Anket : Anlık Çekim İçin Hangisi Akıllı Telefon mu yoksa Kompakt Kamera mı?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere lens türlerine ilişkin bir soru sormuştuk. Bu hafta merceği biraz daha kameralara çeviriyor olacağız. Anket sorumuz mobil dünyaya kısa bir bakış atıyor ve bunu kompakt kameralarla ilişkilendiriyor. DSLR kameranız haricinde anlık olarak fotoğraf çekmek için günümüzde oldukça kaliteli sonuçlar üreten akıllı telefon kameralarını mı yoksa fotoğraf makine üreticilerinin sunduğu kompakt kameraları mı tercih ediyorsunuz? Bu haftaki anket sorumuz “Anlık Çekim İçin Hangisi : Akıllı Telefon mu yoksa Kompakt Kamera mı?” şeklinde oluşuyor.

Yanımızda DSLR kamera olmadığında ya da belirli anlar için ikinci küçük bir kamera tercihinde eskiden dijital bir kompakt kamera yeterli olurdu. Günümüzde ise özellikle iPhone’un yaratmış olduğu Apple iPhone ile çekilmiş fotoğraflar  [iPhoneography], bu fotoğrafların anında twitter, facebook ve instagram üzerinde çeşitli fotoğraf efektleriyle paylaşılabilmesi, Android cihazların kameralarının artık 13 megapiksel çözünürlüğe ulaşması gibi mobil dünyadaki teknolojik gelişmeler, DSLR altındaki dijital kompakt fotoğraf makinesi tercihlerini ve bu kameraların gelişimini de etkiledi. Öyle ki 2012 yılında sizlere duyurduğumuz Android işletim sistemli, dokunmatik ekranlı Nikon Coolpix S800c ile çektiğiniz fotoğrafları anında yukarıda bahsettiğimiz sosyal paylaşım platformlarına aktarabiliyorsunuz. Ya da henüz yeni duyurulan Samsung Galaxy Android Kamera benzer şekilde aynı segmentteki diğer bir ürün olarak gözümüze çarpıyor.

anket-kompakt-kamera-iphone-telefon

Anlık Çekim İçin Hangisi : Akıllı Telefon mu yoksa Kompakt Kamera mı?

Bu haftaki anket sorumuz sizin bu konudaki tercihinizi merak ediyor. Anlık çekim için hangisini kullanıyorsunuz? Akıllı Telefon mu yoksa Kompakt Kamera mı? anket sorusunu diğer taraftan şöyle de düşünebilirsiniz. DSLR kamera sahibiyim. İkincil kamera olarak kompakt kamera tercih etmiyorum çünkü akıllı telefonum bu işi görüyor. Ya da akıllı telefonum olsa bile anlık çekimler için her zaman yanımda bir kompakt kamera bulundururum diyenlerden birisinizdir. Bu haftaki anketin şıkları basitçe aşağıdaki gibi sıralanıyor.

  • Akıllı Telefon
  • Kompakt Kamera

Hafta boyunca Türk Nikon anasayfada ve sağ panelde yer alacak olan anketimiz için oylarınızı ve eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın