This is Our Planet: Dünyanın Time Lapse Videosu

Türkçe karşılığını daha önce “Zaman Atlamalı Çekim Tekniği” olarak ifade ettiğimiz Time Lapse için kısaca bir tanımda bulunmak istersek herhalde –arka arkaya belirli aralıklarla çekilmiş fotoğraf karelerinin birleştirilmesi ile oluşmuş kısa film– diyebiliriz

Time Lapse sonucu oluşan kısa filmin aslında bayağı bir film gibi olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Özellikle bu sene Nikon D4 duyurusu sonrası Nikon D4’ün yeni özelliklerinden olan Time Lapse çekim tekniğini göstermek üzere İstanbul ve Nikon D4 başlıklı bir yazıyı sizlere aktarmıştık.

Bugün ise sizlere yine Time Lapse (Zaman Atlamalı) çekim tekniği kullanılarak oluşturulmuş bir başka çalışmadan bahsedeceğiz. 18 yaşında fotoğraf ve video düzenleme meraklısı Hırvat genç Tomislav Safundzic’in time lapse çalışması NASA’nın Dünya fotoğrafları kullanarak oluşturulmuş.

NASA’nın dünya görüntülerinin tamamı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekilen fotoğraflar ve Tomislav, bu fotoğrafları düzenleyerek Dünyanın çok güzel bir time lapse videosunu ortaya çıkarmış.

Tomislav Safundzic’in “This is Our Planet” time lapse çalışmasını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Tomislav Safundzic’in diğer çalışmalarını Vimeo üzerinde bulabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın