Anket : Fotoğraflarınızı Hangi Dosya Formatında Çekiyorsunuz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta kötü çektiğinizi düşündüğünüz fotoğraflarınızı siliyor musunuz? diye sormuştuk. Bu haftaki anket konumuz ise elinizdeki kamera ile fotoğraflarınızı hangi dosya formatında çekiyorsunuz? olacak.

Nikon elektronik format olarak bilinen NEF dosya formatı, Nikon DSLR kameralarda RAW (ham) çekmek istediğiniz zaman karşınıza çıkan dosya uzantısıdır. Bilindiği üzere RAW çektiğiniz zaman daha yüksek boyutlu ve görüntü kalitesini kaybetmeden üzerinde oynama yapabileceğiniz ama hafıza kartında daha fazla yer kaplayan dosyalar elde edersiniz. JPEG dosya formatı ise hafıza kartınızda daha az yer kaplayarak size sıkıştırılmış bir dosya formatı sunar.

 

Fotoğraflarınızı Hangi Dosya Formatında Çekiyorsunuz?

Türk Nikon haftalık anket serisinde bu hafta yine 3 şık ile size bir soru soruyoruz. “Fotoğraflarınızı Hangi Dosya Formatında Çekiyorsunuz?” anket sorusuna karşılık sizden beklediğimiz cevaplar ise aşağıdaki gibi sıralanıyor.

  • RAW
  • JPEG
  • RAW + JPEG

Anketimiz hafta boyunca Türk Nikon anasayfada ve sağ panelde yer alacaktır. Oylarınızı ve eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın