Sony FX3 Tanıtıldı; Sinema Odaklı En Kompakt Kamera

Sony, şimdiye kadar ki en kompakt “sinema serisi” kamerası FX3’ü duyurdu. Yeni FX3, Alpha 7S III benzeri formu FX6 benzeri sinema performansıyla harmanlayan; günümüz içerik oluşturucularının ihtiyaçlarını karşılayan, kompakt, hafif, taşınması ve kullanımı kolay bir modeldir.

Sony FX3 aynasız fotoğraf makinesi tam kare 12,1 megapiksel Exmor R arkadan aydınlatmalı görüntü sensör ile geliyor. Sensör ISO 409.600’e kadar çıkabiliyor ve S-Log 3’te kayıt yaparken, 15’ten fazla duraklı dinamik aralık sunuyor.

Video kalitesi açısından FX3, 4K UHD videoyu saniyede 120 kareye kadar kaydeder. Full HD video kaydederken, maksimum kare hızı 240 fps’dir. Kamera, yumuşak tonlarla güzel, sinematik bir görünüm vaat eden Sony’nin S-Cinetone Görüntü Profilini içerir. Toplamda 11 seçilebilir Resim Profili vardır. Sony FX3, S-Log3 gama, S-Gamut3 ve S-Gamut3 Cine renk alanlarını içerir. S-Log 3’te çekim yaparken, FX3, dahili Sony testi başına 15 duraktan fazla dinamik aralık vaat ediyor.

All-I (XAVC S kodlama) ile bit hızı 600Mbps’ye kadar çıkar. FX3, 4: 2: 2 ile 10 bit derinlikte görüntüler kaydeder. Sinema kamerası MPEG-H ve HEVC / H.265 kodlamasını kabul eder. 10-bit 4: 2: 2 Hibrit Log-Gama (HLG) ayrıca tüm kayıt formatlarında mevcuttur. FX3, proxy kayıt işlevi içerir ve 10 bit Full HD ve 8 bit 720p proxy seçenekleri mevcuttur.

50 Megapiksel sensöre sahip olan Sony Alpha 1’in ardından bu kez Sony FX3 özellikleri ve fiyatı ile karşımıza çıktı.

Sony FX3 Özellikleri

  • 10.2 Megapiksel Full Frame (Tam Çerçeve) sensör
  • 120 FPS’ye kadar 4K video kaydı
  • 5 eksenli gövde içi stabilizasyon
  • Yüz tanıma ve Eye-AF (Göz) ile otomatik fokus
  • UHD 4:2:2 10-bit dahili kayıt
  • 2 x XLR/TRS Adaptör Tutamaç
  • Faz Tespitli AF/Yüz Takibi/Göz AF
  • 80 – 409,600 Genişletilebilir ISO Aralığı
  • S-Cinetone
  • Atomos Ninja 5 ile harici RAW video kaydı
  • 240 FPS’ye kadar HD video kaydı
  • Dört kanallı ses kaydı
  • Tam boyutlu HDMI
  • Çift CFexpress Type A/ SDXC Kart Slotu

Sony FX3, hafıza kartı ve pille birlikte yalnızca 715 gram ağırlığındadır (A7S III’ten 16 gram fazla). FX3, dahili olarak 10 bit 4:2:2 4K video kaydı yapabiliyor ve tam boyutlu HDMI portu sayesinde 16 bitlik ham videoyu Atomos Ninja 5 gibi harici bir kayıt cihazına aktarabiliyor. Kompakt yapısına rağmen FX3, geçişli bir ısı dağıtma tasarımına sahiptir. Dahili bir fana sahip olan kamera oldukça sessizdir. Termal tasarım, dahili Sony testi, FX3’ün 13 saate kadar 4K / 60p video kaydedebildiğini söylüyor. Bununla birlikte, kompakt bir yapının dezavantajları da vardır. FX3, SDI konektörleri içermez ve FX6’da bulunan elektronik filtre için yer yoktur. Bu, FX3’ün dahili elektronik olarak değişken nötr yoğunluk filtresine sahip olmadığı anlamına gelir.

Sony FX3 vs Sony A7S III

Genel boyut olarak tamamen farklı olmayan A7S III ile karşılaştırıldığında, FX3 daha video dostu bir tasarıma ve ek özelliklere sahiptir. Daha geniş bir karşılaştırma için bkz. Sony FX3 vs Sony a7S III – Comparison

FX3 fiyatı

Sony FX3, Mart ortasında ABD’de $3.899 önerilen perakende satış fiyatı ile piyasaya çıkacak ve kutuda XLR tutacağıyla birlikte gönderilecek. Türkiye fiyatı ise henüz bilinmiyor.

Sony FX3 Tanıtım Videoları

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın