Fujifilm X-H1 incelemesi ve Örnek Fotoğraflar

Fujifilm X-H1 incelemesi içerisinde üst seviye aynasız fotoğraf makinesi özellikleri, satış fiyatı, çekilmiş örnek fotoğrafları yanısıra X-T2 ile karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

Günümüz önemli aynasız fotoğraf makinesi isimlerinden Fujifilm, 2018 yılı başında duyurduğu X-H1 ile adından çokça bahsettiriyor. Biz de Fuji’nin en yeni aynasız fotoğraf makinesi X-H1 modelini tüm detaylarıyla incelemeye aldık.

FUJIFILM X-H1 film çekimi için ideal olan yeni ETERNA film benzetimini içeren ilk X serisi fotoğraf makinesidir. Aynı zamanda firmanın X-serisi aynasız fotoğraf makineleri kategorisinde IBIS olarak bilinen gövdede görüntü sabitleme teknolojisine sahip ilk modeldir. Tam 5.5 durak avantaj sağlayan bu sistem, elde yapılan fotoğrafları daha keskin, videoları ise pürüzsüz hale getiriyor.

Şimdi Fujifilm X-H1 incelemesi kapsamında bu yeni değiştirilebilir lensli üst seviye aynasız fotoğraf makinesi detaylarına bakalım.

Fujifilm X-H1 incelemesi – özellikler ve fiyat detayları

Fujifilm X-H1 incelemesi için özellikler detaylarına bakmadan önce ilgili kullanıcıların (özellikle X-T2 ve X-Pro2 sahibi olanların) X-H1 vs X-T2 vs X-Pro2 karşılaştırmasına bakmalarını tavsiye ederiz.

Fujifilm X-H1 incelemesi ve Örnek Fotoğraflar

Yeni Fujifilm X-H1 fotoğraf makinesi X-E3, X-PRO2 ve X-T2  ile aynı şekilde 24.3 megapiksel APS-C boyutlu X-Trans CMOS III görüntü sensörünü kullanıyor. Ve tabii ki burada sensörün sağladığı etkilerin yanısıra X-Processor Pro görüntü işlemcisini de belirtmemiz gerekiyor. Bu da hız potansiyeli, tampon derinliği, video kapasitesi ve doğal ISO hassasiyeti gibi birkaç anahtar alanda X-H1’e oldukça önemli avantaj ve güç kazandırıyor.

Yukarıda belirttiğimiz üzere X Serisinde ilk kez FUJIFILM X-H1 modelinde dahili bir görüntü sabitleme mekanizması kullanıldı. Üç eksenli bir ivmeölçer, üç eksenli bir döner sensör ve özel bir çifte işlemci birlikte işleyerek işlem yapmayı ve düzeltmeyi her saniyede 10.000 kez uygulayarak gelişmiş hızda ve kesinlikte görüntü sabitleme performansı sunarlar. 

Düzeltme beş eksen etrafında uygulanarak (yukarı-aşağı / sol ve sağ yalpalama ve sapma açısı ve optik eksen dönüşü) makineye optik görüntü sabitleme sistemi işlevselliğini içermeyen herhangi bir FUJINON objektif takılı olduğunda beş basamaktan fazla (5,5 basamağa eşdeğer) görüntü sabitleme sunulmaktadır. Böylece FUJIFILM X-H1 düşük ışıklı şartlarda veya aktif sahnelerin çekiminde oldukça iyi bir performans gösterir. 

Fujifilm X-H1 incelemesi ve Örnek Fotoğraflar

X-H1 Özellikler

Fujifilm X-H1 özellikleri açısından bakarsak sensör 24.3 megapiksel ile sunuluyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi X-H1 üzerinde firmanın amiral gemisi gövdeler olan X-Pro2 ve X-T2 üzerinde kullandığı sensör kullanılmış. Bu sensör ile beraber sunulan doğal ISO hassasiyeti 100-12800 şeklinde ve artırılmış ISO hızı 51,200.

X-H1 modeli geniş bir faz keşifli AF alanı ve güncellenmiş algoritmalar kullanır. 91 adet odak noktası (325 adet azamî) ile makinede, çerçevenin %50 (kenardan, kenara) ve %75 (üstten, alta) bölümünü kapsayabilen ve böylece hızlı ve doğru otomatik odaklama yapabilen bir faz algılamalı AF alanı işlevi vardır. Yüksek performanslı tampon ara bellek sayesinde tek bir yüksek hızlı seri çekimde 27 adede kadar RAF yani RAW fotoğraf çekebilirsiniz. Fujifilm’in JPEG kalitesini düşündüğümüzde bu çıktılara sahip olmak isteyen kullanıcılar seri çekimde 40 fotoğraf elde edebiliyorlar. X-H1 seri çekim hızı ise 14 fps şeklindedir. 

Özellikler

  • 24MP X-Trans APS-C sensor
  • 5-axis IBIS – gövdede görüntü sabitleme özelliği
  • 3.69M-piksel OLED vizör
  • İki yönlü dönebilir dokunmatik LCD ekran
  • DCI ve UHD 4K video kaydı –  200 Mbps’ye kadar
  • Slow motion 1080 (120’den 100 fps’ye)
  • Dahili F-Log kaydı
  • 24-bit ses kaydı
  • Eterna/Cinema Film Simülasyon modu
  • Çift UHS-II destekli SD Kart slotu
  • Wi-Fi ve Bluetooth

Fujifilm X-H1 incelemesi ve Örnek Fotoğraflar

Fujifilm X-H1 ile Gelen Yenilikler

X-H1 modeli (17:9) dijital sinema görüntü oranını destekler ve 200 Mbps yüksek bit oranında yüksek kalitede filmler çekebiliyor. En yüksek ISO 25600 değerini, 1/4 saniye yavaş enstantane ve çeşitli video ifadelerini sağlayan video film benzetim kipini kullanabilirsiniz. Birinci sınıf ve dahili bir stereo mikrofon (24bit / 48KHz) bulunduğu için yüksek çözünürlük kalitesinde ses kayıtları yapmak için harici aksesuarlara gerek kalmaz.

4K çözünürlükte 30 ve 24 fps video çekimi yapabilen X-H1, 200 Mbps bit rate değeriyle video tarafında ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Fotoğraf makinesi çift SD kart yuvasına sahip, böylelikle video çekerken kartın birisi dolarsa kesinti olmadan diğerine geçebiliyorsunuz. Ürün ayrıca Full HD çözünürlükte saniyede 120 kare yavaş çekimler (slow-mo) yapabiliyor. Buna ek olarak F-Log desteği var. 4K videoları yaklaşık 16 dakika boyunca çekebilen X-H1, kulaklık girişine de sahip. Tüm bu sebeplerden dolayı kamera sektöründe özellikle Panasonic GH5s ve Sony A7s II’nin önemli rakibi konumundadır. 

Oldukça geniş gövdesiyle elde kullanımının çok kolay olacağı görülen makine, oldukça da büyük butonlara ve tekerleklere sahip. FUJIFILM X-H1 modelinin gövdesi magnezyum alaşımdan yapılmış ve önceki modellerden %25 daha kalın. Gövde toz ve neme karşı da dayanıklıdır ve -10°C seviyesine kadar işleyebilmektedir.

Batarya ile beraber toplam 673 gram ağırlığa ve 139.8 x 97.3 x 85.5mm boyutlara sahip olan X-H1, şirketin tüm X-Sistem lensleriyle aktif olarak kullanılabiliyor. Fujifilm X-H1, X-serisi aynasız fotoğraf makinelerinin üst sınırını belirliyor. 

Film Simülasyonları

Film benzetimleri ile sanatsal gâyelerinizi resimleriniz ile eşleştiren renk ve tonları, sanki farklı özel etkili fotoğrafik filmler kullanır gibi uygulayabilirsiniz. FUJIFILM X-H1 modeli Fujifilm tarafından emsalsiz biçimde yaratılmış ve renk sunma felsefesi ile şirketin 80 yıldan fazladır edindiği fotoğraf filmi üretimindeki birikimleri ile geliştirilmiş olan onaltı adet farklı film benzetim kipi sunmaktadır.

FUJIFILM X-H1 video çekimleri için düşünülmüş ve sinematoğrafik filmlerin çıktılarını benzeştiren yeni bir film benzetimi olan “ETERNA” kipini sunar. Sakin renk sunumları ve zengin gölge tonları ile karakterize edilen bu kip %400 devingen alan (yakl. 12 basamağa eşdeğer) ile kullanılarak video çekimlerini yüksek bir mükemmellik seviyesinde yapılmasını sağlarken çekim sonrası işlemlerde renk ayarlama (color-grading) iş yükünü ciddi olarak azaltır. Ayrıca bakınız Fujifilm Lensler – Tam Liste

Fujifilm X-H1 satış fiyatı

Yurtdışında sadece gövde olarak tavsiye edilen satış fiyatı $1,899.95. Fujifilm X-H1 için oluşturulmuş kit bundle ise XF 16-55mm F2.8 R LM WR lens ile geliyor ve bu lens kit fiyatı ise $2,948.95

Fujifilm X-H1 Türkiye satış fiyatı ne olur? Belirleyici olan döviz kuru olduğundan kesin bir fiyat söylemek çok zor. Ancak gerçek olan şu ki, Fujifilm X-H1’in satış fiyatı Fujifilm Türkiye’nin fiyat politikası sayesinde genel olarak Amerika ile aynıdır. Fujifilm’in resmi sitesinde Fujifilm X-H1 ün fiyatı sadece gövde olarak 6.999 TL olarak gözükmektedir. X-E3 ve Xf 16-55 kit lens fiyatı ise 10.949 TL şeklindedir. 

Fujifilm X-H1 ile çekilmiş fotoğraflar

Buradaki Flickr albüme bakılabilir

Fujifilm X-H1 incelemesi için artık sözlerimizi tamamlıyoruz. Fujifilm bu yeni hızlı aynasız fotoğraf makinesi için olması gereken çoğu özelliği yeni bir sensör ve işlemci yanısıra video özellikleriyle birleştirmiş gözüküyor. Özellikle Fuji gövdelere ilk defa gelen 5 eksenli IBIS görüntü sabitleme yeni model için büyük bir artı. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın