D4’ün Sensörü Nikon Tarafından Üretildi

Chipworks isimli internet sitesi aşağıdaki fotoğrafı da kaynak göstererek Nikon’un yeni amiral gemisi Nikon D4‘de bulunan 16.2MP FX CMOS sensörün (NC81366W) Nikon tarafından üretildiğini yayınladı.

Nikon’un diğer üretiği sensörlere baktığımızda D3, D3s, D700 ve D3100 , D3200‘de  karşımıza çıkmaktadır. Hatırlayacak olursanız birkaç ay önce Aptina’nın Nikon için yeni bir full frame CMOS sensör geliştirdiğini yazmıştık (Nikon D600?). Aslında bu Nikon’un Aptina ile ilk çalışması olmayacak. Nikon 1 V1‘in de sensörü Aptina tarafından geliştirilmişti. Nikon’un en büyük sensör geliştiricilerinden biri tabiki Sony‘dir. Nikon’un dünyanın 1 numaralı sensörüne sahip diye gösterilen D800‘ün de Sony’in damgası bulunmaktadır. Kameralar ve sensör üreticileri hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız sensorgen.info isimli internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın