En iyi Fotoğraf Çeken Telefonlar

En iyi fotoğraf çeken telefonlar ! Yeni bir akıllı telefon mu satın almak istiyorsunuz ? O zaman sizi DxOMark puanına göre en iyi fotoğraf çeken telefonlar listesine davet edelim ve böylelikle kmerası iyi çekiyor mu? Selfie için ön kamera var mı? gibi sorularınıza gerekli yanıtları bulabilirsiniz.

En iyi fotoğraf çeken telefonlar hakkında bilgi vermeden önce son dönemde piyasaya sürülen akıllı telefonların oldukça yüksek megapiksel seviyelerinde ciddi fotoğraf kalitesi sunduklarını söylemeliyiz. Bkz. Xiaomi Mi Mix Alpha – 108MP Kameralı Akıllı Telefon

Görünen o ki mobil cihazların eriştiği bu teknolojik seviyeler, fotoğrafçılık anlamında da yavaş yavaş profesyonel makinelere kafa tutacak şekilde evriliyor. Fotoğraf sanatının bir akıllı telefon veya mobil cihaz kullanılarak uygulanması olarak tanımlanan mobil fotoğrafçılık, ‘En iyi kamera her zaman yanınızda olandır‘ felsefesini kullanıyor. En iyi fotoğraf çeken telefonlar listesini oluştururken elbette sadece bu açıdan bakmadık.

Fotoğrafçılık için telefon seçerken nelere dikkat edilmeli? Öncelikle kullanılan mobil cihaz ne olursa olsun, onu en verimli şekilde kullanmak için gerekli koşulları (ses, ışık, stabilizasyon vb.) iyi ayarlamak. Eğer mümkünse harici mikrofon, ışık ekipmanları, denge cihazları veya tripod gibi aksesuarlarla telefonu desteklemek. Bir telefon seçerken ön veya arka kamerayı hangi sıklıkta kullandığınız önemlidir. Bu açıdan bakıldığında bir telefon seçimi yapıyorsanız unutmayın ki, bazı marka ve modeller arka kameranın video stabilizasyonu ile, diğerleri ön kamerasının fotoğraf kalitesiyle (yani selfie performansıyla) öne çıkıyor.

Eğer kamera performansına göre telefon seçecekseniz genel bir rehber niteliğindeki DxOMark skorlarını dikkate alabilirsiniz. DxOMark standartlarına göre en iyi fotoğraf çeken telefonlar listesini aşağıda bulabilirsiniz.

En iyi Fotoğraf Çeken Telefonlar Hangileri ?

En iyi fotoğraf çeken telefonlar  hangileri ya da fotoğraf, video çekimi için nasıl bir teknolojiyi tercih etmeliyim? Bu sorunun cevabı telefon markasına ve kamera kısmında kullanılan teknolojiye göre değişiyor. Huawei, Xiaomi, Samsung, LG, Apple, Google gibi rekabet içerisindeki firmalar her yıl geliştirdikleri ürünlerle sektörün ve kameraların iyileşmesini sağlıyorlar.

DxOMark incelemesine bakılırsa, henüz selfie performansı da dikkate alındığında Samsung Galaxy Note 10+ 5G ve listenin başındaki Huawei Mate 30 Pro en iyi fotoğraf çeken telefonlar listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Akıllı Telefon Arka Kamera Selfie Ön Kamera
Huawei Mate 30 Pro 121 93
Samsung Galaxy Note 10+ 5G 117 99
Huawei P30 Pro 116 89
Samsung Galaxy S10 5G 116 97
Honor 20 Pro 113
Huawei Mate 20 Pro 112 75
OnePlus 7 Pro* 111 86
Xiaomi Mi 9 110
Huawei P20 Pro* 109 72
Samsung Galaxy S10+* 109 96
Apple iPhone XS Max 106 82
HTC U12+* 103
Samsung Galaxy Note 9* 103 92
Xiaomi Mi MIX 3* 103 84

2019 yılı için en iyi fotoğraf çeken telefonlar listesini paylaşmış olduk. Belirli aralıklarla listeyi DxOMark verilerine göre güncelleyeceğiz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın