2021’de Beklenen Canon Fotoğraf Makineleri

Merhaba, bu yazıda 2021 yılı içerisinde duyurulması beklenen Canon fotoğraf makinelerine değineceğiz.

2021’de çıkacak Canon fotoğraf makinelerinin ağırlıklı olarak aynasız modeller üzerinde yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Şimdi bu yeni Canon ürünlerinin hangileri olabileceğine geçmeden önce kısaca 2020 yılındaki önemli Canon duyurularına değinelim.

2020 yılı Canon açısından oldukça verimli bir yıl oldu. Covid-19 sürecine rağmen şirket EOS R5 ve EOS R6 tam kare aynasz fotoğraf makinesi modelleriyle tekrar sektördeki ağırlığını sağlamlaştırdı.

Özellikle bu yıl içerisinde genişlemesi beklenen RF bayonet Canon lensler ile firmanın tam kare aynasız sisteminin daha da önemli hale geleceğini düşünüyoruz. O zaman 2021 yılı içerisinde duyurulması beklenen Canon fotoğraf makineleri listesine bakalım.

2021’de çıkacak Canon fotoğraf makinelerinin tam listesi

Canon EOS-R1

Canon’un aynasız sisteminin yeni amiral gemisi adayı EOS R1. Canon EOS-1D X Mark III‘ün RF montajlı aynasız versiyonu olması beklenen Canon EOS R1, şu anda profesyonel spor ve vahşi yaşam fotoğrafçılarını hedef alacak şekilde geliştirme aşamasındadır. Resmi duyurunun, bu yaz Tokyo Olimpiyatları öncesinde yapılması sızan dedikodular arasında.

Canon EOS R5S

Canon EOS R5S yüksek megapiksel ile sunulması beklenen fotoğraf makinesinin şu anda çok seçkin bir fotoğrafçı grubu tarafından bitmiş bir ürün olarak test edildiği öne sürülüyor.  Yüksek çözünürlüklü EOS R5 tipi gövdeye sahip olması beklenen model, EOS R5’in 45MP sensörünü “neredeyse iki katına çıkaran” yeni bir 90MP sensöre sahip olacak. Bu yüksek megapiksel ile sunulacak Canon EOS R5S direkt olarak detaylara hakim olmak isteyen fotoğrafçıları hedef alacak. Bunu bir Nikon Z7 veya Sony A7R IV rakibi olarak düşünebilirsiniz.

Canon EOS R7 APS-C RF Montajlı Aynasız Fotoğraf Makinesi

Görünüşe göre Canon, Canon EOS M serisi fotoğraf makinelerini geliştirmek için daha fazla kaynak harcamaktan vazgeçecek ve 2021, Canon EOS M serisi için son yıl olacak. Canon EOS R7’nin, APS-C formatında RF montajlı aynasız bir fotoğraf makinesi olması bekleniyor ve halihazırda seçkin bir fotoğrafçı grubu tarafından vahşi ortamda test ediliyor. Resmi duyuru muhtemelen Ağustos – Eylül 2021’de olacak. Kaynak, yeni APS-C RF montajlı kameranın Canon EOS 7D Mark II’nin yerini alması için “doğrudan spor, vahşi yaşam ve videografiye yönelik” olacağını iddia ediyor? Canon EOS R7’nin söylentilere göre teknik özelliklerini de burada görebilirsiniz.

İki yeni giriş seviyesi tam çerçeve RF gövdesi

Görünüşe göre Canon, Canon EOS R ve Canon EOS RP‘yi güncellemek için iki yeni modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. İlk gövde “Canon’un şimdiye kadar yaptığı en uygun fiyatlı full frame fotoğraf mkainesi olacak ve ikincisi ise EOS RP ikamesi ile mevcut Canon EOS R6 arasında yer alacak. Fiyatlandırma henüz açık bir şekilde bilinmemekle birlikte, Canon söylentileri bu gövdelerin sırasıyla 899 $ ve 1.499 $ olarak fiyatlandırılabileceğini tahmin ediyor.

Canon Cinema EOS C50

Canon EOS C50 sinema kamerası muhtemelen 2021’in ilk yarısında duyurulacak. Yakında çıkacak olan bu sinema kamerasıyla ilgili ayrıntılar yazılırken hala bilinmiyor, ancak bir kutu kamera tasarımı kullanacağı söyleniyor.

Canon Cinema EOS C90

Canon EOS C50’ye benzer şekilde, bu Canon EOS C90 sinema kamerası hakkında çok az bilgi vardır. Ancak, 2021’de ortaya çıkmasını beklememiz gerekiyor gibi görünüyor.

Canon EOS 8K Sinema Kamera

Canon Japonya, 2021’de başka bir 8K Cinema EOS kamera ile birlikte duyurulması beklenen 8K EOS Sinema kamerası için bir teaser yayınladı. Canon’un şu anda iki yeni 8K Cinema EOS kamera üzerinde çalıştığını bildirmiştik. Biri, Canon Cinema EOS C700 gibi “A kamera” hedeflerine sahip amiral gemisi bir kamera olacak, diğeri ise Cinema EOS C300 Mark III ve Cinema EOS C500 Mark II’ye benzer konumlandırmaya sahip modüler bir kamera olacak. İki Canon 8K Cinema EOS kameranın Nisan ayında NAB 2021 civarında duyurulması bekleniyor.

Faydalınılan kaynak : Upcoming Canon RF Mount Mirrorless Cameras for 2021

Best Lenses for Canon EOS R6 | Best Memory Cards for Canon EOS R6

Read more Canon Camera Rumors

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“2021’de Beklenen Canon Fotoğraf Makineleri

Cevap Yazın