Nikon Z7 Aynasız Fotoğraf Makinesi incelemesi ve Örnek Fotoğraflar

Nikon Z7 aynasız fotoğraf makinesi incelemesi içerisinde yüksek çözünürlük sunan modelin özellikleri, satış fiyatı, çekilmiş örnek fotoğrafları yanısıra D850 ile karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

Nikon uzun süredir beklenen full frame aynasız fotoğraf makineleri Nikon Z6 ve Z7’yi duyurdu. Duyurusu ile beraber dağıtımı gerçekleşen Nikon Z7 ise özellikle 45MP gibi sunduğu yüksek çözünürlük ve ergonomik yapısı ile adından çokça bahsettiriyor. Biz de Nikon’un bu en yeni aynasız fotoğraf makinesi Nikon Z7 modelini tüm detaylarıyla incelemeye aldık.

Nikon tam kare aynasız fotoğraf makineleri, üç yeni objektif ve F-mount adaptörüne ek olarak iki gövdeyi (amiral gemisi Z 7 ve orta seviye Z 6) içeriyor. Nikon Z7 ve Nikon Z6 fiziksel olarak hemen hemen aynı. Temel farklılıklar arasında, sensör çözünürlüğü, otomatik odaklama noktalarının sayısı ve sürekli çekim hızı diyebilirizdır. 

Nikon Z7, dahili 5 eksenli görüntü sabitleme özelliğine sahip 45.7MP bir fotoğraf makinesi. Saniyede 9 kareye kadar çekim yapabilir ve 4K video çekebilir veya HDMI üzerinden 10 bitlik 4:2:2 Log video akışı elde edebilirsiniz. Özetle Nikon Z7 için D850’ye eşdeğer aynasız fotoğraf makinesi olarak görünüyor.

Şimdi Nikon Z7 aynasız fotoğraf makinesi incelemesi kapsamında bu yeni değiştirilebilir lensli üst seviye kameranın detaylarına bakalım.

Nikon Z7 incelemesi – özellikler ve fiyat detayları

Nikon Z7 incelemesi için özellikler detaylarına bakmadan önce ilgili kullanıcıların (özellikle D750, D810 ve D850 sahibi olanların) bu karşılaştırmalara bakmalarını tavsiye ederiz. Bkz. 

Nikon Z7 Özellikler

Nikon Z7 özellikleri açısından bakarsak sensör 45.7 megapiksel ile sunuluyor. Arkadan aydınlatmalı BSI sensörün sağladığı avantajları Sony’nin A7R Mark III modelinden biliyoruz. Özellikle gece fotoğrafı çekimlerinde daha iyi performans, bunun yansııra daha hızlı ve tutarlı otomatik netleme ve beraberinde daha iyi bir görüntü kalitesi elde edilmiş oluyor. Yeni sensörün sağladığı bir diğer avantaj, pozlama telafisi -3EV olsa bile 493 AF noktasını aynı şekilde kullanabiliyorsunuz.  Bu sensör ile beraber sunulan doğal ISO hassasiyeti 64-25600 şeklinde ve artırılmış ISO hızı 102,400. 

Bu değerler göz önüne alındığında Nikon Z7’nin firmanın eşdeğer kapsamda sunduğu D850 DSLR ve Sony’nin A7R serisi ile benzer netlik, derinlik ve dinamik aralıkta fotoğraflar sunacağını öngörebiliriz. 

Nikon Z7 modeli geniş bir faz keşifli AF alanı ve güncellenmiş algoritmalar kullanır. 493 adet odak noktası ile makinede, çerçevenin %90 yatay ve dikey bölümünü kapsayabilen ve böylece hızlı ve doğru otomatik odaklama yapabilen bir faz algılamalı AF alanı işlevi vardır. Yüksek performanslı tampon ara bellek sayesinde tek bir yüksek hızlı seri çekimde 12 adede kadar NEF yani RAW fotoğraf çekebilirsiniz. Nikon Z7 seri çekim hızı ise 14 fps şeklindedir. 

Özellikler

  • Sensör faz algılamalı 45,7 MP BSI-CMOS sensör
  • Gövdede 5 eksenli stabilizasyon – 5-axis IBIS (5EV’ye göre derecelendirilmiştir)
  • %90 yatay ve dikey kapsama alanına sahip 493 PDAF noktası
  • ISO 64-25,600 (102,400’e genişletilebilir)
  • 9 fps’ye kadar çekim (JPEG ve 12 bit Ham)
  • 3.69M noktalı OLED vizör
  • 2.1M noktalı devirme dokunmatik LCD
  • Üst kısımda OLED ekran
  • Tek XQD kart yuvası
  • UHD 4K 30p’ye kadar video kaydı
  • HDMI üzerinden 10 bit 4:2:2 N-Log çıkışı
  • 100Mbps H.264’e kadar 8 bit dahili video yakalama
  • PC’ye aktarma da dahil olmak üzere Bluetooth özellikli SnapBridge Wi-Fi sistemi

Nikon Z7 ile Gelen Yenilikler

Nikon Z7, Nikon’un yeni ‘Z’ bağlantı parçasını kullanan 45MP tam kare aynasız fotoğraf makinesidir. Z-serisi makinelerde yüksek çözünürlük ve fotoğraflardaki detayları önemseyen manzara ve portre fotoğrafçılar için tasarlanmış üst seviye modelidir. 

4K çözünürlükte 30 ve 24 fps video çekimi yapabilen Nikon Z7, ayrıca HDMI üzerinden 4k 30fps 4.2.2 10 bit video kaydı gerçekleştirebiliyorsunuz. Fotoğraf makinesi tek SD kart yuvasına sahip. Ürün ayrıca Full HD çözünürlükte saniyede 120 kare yavaş çekimler (slow-mo) yapabiliyor. Birinci sınıf ve dahili bir stereo mikrofon (24bit / 48KHz) bulunduğu için yüksek çözünürlük kalitesinde ses kayıtları yapmak için harici aksesuarlara gerek kalmaz.

Yeni Z-serisi, daha büyük objektif yuvası ile fotoğraf makinesinin tam kare görüntü sensörü arasında yalnızca 16 mm olması, sensöre daha fazla ışığın ulaşmasını sağlar. Gövdede sunulan 5-eksenli görüntü sabitleme özelliği, taktığınız herhangi bir lensle direkt çalışabilmektedir. Z serisi olmayan eski Nikon F lensleri adaptör yoluyla kullandığınızda ise 5 stop’luk titreşim engelleme 3 stop’a düşüyor. Bkz. Nikon FTZ Lens Adaptör Nedir, Özellikleri ve Uyumluluk Tablosu

Batarya ile beraber toplam 675 gram ağırlığa ve 134 x 100,5 x 67,5 mm boyutlara sahip olan Nikon Z7, ilk etapta sunulan Nikkor Z 24-70mm f4 S, Nikkor Z 50mm f1.8 S ve Nikkor Z 35mm f1.8 ile bütünleşik bir şekilde kullanılabiliyor.  Ayrıca AF-S olan tüm Nikon F serisi lensleriyle FTZ lens adaptörü sayesinde kullanılabiliyor. 

Nikon Z7 satış fiyatı

Yurtdışında sadece gövde olarak tavsiye edilen Nikon Z7 satış fiyatı $3,399.95. Nikon Z7 için oluşturulmuş kit bundle ise Z-NIKKOR 24-70 mm F4 S lens ile geliyor ve bu lens kit satış fiyatı 3999$ dolar. 

Nikon Z7 Türkiye satış fiyatı ne olur? Belirleyici olan döviz kuru olduğundan kesin bir fiyat söylemek çok zor. Ancak gerçek olan şu ki, bu şartlarda Nikon Z7 satış fiyatı ülkemizde 17-18 bin bandında olacaktır. 

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 ile çekilmiş fotoğraflar

Nikon Z7 incelemesi için artık sözlerimizi tamamlıyoruz. Nikon bu yeni hızlı aynasız fotoğraf makinesi için olması gereken çoğu özelliği yeni bir sensör ve işlemci yanısıra video özellikleriyle birleştirmiş gözüküyor. Özellikle Nikon gövdelere ilk defa gelen 5 eksenli IBIS görüntü sabitleme yeni model için büyük bir artı. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın