Google Fotoğraflar: En iyi Fotoğraf Yedekleme ve Düzenleme Uygulaması

Google Fotoğraflar uygulama incelemesi ile karşınızdayız. Google’ın fotoğraf düzenleme ve yedekleme uygulaması olan Google Fotoğraflar, sadece bir depolama hizmeti değil çeşitli dijital platformlardan kolaylıkla ulaşılabilen, fotoğraflarınızı yedeklerken size çok kullanışlı araçlar sunan bir uygulama.

Bildiğiniz üzere fotoğraflarınızı yedeklemek ve düzenlemek, özellikle çok sayıda mobil fotoğraf çeken birisiyseniz oldukça vakit alan bir durumdur. Dijital veya analog çekimlerinizi yedeklemenin birçok kolay yolu var ve en iyilerinden biri Google Fotoğraflar’ı kullanmaktır. Tabi bu arada şunu belirtmemiz gerek. Google Fotoğraflar uygulamasının avantajlarından yararlanmak için tüm Google servislerini kullanmanıza gerek yoktur. Uygulama tüm PC’ler, Mac’ler, iOS cihazlar ve Android telefonlarda çalışabilmektedir. Bu da tüm fotoğraflarınıza bulut üzerinde her yerden ulaşabileceğiniz anlamına geliyor.

Bu yüzden Google Fotoğraflar uygulaması hakkında, akıllı telefonlarıyla çok sayıda resim ve video çekmeyi seven kişiler için en iyi çevrimiçi hizmetlerden biri olabilir yorumunu yapabiliriz. Şimdi gelin bir fotoğraf yedekleme ve düzenleme uygulaması olarak Google Fotoğraflar’a bakalım.

Google Fotoğraflar Yedekleme

Google Fotoğraflar, Google tarafından kullanıcılara sınırsız fotoğraf ve video saklama alanı sunan bir hizmettir. Google Fotoğraflara fotoğraflarınızı yüklerken iki seçenek vardır : Yüksek Kalite ve Orijinal. Yüksek Kalite seçeneği ile fotoğrafları yedeklemek sınırsız ve ücretsizdir. Ancak Orijinal seçeneği ile fotoğraf yedeklemek için sağlanan 15 GB disk alanını kullanabilirsiniz. Yüksek kalite seçtiğinizde 16 MP değerine kadar olan fotoğraflar ve 1080p videoların boyutu korunuyor. Fakat ondan daha yüksek değerler, bu sınırlara göre işleme tabi tutularak kırpılıyor. Eğer profesyonel olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız ve fotoğraflarınızda hem piksel hem de genel olarak mevcut boyutu kaybetmek istemiyorsanız, Orijinal seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Bu konuda Google diyor ki;

16 MP ve 1080p HD’ye kadar fotoğraf ve videoları sınırsız ve ücretsiz yedekleyin. Bu fotoğraflara ve videolara istediğiniz telefondan, tabletten veya photos.google.com adresine giderek bilgisayardan erişebilirsiniz. Fotoğraflarınız güvendedir ve her zaman elinizin altındadır.

Google Fotoğraflar Düzenleme

Google Fotoğraflar, Android ve iOS cihazları desteklemektedir. Android veya iOS telefon ve tabletinize Fotoğraflar uygulamasını yükleyerek cihazınızda bulunan fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulaması ile yedekleyebilirsiniz. Otomatik yedekleme seçeneğini aktif hale getirdiğinizde akıllı telefonunuzdaki tüm fotoğrafları yedekleyebilirsiniz. Google Fotoğraflara yüklemiş olduğunuz fotoğraflar siz silmedikçe silinmezler. Böylelikle akıllı telefonlarda sıkça rastlanan “depolama dolu” ibaresini görmeden hafızadaki fotoğrafları silerek yer açabilirsiniz.

Mobil fotoğraf düzenleme olarak bakıldığında Google Fotoğraflar uygulaması ile yapılabilecek oldukça geniş imkanlar var. Bunların arasında kolajlar ve filmler oluşturabilir, kırpma ve tonlama gibi hızlı rötüş seçeneklerini kullanıp, fotoğraflarınızı istediğiniz gibi kategorilere ayırabilirsiniz.

Google Fotoğraflar Arama

Fotoğraflar uygulamasında arama yapmak çok kolaydır. Google Fotoğraflar; fotoğrafları mekan, nesne gibi farklı türlere ayırabilir. Etiketleme gerekmez. Yavru köpeğinizin tüm fotoğraflarını bulmak için “köpek” araması yapmanız yeterlidir. Yıl bazlı tatil fotoğrafları ya da düğün fotoğrafları gibi arama kriterleri genişletilerek Google Fotoğraflar uygulaması içerisinde direkt sonuçlara daha kolay ulaşılabilmektedir. Ek olarak Google Fotoğraflarda yer alan fotoğrafları tek tıklama ile sosyal medya üzerinde paylaşabilirsiniz.

Google Fotoğraflar uygulamasını Google Play ve App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Google Play | App Store

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın