Nikon D600’de En İyiler Arasına Girdi

Hatırlarsanız Nikon D800‘ün duyurulmasının hemen ardından dünyanın önde gelen kuruluşlarından biri DxoMark‘ın 36.3 MP çözünürlüğe sahip D-SLR’ı test etmişti. Laboratuvar ortamında yapmış olduğu testler sonucunda 100 üzerinden 95 puan gibi çok yüksek bir puan vererek “Nikon D800 Dünyanın En İyi Sensörüne Sahip” diyerek bu güne kadar üretilmiş olan kameralar içinde ilk sırayı D800’e vermişti. Nikon D3200ü de duyurulmasının hemen ardından test eden DxoMark, bu güne kadar üretilmiş olan en iyi 10 kamera içinde göstermişti.

Biz Nikon kullanıcıları Canon‘u kıskandığımız zamanları çok iyi hatırlarız. Çok değil birkaç yıl öncesine kadar Canon D-SLR’lar içinde en iyi video özelliğine sahip en hızlı fotoğraf makinelerinden biriydi. Hatta yüksek ISO başarımı konusundaki testlerde en iyi kameralar genellikle Canon’a aitti. Geçtiğimiz gün DxOMark Nikon D600 için de test sonuçlarını sitesinde açıkladı. Bu sonuçlara göre herkesi şaşırtan şey şuydu ki en iyi D-SLR kameralar içinde Nikon D600 3. olmuştu. Aslında bu derece dışında daha şok edici bir şey varki o da DxOMark‘ın ilk 10 kamerası içinde bir tane bile Canon kamera olmamasıdır. DxOMark’ ın bu sonuçlarına göre ya Canon çaptan düştü ya da DxOMark testleri sırasında inanılmayacak şekilde ön yargılı davranıyor. Aşağıda DxOMark’ın en iyi kamera sıralamasını görebilirsiniz. Canon EOS 5D Mark III, 81 ortalama puanı ile ancak 13.sırada kendisine yer bulabilmiş. Nikon ise ilk 3 sıraya yerleştiği gibi ilk 10 kamera içinde ise 6 kamere ile yer bulmuş gözükmektedir. Tek kelimeyle Nikon için gurur tablosu!

DxOMark En İyi Kamera Sıralaması

Bu tabloya göre sensör performansları dikkate alındığında DxOMark’ ın ilk 3 fotoğraf makinesi Nikon D800E, D800 ve D600 olmuştur. Nikon D600‘ ü sadece D7000 gövdesi içine atılmış bir tam kare (full frame) sensör olduğunu iddia edenler aşağıda D600′ ün Nikon’un diğer D-SLR kameraları içinde karşılaştırmalarını görebilirsiniz.

Peki soruyoruz Nikon yeniden dizayn ettiği CMOS sensörleri ile Canon’u yerle bir etti mi? Bu sorunuza Türk Nikon olarak verebileceğimiz cevap şu olur: “Almış olduğunuz kameradan video perfomansı bekliyorsanız Canon EOS 5D Mark III alın ve yolunuza devam edin. Ama fotoğrafçılar için çok önemli olan ISO, dynamic range ve renk derinliği sizin için önemli ise bu gibi alanlarda piyasanın lideri Nikon gibi duruyor.”

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

5 comments on “Nikon D600’de En İyiler Arasına Girdi

  1. Canona biraz haksızlık ediliyor.Nikon sensörlerini Sony den aldıktan sonra başarısı kime ait tartışılır.

    • Nikon tum urettigi makinelerin sensorlerini Sony den aliyor gibi bir durum da soz konusu degil. Nikon un urettigi sensorlerde cok basarili. Ekli linkte hangi makinelerde oldugunu gorebilirsiniz. Kaldiki D600 de muhtemelen Nikon sensoru var.
      http://www.sensorgen.info

  2. Senelerdir Nikon kullanıcısıyım. Ancak, DXO’nun testlerinde biraz taraflı hareket ettiğini düşünüyorum. Canon 5D Mark III ün low light da ki resim kalitesi D800 den daha iyi.. Buna rağmen, DXO test sıralamasında 5D Mark III’ü çok arkalara atmış..

  3. Nikon sensörleri sonyden almıyor nikon mühendisleri tasarlıyor sony’ ye yaptırıyor sadece. Yani sony’ nin yaptığı bir şey yok.

  4. Merhaba ben bir şey sormak istiyorum geçenlerde bir sohbet esnasında googel earth kamerasında nikon lens i olduğu idda ediyor bu doğrumudur? doğruysa nerden bakabilirim? bu konu ile bilgisi olan varsa yardım ederse çok sevinirim.

Cevap Yazın