Türk Nikon “Konuk Fotoğrafçı” Yazı Dizisi Başlıyor!

Digital fotoğrafçılığın yaygınlaşmasıyla birlikte çekilen fotoğraf sayıları da doğal olarak artmakta ve her geçen gün artmaya devam etmektedir. En basitinden bir makara film ile 36 poz çekilirken günümüzde 4 gb gibi hafıza kartınız varsa yaklaşık 300 poz çekebilme şansınız var. Üstelik çekim sırasında beğenmediğiniz kareleri silip yenilerini çekebilirsiniz. Ne büyük bir konfor değil mi? Bu nedenledir ki fotoğraf çekmenin bu kadar kolay olduğu bir ortamda çok sayıda fotoğraf üretmenin aksi zaten düşünülemez. Ancak bu kadar fazla fotoğraf üretmek beraberinde çok hızlı tüketimi de getiriyor. Bu kaçınılmaz…

Fotoğraf severler çektikleri fotoğrafları genellikle Flickr, 500px Facebook, Fotokritik, PhotoBucket ve deviantart vb. popüler fotoğraf paylaşım ve saklama sitelerinde herkesle paylaşmaktadırlar.  Sizi özel takip eden birileri yoksa belki de binbir emekle çektiğiniz fotoğraflarınız binlercesinin içinde kaybolmaktadır. Aslında bu tarz internet sitelerini sadece fotoğraf izlemek için bile kullanıyor olsanız dahi  bir fotoğrafı incelemek, nasıl çekildiği hakkında yorum yapmak için 1 dakikanızı bile eminiz ayırmıyorsunuzdur.

Basit bir şekilde Apple’ın iPhone telefonu için tasarlanan Instagram bir mobil uygulamadan ilk 4 ay içerisinde 1.75 milyon kullanıcıya ulaşabiliyor. Bugün ise Instagram’ın fotoğraf paylaşımında yarattığı hareketliliği göz ardı etmeyen Facebook nerdeyse 100 milyon kullanıcıya sahip ve günde yaklaşık 900.000 fotoğrafın yüklendiği Instagram’ı bünyesine katmakta tereddüt etmiyor.

Hatta bazı internet sitelerindeki saadet zinciri benzeri karşılıklı yapılan olumlu yorum ve puanlamalar yüzünden birçok güzel fotoğraf geri plana düştüğü gibi övgüyü haketmeyen fotoğraflar ise ön planda kalabilmektedir.

Türk Fotoğrafçılar ve Fotoğraflarının Kendine Özgü Hikayeleri

Türk Nikon olarak fotoğraf aşkına farklı birşey daha yapalım istedik“Konuk Fotoğrafçı” adı altında yeni bir yazı dizisine başlayarak kısa sürelide olsa bu tüketimin önüne geçmek, sizleri değerli Türk fotoğrafçılar ile buluşturmak istedik. Bu buluşma sırasında fotoğrafçılarımızı sizlere tanıttığımız gibi onların kendi seçmiş oldukları birbirinden güzel fotoğrafları her birini özel hikayesiyle birlikte fotoğrafçılarımızın ağzından sizlere aktarıyor olacağız. Böylelikle fotoğrafçılarımızı tanımakla kalmayıp onların düşüncelerini, bakış açılarını, tarzlarını ve tekniklerini de sizlere buluşturmuş olmayı hedeflemekteyiz. İnternet üzerindeki fotoğraf telaşına kısa bir mola verip, Türk fotoğrafçıların fotoğraflarını ve bu fotoğrafların kendine özgü hikayelerini sindire sindire keyifle izleyeceğinizi tahmin ediyoruz. Nasıl isimlendirirsiniz bilmiyoruz -belki bir eskiye dönüş- ama sonuçta eğer bir fotoğraf bin kelimeye bedelse doya doya seyredebileceğiniz şekilde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu sizlere bu şekilde sunabilmek en büyük arzumuz. Açıkçası bu proje bizleri şimdiden çok heyecanlandırıyor. Sizlere ulaştırmak istediğimiz o kadar çok fotoğrafçı var ki…Umarız beğeniyle bu yazı dizimizi takip ediyor olursunuz.

Sizde bu projenin içinde yer almak istiyorsanız. Bizimle info@fotopedi.org adresinden irtibata geçebilirsiniz. Konuk Fotoğrafçı adaylarından beklentimiz; kısa özgeçmişinizle birlikte, en fazla 10 fotoğraftan oluşan tercihen bir konu etrafında toplanmış portfolyonuzu(Nikon’la çekilmiş olması şartı aranmamaktadır), her bir fotoğrafınızın hikayesiyle birlikte bize e-mail ile göndermeniz. Gönderinizi takiben yapılacak değerlendirme neticesinde sizde bu projenin bir parçası olabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın