Instagram Hikaye Sıralaması Neye Göre Belirleniyor?

Instagram hikaye sıralaması neye göre belirleniyor? Bu soru Instagram kullanan çoğu kişinin en çok merak ettikleri arasında yer alıyor. Sosyal medyanın fotoğraf paylaşımında popüler platformu olan Instagram, özellikle son zamanlarda sunduğu hikaye özelliği ile büyük beğeni kazandı. Snapchat özelliğinin bir benzeri olan Instagram hikaye alanında, paylaştığınız fotoğrafı gören kişiler sıralanıyor. Peki, Instagram hikaye sıralaması neye göre belirleniyor?

Bilindiği üzere bir akıllı telefon veya mobil cihaz kullanılarak çekilen fotoğraflar, mobil fotoğrafçılık sınıfına giriyor. Mobil cihazlardaki kameraların her yeni modelde daha iyi ve daha gelişmiş hale gelmesi özellikle sosyal medya tarafında Instagram’ın daha sık kullanılması anlamına geliyor.

Bu doğrultuda fotoğraf paylaşım platformu Instagram, etkin kullanıcı sayısını daha verimli hale getirmek amacıyla ve elbette sosyal medya alanındaki rakibi Snapchat ile rekabet edebilmek için Instagram hikaye bölümünü devreye sokmuştu.

Instagram hikaye (story) alanının devreye girmesi ile binlerce kişi fotoğraf paylaşımını buradan yapmayı tercih ediyor. Üstelik, instagram hikayenize bakanların sayısı ve profilleri de görüntülenebiliyor. Ancak burada kafa karıştıran bir detay var. Hepimizin hikayelerine bakanlar farklı şekilde sıralanıyor. Peki, Instagram hikaye sıralaması neye göre belirleniyor ya da ayarlanıyor? Bkz. Instagram fotoğraf indirme yöntemleri.

Instagram Hikaye Sıralaması Neye Göre Belirleniyor?

Instagram Hikaye Sıralaması Neye Göre Belirleniyor?

Instagram kullanıcılarının en çok merak ettiği konulardan birisi olan Instagram hikaye sıralaması hakkında nasıl ve neye göre belirlendiğine dair çeşitli sorulara bu yazıda cevap vermeye çalışacağız.

Snapchat özelliğine oldukça benzer bir şekilde sunulan instagram hikayeleri kısmında paylaşılan fotoğrafı görenlerin bir sıralaması mevcut. Burada kullanılan algoritma ve instagram hikaye sıralaması için bilgiler hangi ayarlar sonucu geliyor.

Instagram hikaye sıralaması ile ilgili kesin olmamakla birlikte birçok bilgi yer alıyor. İnstagram hikayesi algoritmasının en çok etkileşim kurduğumuz, özel mesajlaştığımız ya da paylaşımlarımıza en çok bakanlara göre sıralandığı belirtiliyor. Fotoğraflarını ya da videolarını en çok beğendiklerimiz de, instagram tarafından hikayemize bakanlar arasında en üst sıralara çıkarılıyor.

Instagram hikaye sıralaması neye göre belirleniyor sorusunun cevabı ise özetle; listenin başında sıralanan kişiler profilinizi en çok stalklayan kişiler değil. Bu tamamen sizin etkinliğine ve size en yakın insanlara bağlı olarak çalışan bir algoritma. Yani tek bir fotoğraf dahi beğenmediğiniz halde yalnızca profil görüntülemek, kullanıcıların listenin başında sıralanmasına yetiyor. Instagram hikaye algoritması ayrıca beğeni, yorum, direkt mesaj, uygulamadaki diğer etkileşimler ve alışkanlıklara göre sıralama yapıyor. Böylece Instagram fotoğraf paylaşım uygulaması size, en çok görüntülemek istediğiniz içeriği gösteriyor.

Bkz. Instagram hikaye boyutu ne kadar olmalı?

Instagram Hikayesini Beğenenler Nasıl Görüntülenir ?

İnstagram hikayesi paylaşıldıktan sonra profil fooğrafımıza tıklayarak ya da ana sayfadaki hikaye alanında kendi hikayemize tıklayarak paylaşımımızı açarız. Paylaşımın en alt kısmında hikayeyi görenlerin sayısı gözlemlenebilir. Bu alana tıkladığımızda ise detaylı liste olarak paylaşıma göz atanlara ulaşılabilir.

Bu yazıda Instagram hikaye sıralaması neye göre belirleniyor hakkında çeşitli bilgileri aktarmaya çalıştık. Eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın