Birbirinden Güzel 12 Mükemmel Bokeh Fotoğraf

Bokeh fotoğraf örnekleri açısından, fotoğrafçıların nasıl farklı şekilde görüntüler oluşturduğunu derlemeye çalıştık. 

Bokeh, odak noktasının dışında kalan yerlerin, net olmayan kısımların fotoğrafçının seçtiği objektif, kullandığı diyafram gibi ayarlar neticesinde oluşan bulanıklık efektidir.

Fotoğraf çekim tekniği olarak objenin önde netlenerek arka planı flu yapmak ve bunun  neticesinde fotoğrafta oluşan bulanıklık efekti oldukça güzel bir görüntü vermektedir. Biz de bunu düşünerek birbirinden güzel mükemmel bokeh fotoğraf  örneklerini derlemeye çalıştık. 

12 Mükemmel Bokeh Fotoğraf Örnekleri

Fotoğrafçılıkta genelde sığ, seçici alan derinliği sonucu olarak ön plandaki nesneyi arka plandan ayırır ve bu sayede “arka plan bluru” olarak adlandırılan Bokeh noktalarına ulaşabiliriz.

Bokeh Fotoğraf Örnekleri

Bokeh Fotoğraf Örnekleri

Bokehler odak uzaklığı 35mm ile üstü olan objektiflerde ve genelde açık diyaframlı lensler ile yapılabilir. Bu yüzden telefoto objektifler ile bokeh tekniğinin uygulanması daha kolaydır. 

Bokeh Fotoğraf Örnekleri

bokeh fotoğraf nedir

fotoğrafta bokeh

Bokeh etkisi özellikle makro ve portre çekimlerde daha çok öne çıkmaktadır. Arka planın konudan ayrılması özellikle bu fotoğrafçılık alanlarında gereklidir. 

fotoğrafta bokeh

bokeh fotoğraf

bokeh fotoğraf

bokeh fotoğraf

Bokehleri arka planı değişik şekiller verilmiş ışık demetleri halinde oluşturabiliriz. En çok tercih edilen bokeh çekim tekniği genelde böyle olmaktadır. 

bokeh fotoğraf

bokeh fotoğraf

bokeh fotoğraf

Fotoğrafta bokeh, resimdeki arka plan estetiği ve alan derinliğinde seçeceğiniz detaylardan oluşmaktadır. Yani bu durum tamamen sizin hayal gücünüze kalmıştır. İyi bir bokeh fotoğraf için kısaca resmin net olmayan odak noktasındaki kalitenin tanımı ifadesini kullanabiliriz. 

Eğer sizin de paylaşmak istediğiniz bokeh fotoğraf örnekleri varsa bunun için Türk Nikon’un Facebook duvarında yayınlanmasını istediğiniz fotoğrafları, bizlere Kullanılan Nikon Fotoğraf Makinesi, Nikon Lens ve EXIF bilgileri ile göndermeniz yeterli olacaktır. Daha detaylı bilgi için lütfen “Facebook Fotoğraf Paylaşımı” yazısına bakınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın