En iyi Photoshop Programı Nedir?

En iyi Photoshop Programı Nedir? Fotoğraf düzenleme işlemleri için hangi shop programını kullanıyorsunuz? Mobil platformlarda en iyi fotoğraf düzenleme uygulamaları hangileridir?

Biraz sektörde kullanıldığı jargon kıvamında bir giriş oldu ama yine de “fotoğrafı shoplamak”, “en iyi photoshop programı” veya “fotoğafı en iyi nasıl shoplayabilirim” gibi ifadelerle sıkça karşılaşmaktayız.

Adobe firmasının bir yazılımı olan Adobe Photoshop, piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede kullanılan sayısal fotoğraf işleme programıdır. Dijital fotoğrafçılık ile beraber çekilen fotoğrafların bilgisayar ve günümüzde mobil ortamlarda düzenlenmesi, işlemden geçirilmesi saniyeler içerisinde yapılabiliyor.

Çekilen fotoğrafların makine üzerinde ya da sonrasında üzerinde oynanması ve istenilen şekilde rötüşlenmesi olayına fotoğraf düzenleme diyoruz. Fotoğraf düzenleme işlemi kimi zaman ince ayar ve basit tonlamalar, kimi zaman ise daha fazla uğraş gerektirse de, herkes için ortak kullanılan ayarlar mevcuttur. Bu konuda muhtemelen Adobe Photoshop programı hayal gücünün sınır tanımadığını çeşitli efektler ile rahatça gösteriyor. Şimdi gelin en iyi photoshop programı için bazı önerilerde bulunalım.

En iyi Photoshop Programı Listesi

En iyi photoshop programı listesi içerisinde yukarıda bahsettiğimiz fotoğraf düzenleme yani shoplama (“şoplama”) işlemlerini uygulayabileceğiniz ücretli ve ücretsiz yazılımları bulabilirsiniz.

Öncesinde Photoshop’u BEDAVA indirmek için bu 4 yasal ve güvenli yolu inceleyin. Aylık abonelik olmadan profesyoneller gibi fotoğrafları düzenlemeye başlayın.

1.PhotoWorks

PhotoWorks, tüm beceri seviyelerindeki kullanıcılar için geliştirilmiş bir fotoğraf editörüdür. İçeriğe duyarlı AI, en karmaşık düzenleme rutinini gerçekleştirerek zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Eğriler, Ton Eşleme, 3D LUT ön ayarları gibi çeşitli renk derecelendirme araçları da vardır. Portre güzelleştirme modülü, fotoğraf rötuşunu tek tıklamayla yapılan bir şey haline getirir. Cildi yumuşatabilir, yaşlanma belirtilerini silebilir, lekelerden ve yüz parlaklığından kurtulabilir ve dişleri beyazlatabilirsiniz. PhotoWorks ile gerçekleştirebileceğiniz tüm düzenleme sonrası hileler bundan ibaret değildir.

Diğer birçok Photoshop alternatifinin ve Photoshop’un kendisinin aksine, PhotoWorks her türlü donanım üzerinde sorunsuz çalışır. Yazılım, üst düzey bilgisayarlarda GPU hızlandırmayı kullanırken eski ve düşük özellikli bilgisayarlarda CPU’yu verimli bir şekilde kullanır. Dolayısıyla, kullanıcı dostu ve zengin işlevsellik arasında bir denge arıyorsanız, PhotoWorks tüm ihtiyaçlarınız için mükemmel bir fotoğraf editörüdür.

2.Adobe Photoshop

Photoshop, tüm Dünya’da kullanılan en popüler, profesyonel ve en fazla özelliğe sahip katman tabanlı fotoğraf işleme programlarından biridir.

Hatta günümüzde marka ismi o kadar genel kullanılır hale gelmiştir ki, photoshop programları olarak da ratlamak mümkündür. Bu fotoğraf düzenleme programı ile görsellerinize hayal edebileceğiniz herşeyi uygulayabilirsiniz.

3. PaintShopPro

Corel firmasına ait bir program olan Paint Shop Pro, özellikle Windows platformunda 2000’li yıllarda oldukça popülerdi. Ücretli fotoğraf düzenleme programları arasında her ne kadar tahtını Photoshop’a bırakmış olsa da hala hatırı sayılır derecede özellikler sunmaktadır.

4. GIMP

GIMP, (GNU Image Manipulation Program), açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir programdır. Oldukça uzun bir zamandır Linux’un vazgeçilmez fotoğraf düzenleme programı GIMP yıllar geçtikçe popüler bir hale gelmiş ve sonrasında Windows ve Mac sürümleri ile çoklu işletim sistemlerini desteklemiştir.

GIMP ile Photoshop üzerinde yaptığınız çoğu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Adobe Photoshop benzeri katman kullanımları ve blending mode’lara sahip olan yazılım, eğer Photoshop arayüz ve menülerine çok alıştım diyorsanız yabancılık çekmemeniz için GimpShop programını da sunuyor.

5. Photoscape

PhotoScape bir fotoğraf düzenleme programında bulunması gereken en temel araçları, efektleri ve seçenekleri sunmaktadır. Ücretsiz olan program sayesinde fotoğraflarınızda oynamalar yapabileceğiniz gibi her türlü düzenleme işlemini de yapabilirsiniz.

Photoscape’in kolay kullanılır arayüzü yanısıra içerdiği fazla sayıda araç sayesinde fotoğraflarınızı birleştirme işlemine kadar pek çok düzenlemeyi hayata geçirebilirsiniz.

6. PAINT.NET

Microsoft’un basit seviyedeki fotoğraf düzenleme aracı olan Paint programından yola çıkan ve gönüllüler tarafından geliştirilen Paint.NET açık kaynak kodlu ve çok geniş eklenti desteğine sahiptir.

Paint.NET katmanları(layers) destekler, limitsiz geri alma (undo) özelliği vardır, özel efektleri ve çok gelişmiş araçları bulunmaktadır. Katmanlı (layer) çalışmaya imkan vermesiyle Adobe Photoshop alternatifleri arasındaki listede GIMP’ten sonra önemli bir yere sahiptir.

Sonuç

En iyi photoshop programı aslında düzenlemek istediğiniz fotoğrafı manüpile ederken en rahat kullandığınız ve değişiklikleri en iyi uygulayabildiğiniz yazılımdır. Bu anlamda ihtiyaçlarınızı doğru bir şekilde belirlerseniz yukarıdaki en iyi photoshop programı seçeneklerinden sunduğu özelliklere göre kendinize uygun olanı seçebilirsiniz. Eklemek istediğiniz fotoğraf düzenleme programı varsa lütfen yorumlarınızda belirtiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın