Stadyum Time Lapse Video : 48 Hours at the Georgia Dome

Bir fotoğraf tekniği olarak Time Lapse, olayların yavaşça değişimini hızlandırılmış bir görünüm vererek sunan, seyir keyfi yüksek videolardır. Bu olaylar arasında sıkça karşılaştığımız bulutların hareketi, güneşin yükselmesi gibi doğa olaylarının yanısıra aklınıza gelebilecek her türlü şey konusunda farklı desenler ortaya çıkabilmektedir. Türk Nikon time lapse videolar serisinde sizlere daha önce tren yolculuğu, yıldız izleri, Türkiye’nin manzaraları gibi farklı alanlarda nasıl kullanıldığına dair örnekleri sunmaya çalışmıştık.

Time lapse videolar arasında en sıradışı ve seyir keyfi yüksek bir tanesini de bu yazıda paylaşıyor olacağız. Stadyum coşkusunun time lapse tekniği kullanarak yansıtılması ve yaklaşık 3 dakikaya tam iki günlük stadyum heyecanını sığdırmak. Eh bir de bu time lapse videonun Nikon D7000 ve Nikon D300 ile çekildiğini söylersek daha da heyecanlı olacaktır. Şimdi stadyum time lapse video hakkında detayları aktaralım.

48 Hours at the Georgia Dome isimli time lapse video David Kosmos Smith tarafından oluşturulmuş ve Atlanta’da yer alan Georgia Dome stadyumunda geçen iki günü anlatıyor. Stadyum coşkusunun anlatıldığı video Atlanta Falcons ve konuk ettiği New Orleans Saint arasındaki Amerikan futbolu maçını içeriyor.

David Kosmos Smith bu time lapse videoyu çekmek için Nikon D7000 ve Nikon D300 dijital SLR fotoğraf makinelerini kullanmış. Gorillapod ile Nikon D300 ve balık gözü lens Nikon 10.5mm fisheye kullanırken, Manfrotto Magic Arm tripodla beraber Nikon D7000’i mükemmel geniş açı lens Tokina 11-16mm ve Nikon 24-70mm ile beraber kullanmış. Sonuç olarak David iki günde tam 30000 raw fotoğraf çekmiş ve aşağıdaki time lapse video ortaya çıkmış. David Kosmos Smith’in çektiği bu time lapse videonun kendi anlatımıyla detaylarını ve diğer çalışmalarına ise buradan bakabilirsiniz.

48 Hours at the Georgia Dome

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın