Nikon Dışında Hangi Lens Üreticisini Tercih Ediyorsunuz? Anketi Sonuçlandı

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen haftaki sorumuz Nikon DSLR fotoğraf makineniz ile kullandığınız lensler ile ilgiliydi. Katılımın yüksek olduğu anket ile ilgili detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Nikon dışında hangi lens üreticisini tercih ediyorsunuz? şeklinde oluşan anket sorumuzda, Nikon’un ürettiği lenslerin dışında Nikon uyumlu olarak diğer üretici firmalar tarafından çıkarılmış ve performans açısından kendini kanıtlamış lens üreticilerinden hangilerini tercih ettiğinizi sormuştuk. bulunmaktadır.

Nikon DSLR fotoğraf makinesi ile kullanabileceğiniz Nikkor dışında çok sayıda lens bulunmaktadır. Dünyaca ünlü Carl Zeiss’tan, Sigma’ya, Tamron’a farklı lens üretici firmaları bu kategoriye sokarak anket şıklarını oluşturmuş ve katılımınıza sunmuştuk.

 

nikon-olmayan-lensler

Türk Nikon ana sayfa üzerinde açık olan ankete katılım oranı ve cevaplarına dair detayları hem size hem kendimize bilgi olması açısından aşağıda grafik olarak sunuyoruz.

grafik_1

 

Nikon Dışında Hangi Lens Üreticisini Tercih Ediyorsunuz? Anketi Sonuçları

Kısaca toparlamak gerekirse anketimize oy kullanan toplam 590 kişiden 220′si Nikon lensler dışında Sigma lensleri tercih ettiğini belirtmiş ve %37.3 gibi en yüksek paya sahip. Ardından Tamron (147) ve Carl Zeiss (144) lensler tercih edilen diğer lens üreticileri olarak karşımıza çıkıyor. Tokina ise 40 oy almış.

Her hafta farklı bir soruyla sizlerin karşısına çıkacak Türk Nikon Haftalık Anketi’nin sizlerin katkılarıyla fotoğraf dünyasında farklı bir arşiv oluşturacağını düşünüyoruz. Oylarınız için teşekkür ediyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın