Yağmurda Fotoğraf Çekme İpuçları

Yağmurlu havalarda fotoğraf çekmek zor bir iştir. Özellikle sağnak bir şekilde yağan yağmur sizi oldukça zorlayabilir. Özellikle bahar aylarında ne zaman geleceği belli olmayan ani yağmurlar ister istemez fotoğraf çekenlerin bazı konularda dikkat etmesini gerektirir. Bu yazıda yağmurda fotoğraf çekmek için bazı ipuçlarını bulabilirsiniz.

Yağmuru izlemesi ve sonrasında mis gibi kokan bitki örtüsünde dolaşması oldukça keyiflidir. Fotografik açıdan yağmur dindikten sonra oluşan tabiat şartları fotoğraf çekmek için de ideal ortamı oluşturur.

Yeşil yapraklar daha doygun ve canlı durur, yerdeki yapraklar iyi görünür, ayrıca yapraklardaki ve çiçeklerdeki su damlacıkları da farklı kompozisyonlar oluşturmanızı sağlar.

Peki yağmurlu bir havadaysak ve fotoğraf çekmek istiyorsak dikkat etmemiz gerekenler nelerdir. İşte Yağmurda fotoğraf çekme ipuçları!

Yağmurda Fotoğraf Çekme İpuçları

yagmurda fotograf cekme ipuclari 00

1. Fotoğraf Makinenizi Koruyun

Evet önce güvenlik. Öncelikle kıymetli fotoğraf makinemizi sağlama alıyoruz. Bunun için mutlaka bir yağmurluk bulundurun. Özel olarak satılan milyonlarca üründen bir tanesini seçebilir ya da basitçe herhangi bir market poşetini alın ve alt kısmını lensinizin ucu çıkacak kadar yırtın. Sap kısmından da elinizi sokarak makineyi sarın. Yağmur çok şiddetli yağmadıkça makinenizi böyle de koruyabilirsiniz. Tabii ki lensiniz için UV filtre kullanmayı da ihmal etmeyin.

yagmurda fotograf cekme ipuclari 02

2. Korunaklı Bir Yerde Durun

Her zaman cengaver olmaya gerek kalmayabilir 🙂 Yağmur yağarken kafelerin sokağa bakan bir masasında oturabilir ya da kuytu bir saçak altından da çekimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

3. Yansımaları Yakalayın

Aynı fotoğraf çekmeye yeni başladığınız ilk günlerdeki gibi yansımaları düşünün. Ne kadar çok çekerdiniz. Islak zemin muhteşem ışık ve gölge oyunları yapabilir. Bu yüzden yansımaları ihmal etmeyin. Yağmur zamanları belki en güzel yansıma fotoğrafı çektiğiniz gün olabilir.

yagmurda fotograf cekme ipuclari 01

4. Flaş Kullanın

Bir miktar flaş kullanmaktan zarar gelmez. Yağmur yağarken fotoğraf çekiminde flaş kullanırsanız, havadaki yağmur damlalarını da yakalarsınız. Bu da fotoğraflarınızda damlaların çok güzel pırıltılar şeklinde gözükmesini sağlar. Flaş kullanmayıp doğal ışık tercih ederseniz, sokak lambasının altı veya bir reklam panosu gibi ışık kaynaklarının önünde fotoğraf çekin.

yagmurda fotograf cekme ipuclari 03

5. İfadeleri Yakalayın

Yağmur yağdığında insanların ruh halleri değişkenlik gösterir. Eğer sokaktaysa telaş havası, trafikteyse asabi ve iç mekandaysa konforlu ve keyifli bir havaya sokabilir. Siz de yağmur yağdığında insanları ve ifadelerini izleyin. Çok farklı portreler ve kompozisyonlar oluşturabilirsiniz.

yagmurda fotograf cekme ipuclari 04
6. Şemsiye

🙂 Evet başta söylemeliydik. Yanınızda her zaman katlanabilen bir şemsiye taşıyın. Bu hem sizi koruyacaktır hem de eğer şemsiye renkli olursa bazı çekimlerinizde şemsiyenin doğal olarak fotoğrafınıza yansıyan etkilerinide görebilirsiniz.

Yağmur yağarken fotoğraf çekmek kimilerine göre gereksiz ve yapılmasa da olabilir bir iş gibi gözükebilir. Ama her zaman söylediğimiz gibi iyi fotoğraf emek ister.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın