Tokina AT-X 14-20mm f/2 PRO DX lens test sonuçları

Tokina AT-X 14-20mm f/2 PRO DX lens test sonuçları DxOMark tarafından yayınlandı. Crop sensör olarak bilinen çarpanlı DSLR gövdeler ile uyumlu geniş açı objektif yüksek hıza sahip bir iyi performans sergiledi.

Tokina AT-X 14-20mm f/2 PRO DX lens test sonuçlarına göre iyi bir keskinlik suntan lens toplamda 25 puan aldı. Lensin testleri giriş üstü seviyede yer alan Nikon D5300 DSLR fotoğraf makinesi ile yapılmış.

DxOMark testine göre, lens diğer modellere göre nispeten daha kontrollü bozulma öğelerine sahip. Aynı zamanda daha düşük renk sapması (chromatic aberration) ve vignetting etkisi sunuyor.

tokina-x-14-20mm-f2-pro-dx-lens-test-results

Tokina AT-X 14-20mm f/2 PRO DX lens test sonuçları yayınlandı

Üçüncü parti üreticilerden Tokina’nın bu lensi, full frame sensör içeren DSLR gövdeler ile kullanıldığında 14-20mm odak aralığı sunarken, APS-c, çarpanlı Nikon DX gövdelerde 35mm’e eşdeğer bir şekilde yine sabit 21mm ile 30mm aralığında bir odak mesafesi sunuyor.

tokina-at-x-14-20mm-f2-pro-dx-lens-tested-at-dxomark-2

DxOMark değerlendirmesine göre Tokina AT-X 14-20mm f/2 PRO DX lens test sonuçları açısından oldukça tatmin edici gözüküyor. Özellikle en yakın rakibi Sigma 18-35mm f/1.8 ile kıyaslandığında f/2 maksimum diyafram açıklığı ile son kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratmayacak performans sergiliyor.

tokina-at-x-14-20mm-f2-pro-dx-lens-tested-at-dxomark

Ultra geniş açılı Tokina AT-X 14-20mm F2 Pro DX lens parlama ve yansımaları en aza indirgeyen yapısıyla çektiğiniz fotoğrafların daha net ve mükemmel kalitede oluşmasını sağlıyor. Lensin sunduğu odak aralığı manzara fotoğrafları çekmek için ideal diyebiliriz. Tokina AT-X 14-20mm F2 Pro DX lens yurtdışında $849 USD olarak satışa sunuluyor.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın