Fotoğraflarınızı Hangi Dosya Formatında Çekiyorsunuz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere elinizdeki kamera ile fotoğraflarınızı hangi dosya formatında çekiyorsunuz? şeklinde bir soru sormuştuk. Sorduğumuz sorular arasında Nikon elektronik format olarak bilinen NEF dosya formatı ve buna bağlı olarak RAW (ham) dosya formatı, JPEG dosya formatı ve hem RAW hem JPEG şeklinde olan RAW+JPEGtercihleri mevcuttu.

Fotoğraflarınızı Hangi Dosya Formatında Çekiyorsunuz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçtiğimiz hafta “Fotoğraflarınızı Hangi Dosya Formatında Çekiyorsunuz?” anket sorusunakarşılık sizden beklediğimiz cevaplar aşağıdaki gibi sıralanmıştı.

  • RAW
  • JPEG
  • RAW + JPEG

Hafta boyunca Türk Nikon anasayfa üzerinde açık olan ankete katılım oranı ve cevaplarına dair detayları ise hem size hem kendimize bilgi olması açısından grafik olarak sunuyoruz.

Kısaca toparlamak gerekirse anketimize oy kullanan toplam 247 kişiden 105‘i fotoğraflarını çekerken direkt JPEG dosya formatında çekiyor. Anketimize oy kullanan 83 kişi hem  ham format olan RAW hem de Jpeg çektiğini belirtirken, 59 kişi sadece RAW format çekim yaptığını belirtmiş.

Her hafta farklı bir soruyla sizlerin karşısına çıkacak Türk Nikon Haftalık Anketi’nin sizlerin katkılarıyla fotoğraf dünyasında farklı bir arşiv oluşturacağını düşünüyoruz. Oylarınız için teşekkür ediyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Fotoğraflarınızı Hangi Dosya Formatında Çekiyorsunuz?

  1. Avatar for Alper Orus

    Hilmi ŞAHİN

    Genelde jpeg kullanıyorum. Gelin Damat çekimlerimde Raw kullanıyorum.

Cevap Yazın