Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD Lens Özellikleri, Fiyatı

Tamron’un yeni objektifi SP 85mm f/1.8 Di VC USD, dünyanın ilk titreşim engelleme sistemine sahip 85mm modeli olarak görücüye çıktı.

Lens üzerindeki VC sembolünün işaret ettiği üzere görüntü sabitleme özelliği ile gelen yeni SP 85mm lens, yüksek optik kalitesine sahip ve keskin görüntüler sunabiliyor. Bunun için renk sapmalarını en aza indiren bir LD (Low Dispersion) elementler ile uyumlu bir şekilde özel XLD element kullanılıyor.

Üçüncü parti lens üreticilerinden Tamron’un bu prime lensi full frame sensör içeren DSLR gövdeler ile kullanıldığında 85mm sabit odak mesafesi sunarken, APS-c çarpanlı Nikon DX gövdelerde 35mm’e eşdeğer bir şekilde yine sabit 127.5mm bir odak mesafesi sunuyor olacak. Şimdi lensin detaylarına bakalım.

Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD Lens Bilgileri

Özellikle iç mekanda ve düşük ışıklı ortamlarda yapılacak çekimlerde f/1.8 parlak diyafram değeriyle, 85mm sabit odak mesafesinde kullanıcılarına net alan derinliği konusunda geniş bir imkan sağlıyor. Portre fotoğrafçılık için gayet uygun olan lensin mükemmel arka plan bulanıklığı oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD Lens Özellikleri, Fiyatı

Tamron lens kısaltmalarından yola çıkacak olursak Di bu lensin FX formatlı DSLR fotoğraf makinelerde kullanılması için özel olarak dizayn edildiğini ifade ediyor. Lensin isminde gözüken USD (Ultrasonik Sessiz Sürücü) özelliği ise daha hızlı ve çok sessiz otomatik odaklamayı belirtiyor. Tamron USD’yi , Nikon‘un AF-S özelliği gibi düşünebilirsiniz.

Tamron’un eBAND adını verdiği yeni kaplamasının kullanıldığı SP 85mm f/1.8 Di VC USD objektif böylelikle lens yapısındaki elementlere geçebilecek parlama ve gölge gibi optik hatalara karşı korunmuş oluyor.

Lens Özellikleri

  • Odak uzaklığı : 85mm
  • Maksimum diyafram : F/1.8
  • Görüş açısı : 28°33′ (full-frame sensör) : 18°39′ (APS-C format)
  • Lenin yapısı : 9 grupta 13 element
  • Minimum netleme mesafesi : 0.8m
  • Maksimum büyütme oranı: 1:7.2
  • Filtre boyutu : φ67mm
  • Maksimum Diameter -: φ84.8mm
  • Lensin boyu : 88.8mm
  • Ağırlığı : 660g
  • Diyafram bıçakları : 9 (dairesel)
  • Minimum diyafram : F/16

9 grupta 13 elemanlı lens yapısına sahip Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD objektifin sunduğu minimum netleme mesafesi 0.8 metre ve 67mm boyutunda filtre kullanıyor.

Sunduğu sabit f/1.8 maksimum diyafram ile özellikle düşük ışıklı ortamlarda ve net alan derinliğini kontrol etmek isteyeceğiniz alanlarda esnek bir yapı sunan lensin ağırlığı 660 gram. Lensin MTF lens grafiğini aşağıda görebilirsiniz.

tamron-sp-85mm-f1-8-di-vc-usd-lens-mtf-grafik

Tamron SP 85mm f/1.8 Di VC USD lensin satış fiyatı ise yurtdışında $749 USD fiyattan raflarda yerini almaya başladı. Ülkemizde ise bu prime lensin satış fiyatı dolar kuruna göre değişse bile genelde 2000 TL civarında olacağını aktarmış olalım.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın