Canon EOS R6 Aynasız Fotoğraf Makinesi – Özellikleri ve Fiyatı

Canon EOS R6, meraklı sınıfına giren fotoğrafçılar ve vloggerlar için özel olarak tasarlanmış bir full frame aynasız fotoğraf makinesidir. Canon EOS R6 hakkında bilinmesi gereken özellikler ve satış fiyatı için tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz. Gelin bir bakışta aslen EOS R5‘in sadeleştirilmiş ancak yetenekli bir versiyonu olan Canon EOS R6 Fotoğraf Makinesi özelliklerine bakalım.

Aynasız fotoğraf makineleri arasında her şeyi mükemmel yapabileceğiniz önemli cihazlardan EOS R6, özellikle hareket halindeyken aksiyon fotoğrafçılığı ve videograf çeken fotoğrafçılara hitap eder. Düğün fotoğrafçılığı, etkinlik fotoğrafçılığı ve belgesel projeler çekenler için de idealdir.

Fotoğraf makinesi, titremeyi 8 duraklamaya kadar azaltabilen gövde içi görüntü sabitleme özelliğine sahip, EOS 1D X Mark III ile aynı olan 20MP CMOS sensör kullanır. Canon EOS R6 tüm sensor boyunca 1053 AF noktasına sahip Dual Pixel AF II sistemini kullanır. EOS R6, elektronik deklanşörüyle 20 fps’de ve mekanik deklanşörle 12 fps’de sürekli AF ile seri çekim yapabiliyor.

R6, Raw veya H.265 görüntü olarak kaydedilen 60p’ye kadar UHD ve DCI 4K video çekebilir. C-Log ve HDR PQ kullanımına ilişkin 10 bitlik 4: 2: 2 dahili desteklenmektedir.

SLR tarzı R6 sağlam bir yapıya sahiptir ve hava şartlarına karşı korumalıdır. OLED elektronik vizörü 3,69 milyon noktaya ve 0,76x büyütmeye sahiptir. 3 “tam eklemli LCD’si 1,62 milyon noktaya sahiptir ve dokunmaya duyarlıdır. Kamerada ayrıca çift SD kart yuvası, Bluetooth ve Wi-Fi bulunur.

Bir Bakışta Canon EOS R6

Canon EOS R6 Özellikleri

  • 20MP Dual Pixel CMOS Sensör
  • 8EV’ye kadar düzeltme düzeyinde vücut içi stabilizasyon
  • Yapay zeka eğitimli konu izleme ve %100 AF kapsamlı sahip Dual Pixel AF II
  • E-deklanşörle 20 fps, mekanik ile 12fps çekim
  • ISO Hassasiyeti – Otomatik, 100 – 102400 (Genişletilmiş: 100 – 204800)
  • 60p’ye kadar UHD 4K, 120p’ye kadar 1080 çekim
  • C-Log veya HDR PQ’da 10 bitlik 4: 2: 2 dahili kayıt
  • HEIF formatında 10 bit HDR fotoğraflar
  • 3,68 milyon noktalı EVF
  • 1,62 milyon noktalı tam dönebilir arka dokunmatik ekran
  • Şarj başına yaklaşık 380 çekim (EVF) olarak derecelendirilen yeni pil
  • Ağırlık – 680 g

EOS R6 ile elindeki EF lensleri kullanmak isteyen Canon DSLR kullanıcıları için “EF-RF” adaptörü sunuldu.. Bu sayede Canon kullanıcıları mevcut EF / EF-S lensleri EOS R aynasız fotoğraf makinesi ile kullanabilecekler. Bkz.  Canon Lensler Uyumluluk Tablosu

Canon EOS R5 Satış Fiyatı

Canon EOS R6 satış fiyatı sadece gövde için $2,499 dolar olarak belirlenmiş. Eğer EOS R6 tam kare aynasız fotoğraf makinesini RF 24-105mm F4L IS USM kit lens ile beraber almak isterseniz fiyatı $3,599 dolar veya 24-105mm F4-7.1 STM IS ile yaklaşık $2899 USD karşılığında satın alınabilir. Canon R6 Türkiye satış fiyatı ise mevcut dolar kuruna bağlı olarak 25.000 TL civarında bulunabilmektedir.

Kutu İçeriği:
Canon EOS R6 Aynasız Dijital Fotoğraf Makinesi (Yalnızca Gövde)
Canon LP-E6NH Lityum İyon Pil (7.2V, 2130mAh)
LP-E6 Pil Paketi için Canon LC-E6 Şarj Cihazı
Canon R-F-5 Kamera Kapağı
Garanti Belgesi

Canon EOS R6 Tanıtım ve İnceleme Videoları

Canon EOS R6 İnceleme Sonuçları

Canon EOS R6, EOS-1D X III’ün kapasitesinin çoğunu meraklı düzeyinde aynasız bir gövdede sunuyor. Yalnızca 20 MP’lik bir kamera, ancak çok çeşitli fotoğraf zorluklarında harika sonuçlar üretebiliyor. Video çekimlerinde aşırı ısınma eğilimi gösterse de yani mükemmel bir hibrit model diyemesek de, mükemmel bir fotoğrafçı kamerası olarak rahatça önerebiliriz.

Kimler İçin iyi : Çok çeşitli fotoğrafçılar, RF montajını benimsemek isteyen herkes.

Daha Fazla Canon EOS R6 Bilgisi için Basın Duyurusundan

Dilediğiniz konuyla ve dilediğiniz çekim tekniğiyle çekimler yapın. EOS R6, daha önce mümkün olduğunu düşünmediğiniz şekillerde yaratıcı olmanızı sağlar. Canon EOS R6’yı yakından tanıyın ve çığır açan hızı, sabitleme özelliği ve teknolojisi ile yaratıcılığınızı nasıl yepyeni seviyelere taşıyabileceğini görün. İnanılmaz görüntü kalitesiyle anlık sahneler yakalayın ve film yapımcısı olarak potansiyelinizi gerçekleştirin.

20 fps’ye kadar sessiz sürekli çekim
Eşzamanlı AE, AF odak takibi ve görüntü sabitleme ile. Ayrıca 12 fps mekanik deklanşöre de sahiptir.

DIGIC X işlemciyle hız için üretildi
Yüksek performanslı UHS-II kartı ve her ikisi de hızlı UHS-II SD kartları destekleyen çift hafıza kartı yuvası ile tek seferde 240 RAW görüntüye kadar veya 1000’in üzerinde JPEG ile 12 fps’lik kesintisiz çekim yapmaya devam edebilirsiniz.

Dual Pixel CMOS AF ile 4K 60 fps ve Full HD 120 fps’ye kadar mükemmel videolar
EOS R6, önemli bir film yapımcılığı sürecindeki iş akışlarını destekleyebilecek türde video özellikleri içerir. Canon Log ve HDR PQ seçenekleri, video grafikerlerin daha dinamik aralık yakalamasına yardımcı olur. Ayrıca fotoğraf makinesinin UHS-II SD çift hafıza kartı yuvalarına yüksek kaliteli 10 bit 4:2:2 kaydı dahili olarak desteklenir.

Üstün hibrit fotoğraf makinesi
Hangi konuyla ve hangi çekim tekniğiyle çekim yaparsanız yapın, EOS R6 yaratıcılığınızın çıtasını yükseltir. Konunuz ister insan veya mekan, aksiyon veya seyahat, natürmort veya vahşi yaşam olsun, ister fotoğraf ister video çekiyor olun; hız, görüntü kalitesi ve esnekliğin birleşimi olan EOS R6’yı mükemmel bir içerik oluşturma aracı olarak kullanabilirsiniz.

Dünyanın en iyi 8 kademeli görüntü sabitleme özelliği
Dört saniye kadar enstantane hızlarında elde çekim yapabildiğinizi, manzaralardaki suyu ve sokaklardaki insanları tripod kullanmadan bulanıklaştırabildiğinizi düşünün. EOS R6’dan bekleyebileceğiniz yaratıcı özgürlük işte bu. Beş eksenli dahili Görüntü Sabitleyici, fotoğraf makinesi sarsıntısına karşı 8 kademeye kadar koruma sağlar. Optik IS sistemli (RF 600MM F11 IS STM veya RF 800MM F11 IS STM hariç) RF lensler fotoğraf makinesine takıldığında, iki sistem birlikte çalışarak 8 kademeye kadar etkileyici bir avantaj sağlar. Fotoğraf makinesinin gövde içi ve lens tabanlı IS sistemleri, üçüncü bir sistem olan Movie Digital IS ile videoları da sabitleyerek ekstra bir sabitleme katmanı ve profesyonel görünümlü sonuçlar sunar.

Dünyanın en hızlı AF özelliği, konuları güvenle takip eder
EOS R6’nın Dual Pixel CMOS AF II sistemi, gelişmiş konu tanıma ve izleme için derin öğrenme teknolojili yapay zekayı kullanan DIGIC X işlemci ile kontrol edilir. Gözler, yüzler ve başlar yeni hassasiyet seviyeleriyle tanınabilir. Fotoğraf makinesi kedi, köpek ve kuşları da tanıyarak vahşi yaşam ve ev fotoğrafçılığının en zorlu yönlerinden biri olan hızlı hareket eden konulara net bir şekilde odaklanmanıza yardımcı olur.

Elektronik vizör
120 fps’ye varan yenileme hızlarında çekim yapan üstün 3,69 noktalı elektronik vizör, fotoğraf makinesinin gövdesinden uzaklaşan ve 270˚ dönerek yaratıcı açılardan çekim yapmanızı sağlayan tamamen dönebilir Değişken Açılı dokunmatik ekranla tamamlanmıştır.

Çift kart yuvası
Çift kart yuvaları RAW dosyalarınızı JPEG/HEIF dosyalarına ayrı ayrı kaydetmenizi, hatta fotoğraflar ile videoları ayrı olarak kaydetmenizi sağlar ve yüksek okuma/yazma hızları için en son UHS-II standartlarını destekler. Fotoğraf makinesinin arkasında bulunan AF kumanda kolu ve arka kontrol kadranları gibi sezgisel kontroller EOS R6’yı sezgisel bir şekilde kullanmanızı sağlar.

Best Lenses for Canon EOS R6 | Best Memory Cards for Canon EOS R6

Read more Canon Camera Rumors

Canon EOS R6 Kullanım Kılavuzu

Canon EOS R6 Yazılım Güncellemeleri

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın