Nikon Android Tabanlı Coolpix S800’ü Duyurmaya Hazırlanıyor

Yakın bir zaman da kompakt makina almayı düşünüyorsanız mutlaka bekleyin veya bu yazıyı okuduktan sonra bir kez daha düşünün! Nikon 18 Eylül tarihinde Almanyanın Köln şehrinde gerçekleştirilecek olan Photokina etkinliğinde tüm dikkatleri üzerine çekmeye hazırlanıyor.

Sosyal ağlar üzerinden fotoğraf paylaşımları her geçen gün büyük bir hızda arttıyor. Bu ağların en büyüklerinden biri olan Instagram’ın çok kısa bir süre öncesinde 80 milyon kullanıcıya ulaşmış olması bunun en büyük göstergelerinden biridir. Hatta  bu platformun büyümesinin diğer bir göstergesi de insanların Photoshop üzerinde bile Instagram filtreleri kullanıyor olmasıdır. Facebook, twitter,flickr ve google+ gibi gibi diğer sosyal ağlarda Instagram’dan aşağı kalır durumda değiller. Hal böyle olunca çekilen fotoğrafların sosyal ağlara en kısa yoldan yani çekildikten hemen sonra makina üzerinden gönderilebilmesi büyük önem taşımaya ve kullanıcılar tarafından tercih edilmeye başlandı. Kamera üreticileri de kompakt segmentindeki yeni ürünlerinde bu yönde fonksiyonları neredeyse eksik etmemeye başladılar. Ancak bu güne kadar bizlere sunulan hep kablosuz ağ özelliği olan ancak sınırlı özellikteki kameralardı. Nikon yöneticileri bu pazardaki büyük boşluğu çok iyi görüp analiz etmiş olacaklar ki, akıllı telefonlardaki özelliklere sahip program yükleme ve kullanma serbestliği olan bir fotoğraf makinası üretme kararı almışlar(Kodak Polaroid’den sonra). Nikon Coolpix S800 adı verilen ve Stil serisinin yeni üyesi olacak bu akıllı kamera 22 Ağustos tarihinde duyurulmaya hazırlanıyor.

Nikon’un akıllı kamerası Coolpix S800, Google‘ın açık kaynak kodlu işletim sistemi olan ve her geçen gün hızla artan pazar payına sahip Android işletim sistemine sahip olacak. Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi sayesinde Google Play Store‘da yer alan tüm uygulamaları Nikon Coolpix S800‘e indirip kullanabileceksiniz. Yani artık fotoğraf makinanızın üzerinde oyun oynaya bildiğiniz gibi, internette de gezinebileceksiniz. Coolpix S800‘ün diğer özellikleri arasında dahili GPS’e sahip olması ve tabiki Wi-Fi özelliği bulunuyor. 3.5 inç OLED ekrana sahip olacak Nikon Coolpix S800 üzerinde 25-250mm lens olacak. Henüz çözünürlüğü konusunda net bir bilgi olmayan S800‘ün şimdiden Photokina’nın en çok merak edilenleri arasına girdiğini söyleyebiliriz. Gelecekte de DSLR’lar üzerinde Android işletim sistemi görecek olursak hiç şaşırmayalım.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın