LEXAR’da Nikon D4 İçin XQD Hafıza Kartı Üretiyor

İlk defa XQD kartlarla 06 Ocak 2012’de Nikon D4‘le tanışmıştık. Nikon’un yeni amiral gemisi olarak adlandırılan Nikon D4, ISO başarımı ve 51 netleme noktalı AF sistemi yanında diğer bir özelliği ise yeni nesil yüksek hızlı XQD kartlarını destekleyen ilk ve tek kamera olmasıydı.

SD kartlardan boyut olarak biraz daha büyük olan XQD hafıza kartlar, PCIe portu üzerinden saniyede minimum 125MB/s üstü yazma hızı sağlamaktadır. XQD kartların ilk üretici olan Sony çok yakın bir süre içinde yapmış olduğu duyuruda S Serisi yeni nesil XQD kartlarla 168MB/s transfer hızını bizlere açıklamıştı.

LEXAR’da Nikon D4 İçin XQD Hafıza Kartı Üretiyor

Dünyanın sayılı flash bellek üreticilerinden Lexar, destekleyen tek kamera olması nedeniyle Nikon D4 için ve gelecekte XQD kartla çalışacak tüm kameralar için bellek kartı üreteceğini duyurdu. Lexar, XQD kartları 2012’in 3. çeyreğinde satışa çıkarmayı planlıyor. Sony’in XQD kartlara sürekli yatırım yaparak geliştirmesi ve Lexar gibi diğer kart üreticilerinin de XQD kartları üretmeye başlaması yakın gelecekte bu pazarda yeni üreticilerin de yer alacağının bizlere gösteriyor. XQD kartların sunduğu aynı zamanda gelecekte vaat ettiği yüksek hızları yanında SSD Hard Disk`deki teknolojinin aynısının kullanılmış olmasından dolayı Compact Flash ve SD kartlara oranla daha dayanıklı olmaları kullanıcıların diğer bir tercih nedenini oluşturuyor. Küçük bir hatırlatma bilgisayarlarımızda henüz XQD kart okuyucu olmamasından dolayı XQD kartlarla birlikte USB kart okuyucu veya ExpressCard adaptörüne de sahip olmanız gerekmektedir. Çok yakında yeni üretilecek bilgisayarlar da bu okuyucuları yavaş yavaş görmeye başlayacağız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın