Anket : Hiç Uzun Pozlama Fotoğraf Çektiniz mi?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere kaç tane lensiniz var diye sormuştuk. Fotoğraf çekim alışkanlığınıza göre çeşitlediğiniz lenslerin sayısı değişkenlik gösterirken, genelde tek lens kullanımının yüksek oranıyla karşılaşmış olduk. Bu hafta ise biraz daha fotoğraf çekim tekniklerine yönelik basit bir soruyla anketimizi oluşturmak istiyoruz. Anketin konusu “uzun pozlama” ve sorumuz “Hiç uzun pozlama fotoğraf çektiniz mi?” şeklinde oluşuyor.

Anketin şıkları olarak eğer daha önce uzun pozlama yaptıysanız evet, yapmadıysanız hayır tercihini işaretleyebilirsiniz. Eğer kullandığınız dijital SLR fotoğraf makinesi ile bugüne kadar uzun pozlama yapmadıysanız, Türk Nikon üzerinde kaleme aldığımız ayrıntılı uzun pozlama yazılarımızdan faydalanabilirsiniz. Kısa bir anlatımla uzun pozlama nedir diye ifade etmek istersek ;

Uzun pozlama benzer bir şekilde karanlık bir ortamda bir nesnenin üzerine düşen ışığın sensöre aktarılmasıdır. Ya da aslında uzun pozlanmış fotoğraflarda gördüğümüz üzere hafif ışıkta hareket eden bir objenin yaymış olduğu hareket hissinin, uzun pozlanarak mevcut ışığın hüzmeleriyle fotoğrafa aktarımı olarak da ifade edebiliriz.

uzun-pozlama-ornek

Uzun Pozlama Fotoğraflara 15 Mükemmel Örnek

Hafta boyunca Türk Nikon anasayfada ve sağ panelde yer alacak olan anketimiz için oylarınızı ve eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızı bekliyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın