Instagram Bokeh Efekti Nasıl Yapılır?

Instagram bokeh efekti nasıl yapılır? Bu yazıda Instagram’da hikayeler modunda portre çekimlerine özel kullanılabilen bokeh efekti nasıl yapılır detaylarını bulabilirsiniz. 

Fotoğraf tutkunları genel olarak fotoğraflarındaki odak dışı alanlara bayılırlar. Fotoğrafçılıkta Bokeh ise basit bir şekilde bu odak dışı alanların kalitesi ve özelliğini tarif etmek için kullanılan bir terimdir. 

Bilindiği üzere Instagram özellikle sosyal ağlar arasında fotoğraf paylaşımı üzerine kurulmuş bir platform. Çeşitli filtreler ve fotoğraf efektleri sayesinde mobil fotoğraflar düzenlenebiliyor ve sosyal ağ üzerinde diğer kullanıcılarla etkileşim içerisine giriyor. Bu filtreleri ve efektleri Instagram içerisinden uygulayabileceğiniz gibi en iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları sayesinde isteğinize uygun bir sonuç elde edebilirsiniz. 

Instagram Bokeh Efekti Nedir, Nasıl Yapılır?

Instagram Bokeh Efekti Nedir, Nasıl Yapılır?

Instagram bokeh efekti hakkında bilgiler aktarmaya devam ediyoruz. Instagram hikayeler modunda portre çekimlerine özel yeni Odak formatını yani Bokeh Efekti özelliğini kullanıma sundu. Bu yeni format sayesinde ön kamerayla çekilen “selfie” fotoğraflar veya cihazın arka kamerasıyla yapılan portre çekimlerde kamera doğrudan kadraja giren yüze odaklanıp, arka planı hafifçe bulanıklaştırıyor.

Bokeh Efekti Nedir?

Boke Japon kökenli bir kelime olup asıl anlamı bulanık demektir. Bkz. Bokeh Nedir? Bokeh Efekti, çekilen fotoğrafta odak dışında kalan alanlarda oluşan bulanıklılık ile oluşan derinlik efektidir. Çoğunlukla parlak noktalarda daha fazla görünen bokeh, objektifin diyafram bıçaklarının (diyafram açıklığı) şeklinden etkilenir. Daha dairesel şekilli bir objektif; daha yuvarlak, daha yumuşak geçişli odak dışı parlak nokta küreciklerine sahip olacaktır. Diyafram açıklığı daha altıgen şekilli olan bir objektif, çekilen parlak noktalarda bu şekli yeniden oluşturacaktır.

Bildiğiniz üzere çektiğimiz fotoğrafların makine üzerinde ya da sonrasında üzerinde oynanması ve istenilen şekilde rötüşlenmesi olayına fotoğraf düzenleme diyoruz. Instagram bokeh efekti hikayeler modundaki yeni odak formatı sayesinde bu fotoğraf paylaşım platformu için yeni bir artı özellik oldu. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın