Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Lens Özellikleri ve Fiyatı

Lens üretici firmalar arasında önemli bir yere sahip olan Sigma, ART serisine dahil ettiği yeni Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art lensini duyurdu.

APS-C (crop çarpanlı) sensöre sahip DSLR gövdeler ile uyumlu Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art lens sunduğu 50mm ile 100mm arası odak uzaklığında sabit olarak maksimum f/1.8 diyafram sunuyor.

Sigma’nın yeni ART serisi lensi full frame sensör içeren DSLR gövdeler ile kullanıldığında 50-100mm odak aralığı sunarken APS-c çarpanlı gövdelerde 35mm’e eşdeğer bir şekilde 75-150mm’lik bir odak mesafesi sunuyor olacak. Şimdi lensin detaylarına bakalım.

Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Lens Bilgileri

Sigma’nın prestijli serisi ART segmentinde yer alan 50-100mm f/1.8 DC HSM Art özellikle dış mekanda gerçekleştirilecek düğün ve moda fotoğrafçılığı açısından neredeyse tek bir lens ile üç farklı lensin özelliklerini bünyesinde barındıyor.

Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Lens Özellikleri ve Fiyatı

Sigma lens kısaltmalarından yola çıkacak olursak DC (DC for Digital) bu lensin DX (APS-C) formatlı makinelerde kullanılması için özel olarak üretildiğini ifade ediyor. Lensin isminde gözüken HSM (Hypersonic Motor) özelliği ise daha hızlı ve çok sessiz otomatik odaklamayı belirtiyor. Sigma HSM’yi , Nikon‘un AF-S özelliği gibi düşünebilirsiniz.

Teknik Özellikler

  • APS-C DSLR gövdeler ile uyumlu
  • 75-150mm (35mm eşdeğeri)
  • f/1.8 – f/16 diyafram aralığı
  • 1 SLD ve 3 FLD lens elemanları
  • Süper Çok Katmanlı Kaplama
  • Hyper Sonic Motor HSM AF motoru
  • Internal fokus ve odak; MF Geçersiz Kılma
  • 9 bıçaklı yuvarlak polikarbonat diyafram

15 grupta 21 elemanlı lens yapısına sahip Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art objektifin sunduğu minimum netleme mesafesi 0.95 metre ve 82mm boyutunda filtre kullanıyor.

Oldukça geniş bir aralıkta sunduğu sabit f/1.8 maksimum diyafram ile özellikle düşük ışıklı ortamlarda ve net alan derinliğini kontrol etmek isteyeceğiniz alanlarda esnek bir yapı sunuyor. Fotoğrafçı açısından bakıldığında lensin ağırlığı 1490 gram.

Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art lensin satış fiyatına bakmamız gerekirse yurtdışında $1,000 USD fiyattan satışta olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde ise bu standart zoom lensin satış fiyatı dolar kuruna göre değişse bile genelde 3500 TL civarında olduğunu aktarmış olalım.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

2 comments on “Sigma 50-100mm f/1.8 DC HSM Art Lens Özellikleri ve Fiyatı

  1. Avatar for Alper Orus

    Tuncay özdal

    Lütfen daha dikkatli olun..!
    yazında bir kaç teknik yanlışlar var.. 1-) ” Sigma’nın yeni ART serisi lensi full frame sensör içeren DSLR gövdeler ile kullanıldığında 35mm’e eşdeğer bir şekilde 80-160mm’lik bir odak mesafesi sunuyor olacak. burası ( crop faktörlü bir dslr gövdelerde kullanılırsa ) olması gerekiyordu.. 2-) nikon’un sitesinde carpan faktörünü nikon ‘un kullandığı 1.5 değilde canon un kullandığı 1.6 çarpan ile hesaplanması oldukça komik olmuş..

    • Avatar for Alper Orus

      Alper Orus

      Birincisi için cümlenin anlamından kaynaklanan bir hata vardı. Elbette tersi olmalı. Belirttiğiniz ikinci konu ise İng. özelliklerden çeviri yapıldığından kaynaklanmış. Kısaca gerekli düzeltmeler yapılmışyır.
      Yorumunuz için teşekkürler.

Cevap Yazın