Google Fotoğraflar için Ücretsiz ve Sınırsız Depolama Son Eriyor

Google, ücretsiz fotoğraf ve video depolama alanı olarak kullanılabilen Google Fotoğraflar uygulamasından sınırsız olarak sunduğu hizmeti 1 Haziran 2021’de sona erdireceğini duyurdu. İlgili tarihte kullanıcılar, hesap başına 15 GB’lık ücretsiz ‘yüksek kaliteli’ fotoğraf depolama alanıyla sınırlandırılacak.

Google’ın popüler hizmetlerinden bir tanesi olan Fotoğraflar, kullanıcılara sınırsız fotoğraf ve video saklama alanı sunan bir hizmet ve şimdi radikal bir değişikliğe gidiyor. Yapılan açıklamaya göre Fotoğraflar uygulamasının ücretsiz ve sınırsız fotoğraf depolama imkanı, 1 Haziran 2021 itibarıyla sona erecek. Google ayrıca etkin olmayan hesaplardan (en az iki yıldır giriş yapmamış hesaplar) verileri silmeye başlayacağını da ekledi.

Google Fotoğraflar’a ilişkin yapılan açıklamada 1 Haziran 2021’e kadar depolanan içerikler, olduğu şekilde kalacağı belirtiliyor. Yani 1 Haziran 2021’den önce yüklediğiniz hiçbir fotoğraf ve belge, 15 GB sınırına dahil edilmeyecek. Sınır, bu tarihten sonra yüklenen dosyalarla yürürlüğe girecekmiş. Ek olarak, mevcut depolamanın sadece ‘yüksek kaliteli’ dosyalar için sınırsız olduğunu, ‘orijinal kaliteli’ dosyalar için olmadığını belirtmek gerekir. Eğer buradaki ücretsiz depolama alanı da dolarsa, kullanıcıların ek ücretler ödeyerek Google One planlarını büyütmeleri gerekecek.

Google One hakkında bilgileri ve planları içeren internet sitesinde Google’ın 4 farklı plan sunduğunu görüyoruz. Bunlardan bir tanesi hali hazırda kullanılan 15 GB’lik ücretsiz plan. Google’ın önerdiği 100 GB’lik depolama alanına aylık 5,79 TL, 200 GB’lik depolama alanına aylık 11,59 TL, son olarak da 2 TB’lik depolama alanına aylık 28,99 TL ödeyerek kullanabiliyorsunuz.

Google Fotoğraflar açısından önümüzdeki Haziran ayına baktığımızda sunduğu 15 GB sınırıyla genel rekabete kıyasla nasıl görünecek ? Şu an itibariyle, Apple’ın iCloud hizmeti yalnızca 5 GB ücretsiz depolama alanı sunuyor, bu nedenle Google burada avantajını koruyacak. Google ayrıca, kullanıcıların yüzde 80’inden fazlasının üç yıl boyunca yeni 15 GB sınırına ulaşmayacağını iddia ediyor.

Google Fotoğraflar, uzun süre saklamak istemeyeceğiniz fotoğrafları bulmanıza yardımcı olacak yeni depolama yönetimi araçları içerecekmiş. Google, “Bu araç, saklamak istediğiniz anıları gözden geçirirken, aynı zamanda karanlık veya bulanık fotoğraflar veya büyük videolar gibi silmeyi tercih edebileceğiniz çekimleri de ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır.”  Belki de Google’ın makine öğrenimi burada da devreye girecek ve daha belirli resimleri bulup silmenize izin verecek.

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Pixel marka telefon kullanıcıları, bu sistem değişikliğinden etkilenmeyecekler. Google’a göre Pixel 1-5 aralığında herhangi bir telefona sahip olan kullanıcılar, Fotoğraflar uygulamasının ücretsiz depolama hizmetinden faydalanmaya devam edecekler.

Google Fotoğraflar uygulamasını Google Play ve App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Google Play | App Store

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın