Fotoğrafçılık Dünyasından Haberler, Dedikodular, Tanıtımlar #1

Fotoğrafçılık dünyasından haberler, dedikodular ve tanıtımlara ilişkin bilgiler ve gündemde yer alan başlıklara kısaca bakacağız. Fotopedi üzerinde belirli aralıklarla devam ettirmeyi düşündüğümüz bu bölümde fotoğraf yarışmaları ve sergi tatınıtmlarına ilişkin gelişmeleri de bulabileceksiniz. Bunun yanısıra fotoğrafçılık dünyasından haberler bölümünde ise fotoğraf makineleri ve lensler hakkında en güncel bilgileri aktarmaya çalışacağız.

Öncelikle kamera sektöründen başlayalım. 2020 yılı sonlarına doğru Photokina’nın, görüntüleme pazarındaki düşüşler nedeniyle Köln merkezli etkinliğini süresiz olarak askıya alacağını duyurmuştuk.

Her ne kadar basın bülteninin başlığı – ‘Photokina bir sonraki duyuruya kadar askıya alınacak’ – olsa da, bunun 1950’den beri Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen yıllık fotoğraf fuarı için bir veda olduğunu söyleyebiliriz. Basın bülteni, küresel COVID-19 salgını olmasa bile, ‘görüntüleme pazarının zaten çift hanelerde yıllık düşüşlerle güçlü bir karışıklığa maruz kaldığını’ açıklıyor. Her ne kadar kamera sektörü son yıllarda daralsa da, özellikle aynasız fotoğraf makineleri üreticiler açısından yeni ilgi odağı olmaya devam ediyor.  Şimdi gelin fotoğrafçılık dünyasından haberler ve dedikodulara beraber bakalım.

Fujifilm, Pro 400H renkli negatif filmini 35mm, 120 formatlarda durdurdu!

Fujifilm, Pro 400H renkli negatif filminin hem 35mm hem de 120 formatlarında üretimini durdurduğunu duyurdu .

Fujifilm, Pro 400H ürün sayfasında yayınlanan bir duyuruda, ‘benzersiz’ filmin, ‘Pro 400H filmi üretmek için gerekli hammaddelerin sağlanması’ ile ilgili sorunlar nedeniyle durdurulduğunu söylüyor. Fujifilm, 120 formatındaki Pro 400H stokunun 2021’in sonuna kadar tahsis edilebileceğini, ancak 35mm formatın 14 Ocak 2021 itibarıyla üretim ve satışları durdurduğunu söyledi.

Bir dönemin sonu: Olympus, görüntüleme işinin JIP’e satışının tamamlandığını doğruladı

>Olympus, web sitesinde yaptığı bir duyuruda, görüntüleme bölümünün şu anda Zuiko ve OM markalarını kontrol eden Japan Industrial Partners Inc. (JIP) yan kuruluşu OM Digital Solutions’a devrini tamamladığını

Yeni şirket, yönetim, Ar-Ge, üretim ve satış departmanlarının bir arada çalıştığı yeni bir yönetim sistemi altında, müşterilere destek hizmetleri sunmaya devam ederken, hizmetleri daha da iyileştirmek, OM-D, PEN ve Zuiko dahil olmak üzere yeni ürünler geliştirmek ve ürün yelpazesini geliştirmek için çaba gösterecek.

Venus Optics, MFT, APS-C ve tam kare fotoğraf makineleri için dört yeni, ultra hızlı ‘Argus’ F0.95 lensin ayrıntılarını sundu

Venus Optics, f/0,95 diyafram açıklığına sahip yeni “Argus” lenslerini tanıttı. Bu lensler, MFT için 25mm f/0,95, Fuji X için 33mm f/0,95, Sony E için 35mm ve 45mm f/0,95’tir. Yeni f/0,95 Argus lensler Sony E, Fuji X ve MFT bayonet olarak mevcut olmakla birlikte Q2-Q3’te satışa sunulacak ve ön siparişler yakında açılacak. Lenslerin özelliklerine buradan bakılabilir.

Nikon, uluslararası garantiyi sonlandırıyor!

Nikon, ‘bölgesel yasalar ve güvenlik standartlarındaki farklılıklar’ gibi sorunları gerekçe göstererek ürünleri için artık kapsamlı bir uluslararası garanti sağlamayacağını duyurdu. Bunun yerine şirket, bu ayın sonuna kadar değiştirilebilir lensler ve aksesuarlar için bölgesel garantilere geçeceğini açıkladı.

Nikon, değişikliğin ‘NIKKOR değiştirilebilir objektifleri (F objektif yuvası ve Z objektif yuvası, adaptörleri vb.) Ve aksesuarları (Speedlights, vb.) Etkileyeceğini söylüyor.Gelecekte, uluslararası garantili bir Nikon ürünü satın alırsanız, söz konusu garanti tüm süresi boyunca geçerliliğini koruyacaktır.

70 yılın ardından Nikon, Japonya’daki kamera üretimini sonlandıracak ve üretim 2021’in sonunda Tayland’a taşınacak

70 yıldan uzun bir süre sonra Nikon’un Japonya’daki kamera üretimine son vereceğini bildirdi. Z6 ve Z & üretimi çoktan Tayland’a taşındı ve D6, 2021’in sonunda taşınacak. Taşınmanın ana nedeni maliyetlerin düşürülmesi. Sendai’deki Nikon fabrikası, gelecekteki kamera üretiminde önemli bir rol oynamaya devam edecek. Güncel dedikodu : Nikon D880 to be Announced in Early 2021

Sony süper keskin, hafif FE 35mm F1.4 GM lensi piyasaya sürdü

Sony, full frame E-mount lens yelpazesindeki 39. lensini Sony FE 35mm F1.4 GM formunda piyasaya sürdü. Sony’nin aynasız fotoğraf makineleri kullanıcıları yıllardır FE Zeiss 35mm F1.4’ü kullanabiliyordu. Şimdi daha küçük ve daha hafif yerleşik bir alternatifleri var.

FE 35mm F1.4 GM’de ayarlanan özellik, diyafram halkasına tıklama veya tıklamayı kaldırma seçeneği, özelleştirilebilir bir odak tutma düğmesi ve iddia edilen hava sızdırmazlığı da dahil olmak üzere yüksek derecede yapı kalitesidir. Lensin tavsiye edilen fiyatı $1400 USD olacak ve 2021 Şubat ayının ortalarında satışa sunulacak. Tüm detaylar için buraya bakınız.

Sony,  ‘Airpeak’ drone hakkında yeni bilgiler açıkladı

Geçen Kasım ayında Son , ‘Airpeak’ ile drone endüstrisine girişini duyuran bir basın bülteni yayınlamıştı. CES gösterisinin lansmanı ile birlikte bu drone ile ilgili birkaç ayrıntı daha ortaya çıktı. Sony, en son tanıtımında  ‘Airpeak’in Alpha sistemi ile donatılabilen sektörün en küçük drone sınıfı olduğunu’ iddia ediyor.

Airpeak’in 2021 İlkbaharında halka açıklanması ve profesyonel fotoğrafçılara ve video yaratıcılarına yönelik olması bekleniyor. Quadcopter’ın tam boyutları şu anda sağlanmamakla birlikte, drone, kalktığında yukarı doğru geri çekilen iki iniş takımı uzantısıyla destekleniyor. Sony AirPeak Drone ile ilgili resmi bir videoyu aşağıda inceleyebilirsiniz..

Canon ve Sony Kamera Sektöründe Japon Pazarı Satışlarına Hakim Oluyor

BCN Ödülleri, Japonya’da 2020 için kamera ve lens pazar payı raporunu yayınladı. BCN Sıralaması, Japon perakendecilerin yaklaşık %40’ından gerçek satış verilerini topluyor tabi bu dünya çapında bir rapor değil ama genel fikir verme açısından eğilimleri gösteriyor. Ayrıca CAPA Camera, Aralık 2020’nin ikinci yarısında en çok satan kamera sıralamasını açıkladı. Canon EOS R5 listede en çok satan 1 kamera, 28-60 mm lens kitine sahip Sony a7C ikinci olurken, Sony a7S III üçüncü sırada geliyor. İlk 10 arasında Sony’nin 5 modeli var ve Canon’un 3 modeli var. Her iki şirket de ilk 8 modele hakim oldu. Detaylar ve tüm liste için buraya bakılabilir.

Fotoğraf Yarışmaları ve Sergiler

14.iPhone Fotoğraf Yarışması

iPhone Photography Awards ™ (IPPAWARDS), 2007’den beri ilk ve en uzun süredir devam eden iPhone fotoğraf yarışmasıdır. IPPAWARDS, ilk iPhone’un dünya çapındaki kullanıcılara ilham verdiğinden, heyecanlandırdığından ve onlarla etkileşim kurduğundan beri iPhone kullanıcılarının yaratıcılığını kutluyor. O zamandan beri her yıl IPPAWARDS, dünya çapında 140’tan fazla ülkeden iPhone fotoğrafçıları tarafından sunulan binlerce resim arasından en iyi kareleri seçti. Kazananlar, jüri üyeleri tarafından birkaç adımda seçilir ve Yılın Fotoğrafçıları ve kategori kazananları ödülleri verilir. 14.iPhone Fotoğraf Yarışması için katılım linki.

Luis FRANKE “Patagonia” – Online Fotoğraf Sergisi

TFSF Sanal Fotoğraf Galerisinde Latin Amerika ülkesi olan Patagonya’nın İlk orijinal yerleşimcilerinden günümüzün kırsal Patagonya’sının atlı çobanlarına kadar insan varlığı, yaptıkları işlerden, yaşam kesitlerinden, tutum ve davranışlarından, onları barındıran toprakların görsel güzellikleri anlatan fotoğraflarla Luis Franke çalışmalarına bakabilirsiniz. Bunun için https://tfsfsanalgaleri.org adresinden “SANAL SERGİ” salonuna girerek fotoğraf sergilerini takip edebilirsiniz.

Fotoğrafçılık dünyasından haberler, dedikodular ve tanıtımlara ilişkin aktaracağımız bilgiler bu edisyonda şimdilik bu kadar. Eğer kıyıda köşede kalmış fotoğraf ve fotoğrafçılığa ilişkin rastladığınız haberler varsa yorumlarınızla katkıda bulunabilirsiniz. Görüşmek üzere, ışıkla kalın.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın