Instagram Fotoğraf Baskıları [Pola, Kare, Klasik Kartlar]

Bu yazıda Instagram fotoğraf baskıları için kullanabileceğiniz ürün çeşitleri hakkında bilgiler vereceğiz. Bunların arasında mini kare fotoğraf baskıları, hediyelik ya da hatıralık minik fotoğraflar, pola, kare ve klasik kartlar gibi seçeneklerin yanısıra Insta koloaj ve fotoblok kolaj seçenekleri bulunmaktadır.

Fotoğraf çekmek; özellikle günümüz sosyal medya ortamları sayesinde daha geniş kitleler tarafından edinilen bir alışkanlık haline geldi. Yüksek çözünürlüklü kameralara sahip akıllı telefonlar sayesinde daha fazla fotoğraf dijital olarak üretiliyor. Mobil fotoğrafçılık sayesinde akıllı telefonlar ile çekilen ve Instagram’da paylaşılan fotoğrafların dijital ortamda kaybolmaması ve ekranlardan çıkıp fiziki olarak baskılarının alınabilmesi için çeşitli fotoğraf baskı türleri bulunuyor.

Şimdi gelin Instagram fotoğraf baskıları için ürün çeşitlerine kısaca bakalım.

Instagram Fotoğraf Baskıları Ürün Çeşitleri

Pola Kartlar, Pola Baskı

Pola Kartlar adından da anlaşılacağı üzere Polaroid fotoğraf makinesi ölçülerinde yani 9×11 ebatındaki fotoğraf baskılarıdır. Özellikle önemli anların karelerini hatıra olarak saklamak istediğinizde, Instagram fotoğraflarınızdan 9×11 cm orijinal Polaroid® ölçülerinde baskılar alarak fotoğraflarınıza farklılık katabilirsiniz. Bunun bir diğer avantajı da fotoğraflarınıza retro görünüm vermesidir. Pola baskılar Orjinal Mat Fuji Crystal Archive Paper® fotoğraf kağıdına basılmaktadır.

Kare Kartlar, Kare Baskı

Instagram geçtiğimiz yıllarda sadece kare şeklinde tek tip görsel boyutu kabul ediyordu. Yani yüklediğiniz görsel bu boyutta değilse kırpma işlemi yapılıyordu ve sonuç olarak kullanılan bu ölçü her resim için 1080 x 1080 px şeklindeydi. Günümüzde Instagram’da istediğiniz her boyutta görseli ekleyebiliyorsunuz. Bkz. Instagram resim ve video boyutları nasıl olmalı?

Yine de bu sosyal medya devinin ilk zamanlarında yarattığı kare fotoğraf havası, fotoğraf baskılarına da yansımış durumda. Instagram fotoğraf baskılarını kare kartlar şeklinde 10×10 cm boyutlarında edinebilirsiniz.

Klasik Kartlar, Klasik Baskı

Instagram fotoğraf baskıları için son seçenek alışılmış olan geleneksel baskı şeklidir. Özetle fotoğraflarınızın klasik 10×15 cm boyutunda basılması anlamına gelir. Arzu edilirse farklı boyutlarda baskı istenebilir. Ancak cep telefonu ile fotoğraf çekildiği ve çözünürlüklerin değişkenlik göstermesi gözönüne alınırsa bu yazıdaki detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Instagram fotoğraf baskıları için ürün çeşitleri genel olarak bu şekilde sıralanmaktadır. Hediyelik, yıl dönümü ve özel günler için sık kullanılan Instagram fotoğrafları bu baskı çeşitlerine ek olarak foto kitap ve kolajlar için de kullanılmaktadır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın