Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD Lens İncelemesi ve Teknik Özellikler

Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD tam kare uyumlu geniş açı lens sınıfının en hafifi olarak öne çıkıyor. Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD fiyatı ve özellikleri nedir, nerelerde kullanılır gibi soruların cevaplarına aşağıdan ulaşabileceksiniz.

Canon veya Nikon DSLR fotoğraf makineniz var ve geniş açılı, açık diyaframlı bir lens arıyorsanız Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD bunun için uygun fiyatı, hafif ve kompakt yapısıyla alternatif bir seçenek olacaktır. 1.099$ dolar civarında sunulan Tamron 15-30mm f/2.8 VC ile karşılaştırıldığında, bu yeni lens daha uygun ve daha taşınabilir durumda ama farkedildiği üzere yerleşik optik stabilizasyon sunmuyor.

Lensin diğer özellikleri arasında 10 grupta 15 element, neme dayanıklı bir yapı, flor kaplama, yansımayı azaltmak ve gölgelenme ve parlamayı kontrol etmek için BBAR (Geniş Bant Yansıma Önleme), hızlı bir OSD (Optimized Silent Drive), sessiz otomatik odaklama ve 7 bıçaklı dairesel diyaframı sayabiliriz.

Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD lens satış fiyatı nedir?

Yeni Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD lens yurtdışında $599 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Canon ve Nikon DSLR fotoğraf makineleri ile uyumlu olan Model A037, geniş açılı bir zum objektifi ilk kez denemek isteyenler için fiyatı ve kolay taşınabilirliği ile kesinlikle doğru bir seçim olacaktır.

Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD lens nerede kullanılır?

Bu lensin kullanım amacını özellikle manzara ve sokak fotoğrafları yanısıra belli aşamalarda mimari fotoğrafçılık için sıralayabiliriz. Lensin sunduğu odak uzaklığı, profesyonel manzara fotoğrafçılığı için uygun, ultra geniş bir 17mm’den, enstantane fotoğrafçılığı için mükemmel bir standart 35mm’ye kadar çeşitlilik gösterir. F-stoplar açısından bakıldığında ise geniş açıda sunulan açık diyafram f/2,8’dir ve telefoto ucunda hızlı f/4’dür. Neme Dayanıklı Yapı ve Flor Kaplama, kullanıcının fotoğrafik deneyimini geliştirmesine yardımcı olur ve olumsuz hava koşullarında açık havada çekim yaparken ek bir koruma katmanı sağlar.

Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD lens özellikleri

  • Maksimum Diyafram: F / 2.8-4
  • Görüş açısı (diyagonal): 103 ° 41 ′ – 63 ° 26 ′ (tam çerçeve DSLR kameralar için): 78 ° 46 ′ – 43 ° 29 ′ (APS-C formatlı DSLR fotoğraf makineleri için)
  • Optik Yapı: 10 grupta 15 eleman
  • Minimum Nesne Mesafesi: 0,28m (11 inç) tam zoom aralığı
  • Maksimum Büyütme Oranı: 1: 4.9 (f = 35mm)
  • Filtre Boyutu: φ77mm
  • Maksimum Çap: φ83,6 mm (3,3 inç)
  • Diyafram Bıçakları: 7 (dairesel diyafram)
  • Minimum Diyafram: F / 16-22
  • Standart Aksesuarlar: Lens kapağı, Lens kapakları
  • Uyumlu Bağlantılar: Canon, Nikon

Optik konstrüksiyon (10 grupta 15 eleman) ultra geniş açılı zoom lensleriyle oluşabilecek aksiyal renk sapmalarını en aza indirgemek için dört LD (Düşük Dispersiyon) lens elemanı kullanır. Düzgün olarak yerleştirilmiş iki GM (Cam Kalıplı Asferik) mercekle distorsiyon ve diğer sapmalar da tatmin edici şekilde düzeltilebilir. 

Model A037, sürekli olarak kapsamlı bir gölgeleme analizi simülasyonu kullanan yüksek seviyeli bir optik yapıya sahiptir. BBAR (Geniş Bant Yansıma Önleyici) Kaplama, yansımanın azaltılmasında son derece etkilidir ve kontrol edilecek tüm zoom aralığında gölgelenme ve parlama sağlar.

AF sürücü sistemi sessiz çalışmayı sağlamak için bir OSD (Optimized Silent Drive) kullanır. AF sistemi hız azaltma dişlisi içeren sistemin yenilikçi optimizasyonu sayesinde Tamron, dahili DC motorları olan geleneksel AF tiplerine kıyasla sürücü gürültüsünü büyük ölçüde azaltabilir. AF performansı ve hızı da büyük ölçüde geliştirildi.

Tamron 17-35mm f/2.8-4 Di OSD lens ile çekilmiş fotoğraflar

Tüm lensler için bakınız. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın