 2019 öncesi olacağı yönünde. Tabi şu an için tüm bunlar beklenti ve dedikodudan ibaret. Nikon’un tam kare aynasız fotoğraf makineleri Nikon Z6 ve Nikon Z7 için önemli bir süreçten geçtiğini düşünürsek, DSLR tarafındaki fotoğraf makineleri döngüsü beklenenden daha geç olabilir.

via DCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Yeni Nikon DX için Sırada Ne Var? D5700 mü yoksa D7600 mü?

  1. Firmalar kendi içlerinde tutarlı şekilde ilerliyor aslında, mesela bu bizim ülkede yoktur, kalite korunmaz, yeni birşey mi çıktı şüphe ile bakılır, ucuz ise tamam hemen üretime geçilir. Sony ve panasonic in argesi piyasayı çok sağlam şekilde tanıdığı için oyun kurucu oluyorlar. Ancak çalıştırdıkları elemanlar, uzmanlar, profesyoneller bu işi para ve şirket mantığıyla yaptığı için, patronlarının kullanıcılardaki uzman fotoğrafçılara kulak vermesi lazım. Çünkü hiçbir strateji olayı düşünmeden, kişisel çıkar düşünmeden piyasadaki eksikliği söyleyecektir, mesela şöyle:

    nikon’nun DX küçük yapılı tek odaklı manazara merceği yok. Çok talep var aslında. 20 ile 25 mm arasında prime merceklerden bahsediyorum. Manzara lensi dx mantığına üretim stratejisine daha uygun, ama sadece zoomlular var.
    Dx mercekler daha düşük maliyetli ancak, herşey 1.8, 1.4 gibi diyafram aralığına bakmıyor, 1.4 olurda camdan yapılmış olur, dolayısıyla Zeiss dx için çok kaliteli geniş açılı prime bir lens üretse piyasadaki daha pahalı muadillerini siler süpürür. Sensor konusundada en iyisini yapmaları lazım tabiki. Kişisel olarak aynasız veya croplu makina sadece küçüklüğünden kaynaklanan yatırımdır benim için, daha uygun fiyat olmasıda işin güzel tarafı. Asla tam sönsör boyutlarında makinaları kullanmam, dx te kaliteyi iyice yükseltmeleri lazım, sensör ve mercekteki kimi minik kusur konusunda d7500 geçtiler mi bu iş bitmiştir.

Cevap Yazın