Nikon D800E İle Çekilmiş Fotoğraflar

Nikon, 2011 yılının ilk yarısında çıkarmayı hedeflediği Nikon D800‘ü Japonya ve Tayland’da art arda yaşanan doğal afetler nedeniyle 2012 yılı başına ertelemek zorunda kalmıştı. Tarih 07 Şubat 2012 gösterdiğinde yılların efsanesi sonunda duyuruldu. Duyurulmadan önce hep yüksek megapiksel değerinde bir D-SLR duyurulacağı konuşuluyordu ancak genel düşünce bunun mümkün olamayacağı yönündeydi. Nikon FX format bir DLSR’da 36.3 gibi yüksek bir megapikseli neden kullanmıştı? Herkes bu soruyu sorgulamaya başlamıştı.  Kafalardaki bu soru işareti Nikon D800’ün ilk test sonuçları ve kullanıcı yorumları gelinceye dek bu sürdü. Hatırlayacak olursanız Türk Nikon olarak Nikon D800’ü sizler için detaylı olarak masaya yatırmıştık. Yılın ortasına geldiğimizde bu günlerde bir çok ödül almış şimdiden 2012’nin en iyi fotoğraf makinesi seçilmiş, sahip olduğu sensörü dünyanın bir numaralı sensörü diye tabir edilen bir kameramız olmuştu.  Nikon, D800’le birlikte bugüne kadar yapmadığı birşey de yapmıştı. Değişik bir pazarlama taktiği ile aynı model kameradan iki farklı versiyon çıkarmıştı. Özellikle manzara ve makro fotoğrafçıları heyecanlandıran Nikon D800E… D800E gövdesindeki low-pass filtrede yapılan ayrım ve bu sayede moiré etkisinin azaltılması, D800’le tek farkını oluşturuyordu. Nikon mühendislerinin low-pass filtrede yaptıkları bu değişimin tek amacı fotoğraflarda keskinliği arttırmaktı.

Nikon D800E İle Çekilmiş Fotoğraflar

Şimdi herkesin aklındaki soru Nikon D800E‘de beklenen bu keskinlik gerçekten fotoğraflara yansıyor mu? Nikon D800’le arasındaki fiyat farkına değer mi? Nikon D800E’nin Türkiye satışa çıkmasıyla birlikte bu efsane gövdeyi satın almak isteyen fotoğraf severlerin fikir sahibi olmalarında yardımcı olmak ve kafalarındaki bu soru işaretlerini giderebilmek için sizlere Nikon D800E ile çekilmiş örnek fotoğrafları yayınlıyoruz. Aşağıdaki fotoğraflar tam bir Nikon tutkunu olan Ahmed Gencal‘a aittir. Her bir fotoğrafın üzerine tıklayarak Ahmed Gencal‘ın flickr adresinden bu fotoğrafları detaylı inceleyebilirsiniz. Bu fotoğraflara aynı zamanda Türk Nikon Forum üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın