Yeni Başlayanlar için Photoshop Önerileri

Yeni başlayanlar için Photoshop önerileri ! Bu yazıda Photoshop hakkında ilk etapta bilinmesi gerekenler, bunlarla ilgili tavsiyeler, öneriler ve çeşitli ipuçlarını bulabilirsiniz.

Adobe firmasının bir yazılımı olan Adobe Photoshop, piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede kullanılan sayısal fotoğraf işleme programıdır. Dijital fotoğrafçılık ile beraber çekilen fotoğrafların bilgisayar ve günümüzde mobil ortamlarda düzenlenmesi, işlemden geçirilmesi saniyeler içerisinde yapılabilmektedir. Çekilen fotoğrafların makine üzerinde ya da sonrasında üzerinde oynanması ve istenilen şekilde rötüşlenmesi olayına fotoğraf düzenleme diyoruz. Fotoğraf düzenleme uygulaması kimi zaman ince ayar ve basit tonlamalar, kimi zaman ise daha fazla uğraş gerektirse de, herkes için ortak kullanılan ayarlar mevcuttur. Bu konuda muhtemelen Adobe Photoshop programı hayal gücünün sınır tanımadığını çeşitli efektler ile rahatça sergilemektedir.

Photoshop çalışmalarınızı oluşturmadan önce, temel bilgileri öğrenmeniz gerekir. En karmaşık dijital sanat eserleri bile basit eylemlerin temeli üzerine inşa edilmiştir.

Photoshop ile yapabileceklerimiz sınırsız olsa da, ana hatlarıyla görselleri manipüle etme, bozma, birleştirme, birden fazla görselle çalışabilme, dijital olarak resim yaratma, doğal olarak grafik tasarım ve tabii ki logo, afiş benzeri tasarımlar üretebilmemizi sağlar.

Photoshop kullanmaya yeni başladıysanız veya daha hızlı kullanmak istiyorsanız, photoshop kısayollarını zamanla öğrenmeniz sizin için iyi olacaktır. Aslında her programda olduğu gibi öğrenme eğrisinde klavye kısayollarına aşina olmanız Photoshop ile gerçekleştireceğiniz eylemlerin süresi ve iş akışınız için gayet olumlu bir ilerleme olacaktır. Bu yüzden, Photoshop kısayolları için Adobe’un hazırladığı bu kapsamlı liste devamlı elinizin altında olsun.

Terry White bir Adobe Photoshop uzmanı ve aşağıdaki videoda Photoshop’a yeni başlayanların bilmesi gereken 10 şeyi anlatıyor. Eğer Photoshop’ta yeniyseniz, yararlı bulacağınıza eminim. Listede şunlar yer alıyor.

  • Bir fotoğrafa nasıl rötuş yapılır; insanların daha iyi görünmesi nasıl sağlanır?
  • Katmanlar ve ayarlama katmanları; bunlar nedir ve nasıl kullanılır?
  • Katman maskeleriyle çalışma
  • Bir fotoğraf nasıl kırpılır?
  • Pozlamayı ayarlama ve Adobe Camera Raw filtresini kullanma
  • Bir görüntüden bir şey kaldırmak
  • Bir fotoğraftaki nesneleri taşıma veya kopyalama
  • Bir kişi bir fotoğraftan yeni bir arka plana nasıl yerleştirilir (veya iki fotoğrafı bir araya getirerek bu nasıl yapılır?
  • Fotoğraflara nasıl metin, yazı eklenir?
  • Fotoğrafları kaydetme ve paylaşılabilir formatları kaydetme

Bunun yanısıra Photoshop dersleri serisinden bazı öne çıkan yazılarımızı sırasıyla aşağıda bulabilirsiniz.

Photoshop İle Fotoğraflara İmza Eklemek

Photoshop İle Fotoğraflara Keskinlik Vermek

Photoshop İle Fotoğraflara Çerçeve Eklemek

Photoshop İle Fotoğrafların Çözünürlüklerini Değiştirmek

Photoshop ile nasıl makyaj yapılır?

Photoshop için Ücretsiz Instagram Filtreleri

Yeni başlayanlar için Photoshop önerileri ve tavsiyeler yazısında son notlarımızın arasında elbette fotoğrafçılık ve temel kompozisyon bilgilerine dair birkaç sözümüz olacak. Bir fotoğrafı çektikten sonra mükemmel hale getirmeniz fotoğraf düzenleme seçenekleriyle (ufuk çizgisini düzeltmek, kırpmak, tonlamak gibi) mümkün olsa bile, fotoğrafı güzel kılan makineden çıktığı şekline en yakın olan halidir. Bu yüzden fotoğrafa başlangıç bilgileri ve genel olarak fotoğraf çekim teknikleri hakkında uzmanlaşmanız daha doğru olacaktır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın