Fujifilm X-T3 incelemesi ve örnek fotoğraflar

Fujifilm X-T3 incelemesi içerisinde crop sensör aynasız fotoğraf makinesi özellikleri, satış fiyatı yanısıra çekilmiş örnek fotoğrafları bulabilirsiniz.

Fujifilm X-T2 halen kullanılan ve satışları hem sıfır hem ikinci el oldukça iyi olan, son derece yetenekli bir fotoğraf makinesidir. Dolayısıyla bu durumda Fuji’nin halefini değerli kılacak ayrıntılı bir güncellemeye ihtiyaç vardı. Bundan ötürü yeni Fujifilm X-T3APS-c sensöre sahip amiral gemisi aynasız fotoğraf makinesi X-H1’den farklı neler sunuyor? Sonuç olarak ortaya çıkan makinenin genel hatlarıyla bizim umduğumuz bir model olduğunu söyleyebiliriz.

Fiyat avantajı ve güçlü video özellikleri ile duyurulan Fujifilm X-T3 ilk izlenim ve inceleme yazısında bilinmesi gereken özellikler ve X-T2 ile farklılıkları nelerdir? Şimdi Fujifilm X-T3 incelemesi kapsamında bu yeni aynasız fotoğraf makinesinin detaylarına bakalım.

Fujifilm X-T3 incelemesi – özellikler ve fiyat detayları

Fujifilm X-T3 incelemesi için özellikler detaylarına bakmadan önce ilgili kullanıcıların (özellikle X-T2 sahibi olanların) X-T3 vs X-H1 vs X-T2 karşılaştırmasına bakmalarını tavsiye ederiz.

Yeni Fujifilm X-T3 arkadan aydınlatmalı 26MP megapiksel çözünürlükteki görüntü sensörünü kullanıyor. Ve tabii ki burada sensörün sağladığı etkilerin yanısıra X Processor 4 görüntü işlemcisini de belirtmemiz gerekiyor. Sensör, serinin ilk arkadan ışıklı yapısı ile X-Trans CMOS sensörlerinin moiré etkisini ve renk hatalarını kontrol etmesi için eşsiz filtre düzenlemesini kullanmaktadır.

X-T3 ile sunulan yeni işlemci, X-T2’deki işlemciden 3 kat daha hızlıdır. Bu da hız potansiyeli, tampon derinliği, video kapasitesi ve doğal ISO hassasiyeti gibi birkaç anahtar alanda X-T3’e oldukça önemli avantaj ve güç kazandırıyor.

4 CPU kullanan işlemci sayesinde X-T3’ün sadece AF doğruluğu ve hızın artması değil, aynı zamanda APS-C veya daha büyük ebatlı sensör kullanan aynasız fotoğraf makineleri içerisinde 4K/60P 10bit çıkış sunan dünyanın ilk fotoğraf işlemci motoru olduğunu belirtmek gerekiyor.

Fujifilm X-T3 özellikleri açısından bakarsak makine 26MP BSI X-Trans CMOS 4 sensör kullanıyor. X-T2’nin 24-megapiksel ile geldiğini düşündüğünüzde piksel sayısının arttığını söyleyebiliriz. Hatta Fuji’nin, X-T3 ile APS-C ebatlı sensörlerdeki en yüksek çözünürlük seviyesine ulaştığını söyleyebiliriz. Güzel olan ise 24MP kullanan modeller X-T2 ve X-H1 ile kıyaslandığında X-T3, piksel adedinin artmasına rağmen çok daha düşük kumlanma seviyesine sahip. Bu sensör ile beraber sunulan doğal ISO hassasiyeti 160 – 12800 şeklinde ve artırılmış ISO hızı ise 80-51200.

X-T3 AF performansı önemli ölçüde gelişmiş. Güncellenmiş hibrit AF sistemi ile 425 faz algılama noktalarına ve yaklaşık % 100 kapsama alanına sahip olan X-T3, önceki modeller olan X-T2 ve X-H1 ile karşılaştırıldığında (X-H1 incelemesi) 1,5 kat daha süratli işlem hızı yanısıra daha hızlı ve daha doğru AF elde edilebiliyor. 2,16M faz algılamalı piksel sayesinde yüz / göz tanımlı AF işlemlerinde yüksek performans sunulmaktadır.

Fujifilm X-T3 4K videoyu 60p hızda kaydedebiliyor. 1080p kayıtta ise 200Mbps bit hızında 120p ağır çekim yapmak da mümkün. 4K video sırasında tüm sensör kullanılabiliyor ve 400Mbps hız ve 4:2:0 10 bit  çıktı alınabiliyor. Hem 4k çözünürlükte hem de Full HD çözünürlükte ağır çekim videolar kaydedebiliyorsunuz. F-Log kayıt imkanı var ve bünyesinde X-H1 ile tanıştığımız ETERNA film simülasyonu ile geliyor.

Yeni “Spor vizör modu” ile hareket halindeki bir konuyu çekmek artık daha da kolaylaşmış. Ancak öncelikle X-T3 seri çekim hızı makinenin 1.25 çarpanlı moda alınması durumunda 30fps hıza çıkabiliyor. Hem fotoğraf hem de video çekimlerinde hissedebileceğiniz AF geliştirmesi çok daha seri ve net fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. Yüksek performanslı tampon ara bellek sayesinde tek bir yüksek hızlı seri çekimde 35 adede kadar RAF yani RAW fotoğraf veya 60 kare JPEG çekebilirsiniz.

Fujifilm X-T3 ile Gelen Yenilikler

Fujifilm X-T3 gövde olarak X-T2 ile neredeyse aynı olmasına karşın içerisinde ciddi anlamda yenilikler getiriyor. Ancak öncelikle X-T1 serisinden ve özellikle X-T2’den terfi etmeyi düşünen kullanıcılar için X-T3 ile gelen yeni özellikleri açıklayalım.

X-T3’te olan ve X-T2’de olmayan özellikler (X-T2 vs X-T3)

  • Yeni X-Trans CMOS 4 sensör ve X-Processor 4 işlemci
  • Yeni Tüm sensör alanında faz algılamalı AF
  • Yeni 30 fps hızında kararmasız yüksek hızlı seri çekim
  • Yeni Spor çekim modu
  • Yeni Monochrome ayarları
  • Yeni Color Chrome efekti
  • Yeni 4K/60P 10 bit video kayıt

X-H1 vs X-T3

Fujifilm X-T3 incelemesi içerisinde özelliklere bakınca herhalde olmasını isteyeceğiniz en önemli kısım IBIS olarak bildiğimiz gövdede görüntü sabitleme özelliği olsa gerek. X-T3 bünyesinde IBIS olmadan geliyor. Bu durumu bir dezavantajdan çok firmanın X-H1 vs X-T3 arasındaki pazarlama stratejisi olarak görmek daha doğru olacaktır. Bugün itibariyle en son teknoloji ve bileşenler X-T3 ile sunulmuş durumda ve Fuji lenslerin çoğu titreşim engelleme özelliği sunuyor. Eğer daha çok video ağırlıklı bir kullanım olacaksa ve mutlaka gövdede görüntü sabitleme özelliği isteniyorsa tercih doğal olarak Fujifilm X-H1’den yana olacaktır. Ama onun dışındaki herşey için X-T3 🙂

Fujifilm X-T3 Özellikleri

  • 26MP BSI ‘X-Trans CMOS 4’ sensor
  • 425-nokta hibrit AF sistem
  • Geliştirilmiş AF İzleme ve Yüz / Göz Algılama AF
  • 20 fps sürekli çekim hızı AF ile (11 fps mekanik deklanşörle)
  • 30 fps sürekli çekim hızı 1.25x kırpma ile ‘Sports Finder’ mode
  • 3.69M-piksel electronik vizör
  • İki eksenli dönebilir dokunmatik ekran
  • 10 bit 4:2:0 H.265 dahili video çekimi (HDMI üzerinden 4:2:2)
  • 1.18x kırpma bölgesinden UHD/DCI 4K/60p
  • UHD/DCI 4K/30p sensörün genişliğini kullanarak
  • Dahili F-Log yakalama (HLG 2018 yılı sonunda geliyor)
  • Çift UHS-II SD kart girişi
  • Pil şarj etmek için USB C-tipi konektör kullanılabilir
  • Kulaklık ve mikrofon girişleri

Fujifilm X-T3 Satış Fiyatı

Fujifilm X-T3 sadece gövde satış fiyatı 1499$ ve eğer XF 18-55mm R F2.8-4 OIS objektif ile bir kit olarak alınmak istenirse fiyat 1899 dolar oluyor. Aynı X-T2 gibi siyah ve gümüş renklerde mevcut. Fujifilm Türkiye’nin ülkemizdeki olumlu fiyat politikası sayesinde Türkiye’de Fujifilm X-T3 satış fiyatı 8.499 TL sadece gövde olarak belirlenmiş.

Fujifilm X-T3 ile Çekilmiş Fotoğraflar

PhotographyBlog tarafından Fujifilm X-T3 ile çekilmiş hem JPEG hem de RAW fotoğraflar yayınlandı. Bu örnek fotoğraflar X-T3 ve XF 18-55mm kit lens kullanılarak ISO aralığı 80 ve 51200 tercih edilerek çekilmiş. Aynı zamanda yüksek çözünürlüklü RAF dosyaları indirilebilir durumda sunulmuş.

Daha fazla Fujifilm X-T3 ile çekilmiş fotoğraflar ePhotozine ve DPReview sitelerinde bulunabilir. Fujifilm X-T3 ile çekilmiş resmi fotoğraflar için adres Fujifilm Global.

Sonuç ve Değerlendirme

Fujifilm X-T3 incelemesi için artık sözlerimizi tamamlıyoruz. Fujifilm bu yeni hızlı aynasız fotoğraf makinesi için olması gereken çoğu özelliği yeni bir sensör ve işlemci ile güncellemiş gözüküyor. Fujifilm X-T3 inceleme sonucu ve ilk izlenimler, bu modelin X-T2’nin üzerine basit bir güncelleme değil, özellikle video tarafında yapılan önemli yenilikler, iyileştirilmiş AF modülü ve seri çekim hızı gibi etkenlerle tam donanımlı bir güncelleme haline dönüştürmüş. Best Fujifilm X-T3 Lenses

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın