Nikon AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED N Lens Duyuruldu

Nikon bugün FX-format tam kare gövdeler ile uyumlu (DX format ile de kullanılabilen) AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED N lensini duyurdu.

Yeni geniş açı prime lens Nikon AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G 11 grupta 13 element içeriyor ve Nano Kristal Kaplama ile geliyor. Minimum netleme mesafesi ise 0.2m.

Yalnızca 355 g olan ve elde çok rahat kullanılabilen FX-format gövdelerle uyumlu AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED lens DX-format fotoğraf makineleri ile kullanıldığında 30mm görüş açısı sunar.

AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED, CL-1015 Esnek Objektif Kılıfı ve HB-72 Objektif Koruyucu ile birlikte sunulacak ve dağıtımı yurtdışında Eylül sonu gibi başlayacak. The AF-S Nikkor 20mm f/1.8G ED N lensin yurtdışı satış fiyatı ise $799.95.

Daha detaylı bilgi için özel Nikon AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED N sayfasına bakabilirsiniz. 

Nikon AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED N Lens Duyuruldu

Nikon-AF-S-NIKKOR-20mm-f1.8G-ED-N-lens

Basın Duyurusu

NIKON ULTRA GENIŞ AF-S NIKKOR 20MM F/1.8G ED OBJEKTIFI SUNAR

Amsterdam, Hollanda, 12 Eylül 2014 Nikon, bugün yaratıcı fotoğrafçılar için heyecan verici yeni bir objektif olan AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED’yi sunuyor.

Dinamik ultra geniş açılı bir perspektif ve hızlı f/1,8 maksimum diyafram sunan bu FX biçimli objektif, perspektifleri genişletmek, alanı artırmak ve çekici görüntüler yakalamak istediğiniz zamanlar için idealdir. Parlak diyafram, sığ alan derinliği ve pürüzsüz ışık noktaları sunarak bu objektifin düşük ışıklı ortamlarda başarılı çekimler yapmasını sağlar. Yüksek performanslı optikler dağılmayı en aza indirerek uçtan uca keskinlik sunar. Makinenin kompakt, hafif tasarımı ise rahatlıkla taşınabilmesini sağlar.

Nikon Avrupa’nın Objektifler, Aksesuarlar ve Yazılımdan sorumlu Ürün Yöneticisi Zurab Kiknadze’nin ifadesiyle: “Tesadüf eseri, 2014 yılı aynı zamanda birçok yaratıcı fotoğraf meraklısının en çok beğendiği objektiflerden biri olan AF NIKKOR 20mm f/2.8D’nin 20. yıl dönümüdür. Şimdi Nikon bu objektifi tüm açılardan geliştirerek 21. yüzyıla taşıyor. AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED daha parlak bir diyafram, daha keskin otomatik netleme ve gelişmiş optik performansa ek olarak Nikon’un tanınmış Nano Kristal Kaplaması ile gelişmiş ergonomik ve yapısal özelliklere de sahiptir. Bu yeni objektif, etkileyici teknik özelliklerinin yanı sıra tüm görüntüyü kapsayarak fotoğrafçıların görsel fırsatları keşfetmelerini sağlar ve büyük yaratıcılık değeri sunar. Bu tür objektifler içimizdeki fotoğrafçıyı heyecanlandırır. Yeni NIKKOR 20mm f/1.8’i yenilenmiş, hızlı, güçlü NIKKOR objektif ailesine eklemekten mutluluk duyuyoruz.”

Etkileyici perspektif

Yeni NIKKOR 20mm f/1.8, çeşitli çekim durumlarında üstün performans sunar. Kompakt ve çok yönlü olan bu objektif iç mekanlar, sokak röportajları, geniş manzaralar ve hatta su altı fotoğrafçılığı için uygundur. Üstelik etkileyici film sahneleri çekmek için mükemmel bir seçimdir. İzleyicinin ilgisini çekmek veya kapalı alanlarda çekim yapma esnekliği elde etmek isteyen fotoğrafçılar, etkileyici resimler oluşturmak için 20 mm odak uzaklığı ile ultra geniş görüş açısından yararlanabilir. Bu objektifin hızlı f/1,8 maksimum diyafram ve üstün ışık toplama özelliği belirgin konu/arka plan ayrımı ile güzel ve düzgün ışık noktaları sağlar. Fotoğrafçılar daha parlak vizör görüntüsünden yararlanmaya ek olarak daha iyi deklanşör hızları ile çekim yapma esnekliğine sahip olurlar ve düşük ışık koşullarında net çekimler yapabilirler. Otomatik netleme, Nikon’un Sessiz Dalga Motoru (SWM) sayesinde düzgün, sessiz ve hızlıdır. Ayrıca 0,2 m olan minimum netleme mesafesi, konuları çerçeveye sığdırmayı kolaylaştırır.

Yüksek çözünürlüklü görüntüler

Modern sensörlerin yüksek çözünürlük taleplerini yanıtlamak için üretilen yeni NIKKOR 20mm f/1.8 göz alıcı fotoğraflar ve HD videolar çekmenizi sağlar. Modern optik tasarımı, iki Ekstra Düşük Dağılım (ED) cam eleman ve iki asferik objektif eleman (AS) dahil olmak üzere 11 grupta 13 eleman içerir. Nikon’un ED camı, AS elemanlar dağılmanın geniş odak uzaklıklarında iyi kontrol edilmesini sağladığından daha geniş diyaframlarda bile keskinlik ve kontrast sunar. Nano Kristal Kaplama, gölgelenmeyi ve parlamayı azaltır.

Sorunsuz taşınabilirlik

Hafif, kompakt ve hızlı olan bu objektif, çeşitli konumlardan yaklaşıp dinamik fotoğraflar yakalamaya hazır fotoğrafçılar için idealdir. Yalnızca 355 g olduğundan, taşınması ve elde tutularak kullanılması son derece rahattır. FX biçimli sensörler için optimize edilmiş AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED, DX biçimli D-SLR ile birlikte kullanıldığında 30 mm geniş görüş açısı sunar.

AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED, CL-1015 Esnek Objektif Kılıfı ve HB-72 Objektif Koruyucu ile birlikte sunulur.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın