Anlık Çekim İçin Hangisi Akıllı Telefon mu yoksa Kompakt Kamera mı?

Dijital SLR kameramız yanımızda olmadığında ya da belirli anlar için ikinci küçük bir kamera tercih etmemiz gerektiğinde, eskiden dijital bir kompakt kamera yeterli olurdu. Günümüzde ise özellikle iPhone’un yaratmış olduğu Apple iPhone ile çekilmiş fotoğraflar [iPhoneography], bu fotoğrafların anında twitter, facebook ve instagram üzerinde çeşitli fotoğraf efektleriyle paylaşılabilmesi, Android cihazların kameralarının artık 13 megapiksel çözünürlüğe ulaşması gibi mobil dünyadaki teknolojik gelişmeler, DSLR altındaki dijital kompakt fotoğraf makinesi tercihlerini ve bu kameraların gelişimini de etkiledi. Öyle ki 2012 yılında sizlere duyurduğumuz Android işletim sistemli, dokunmatik ekranlı Nikon Coolpix S800c ile çektiğiniz fotoğrafları anında yukarıda bahsettiğimiz sosyal paylaşım platformlarına aktarabiliyorsunuz. Buna sene sonunda duyurulan Samsung Galaxy Android Kamera ve Polaroid’in CES 2013’te duyurmayı planladığı Android kamerayı da ekleyebiliriz.

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere anlık fotoğraf çekiminde hangi kamerayı tercih ettiğinize ilişkin bir soru sormuştuk. DSLR kameranız haricinde anlık olarak fotoğraf çekmek için günümüzde oldukça kaliteli sonuçlar üreten akıllı telefon kameralarını mı yoksa fotoğraf makine üreticilerinin sunduğu kompakt kameraları mı tercih ediyorsunuz? Anket sorumuz “Anlık Çekim İçin Hangisi : Akıllı Telefon mu yoksa Kompakt Kamera mı?” şeklinde oluşmuştu.

anket-kompakt-kamera-iphone-telefon

Geçen haftaki anketin şıkları aşağıdaki gibiydi.

  • Akıllı Telefon
  • Kompakt Kamera

Türk Nikon anasayfa üzerinde açık olan ankete katılım oranı oldukça yüksek oldu ve cevaplarına dair detayları ise hem size hem kendimize bilgi olması açısından grafik olarak sunuyoruz.

akilli-telefon-kamera-anket

Kısaca toparlamak gerekirse anketimize oy kullanan toplam 134 kişiden 78’i anlık fotoğraf çekimlerinde akıllı telefonlarını kullandıklarını belirtmiş. Diğer taraftan kompakt kamerasını kullanan kişi sayısı ise 56 olmuş.

Her hafta farklı bir soruyla sizlerin karşısına çıkacak Türk Nikon Haftalık Anketi’nin sizlerin katkılarıyla fotoğraf dünyasında farklı bir arşiv oluşturacağını düşünüyoruz. Oylarınız için teşekkür ediyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın