Düğün Fotoğrafçılığı için En iyi Canon Lensler

Düğün fotoğrafçılığı, son yıllarda fazlasıyla gelişen, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla popüler olan bir sektördür. Bu yazıda düğün fotoğrafçılığı için en iyi Canon lensler üzerine bir inceleme yapacağız.

Düğünden önce ve düğün esnasında gelin ve damat fotoğraflarının çekilmesi ve düğünden kareler gibi an fotoğrafları düğün fotoğrafçılığı kapsamına girer. Bu yüzden düğün fotoğrafçısı bu kısımları ve düğün fotoğrafçılığı için yapılan işler için yanında birden fazla fotoğraf makinesi gövdesi getirebilir. Sonra farklı objektifler, flaşlar, hafıza kartları derken aniden taşıyabildiğinden daha fazlasını yanına almış olur. Düğünler, içerik ve önemi itibariyle aslında bir an fotoğrafı olduğundan zaman en önemli konudur. Bunun için yukarıdaki ekipmanların çoğu bir gerekliliktir.

Kullandığınız DSLR veya aynasız fotoğraf makinesi manzara çekimlerini yakalamada önemli bir araç olmasına rağmen, kullandığınız objektifler çok daha büyük bir rol oynar.

Bazen farklı ana lensler arasında geçiş yapmak için yeterli zamanınız olmayabilir, bu nedenle telefoto zoom lens çok daha uygun olacaktır. Diğer zamanlarda, aynı zoom objektif gece çekimi için yeterince büyük bir diyafram açıklığına sahip olmayacaktır.

Canon lensler başta olmak üzere Sigma ve Tamron’un tüm ürünlerini inceledik ve sonuçta size paranızın karşılığını en çok vereceğini düşündüğümüz 8 lensi sıraladık. Fiyat, görüntü kalitesi, keskinlik, bokeh ve çok yönlülüğün en iyi kombinasyonu olduğunu düşündüğümüz düğün fotoğrafçılığı için en iyi Canon lensler listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Düğün Fotoğrafçılığı için En iyi Canon Zoom Lensler

Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD
Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM
Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM 

Düğün Fotoğrafçılığı için En iyi Canon Prime Lensler

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art
Canon EF 50mm f/1.2L II USM
Canon EF 85mm f/1.8 USM
Canon EF 100mm f/2.8L IS USM Macro


Teknik olarak, bir düğünü hemen her objektif ile fotoğraflayabilirsiniz. Burada sunduğumuz 8 seçenek, genel olarak düğün fotoğrafçılığı için en iyi Canon lensler için bir özet kapsamındadır.


Düğün Fotoğrafçılığı için Lens Nasıl Seçilir?

Düğün Fotoğrafçılığı için En iyi Canon Lensler

Çok yönlülük – Zoom veya Prime?

Düğünler tek seferlik bir etkinliktir, bu yüzden hemen hemen her şeye hazırlıklı olmanız gerekir. Bir zoom lens kadrajınıza giren bir anı hızlı bir şekilde yakalamanızı sağlar.

Birçok kişi ana lens olarak genelde zoom lens kullanır. Bunun için iyi veya kötü yorumunda bulunmayıp, sadece biraz deneyimli değilseniz ve işinizi garantiye almak istiyorsanız  başlangıçta en iyi seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Ama düğün fotoğrıfçılığı için en iyi seçim zoom ve prime lens kombinasyonu olacaktır; yani en iyi görüntüyü elde etmek istediğinizde 2-3 tane iyi zoom ve bir kaç sabit odaklı lens iyi olacaktır.

Sonuç : Mümkün olduğunca güvenli olmak istiyorsanız bir zoom objektif edinin. Birçok insan sadece sabit odaklı lens kullanır, ancak gerçek ihtiyacı bir kaç düğün fotoğrafı çektikten sonra anlarlar. En iyi durum senaryosu, her iki lens türünü de yanında taşımaktır. Böylece her durumda harika fotoğraflar elde edersiniz


Görüntü kalitesi

Düğün fotoğrafçılığını ücretli veya ücretsiz yapıyor olsanız da, her iki durumda için en iyi görüntü kalitesine sahip olmak istersiniz.

En ucuz zoom lensler yeterince keskin değildir, bu yüzden genelde Canon’un L lensleri tercih ediliyor. Odak uzaklığı oldukça fazla olan süper yakınlaştırmalı bir objektif kullanabilirsiniz ancak özellikle müşterileriniz yüksek kaliteli çekimler istiyorsa bu sizi sınırlandırabilir. Yetenekleriniz, becerileriniz ve zamanlamanız en önemli şey olsa da, doğru donanıma sahip olmak bir düğün çekerken muazzam bir şekilde yardımcı olur.

Prime lensler diğer yandan sabit bir odak uzunluğuna sahiptir, bu da kalitenin daha yüksek olabileceği anlamına gelir. Bu durumun Canon EF 50mm f/1.8 STM gibi en ucuz primeler için de geçerli olduğunu unutmayın. Daha az cam elemanına sahip olarak, gölgelenme, parlama ve sapma ile ilgili daha az sorun yaşarsınız. Ancak durum böyle olsa bile genelde fiyatı yüksek olan objektiflerin görüntü kalitesi her zaman daha yüksektir.

Sonuç : Mümkünse, bir Canon L serisi zoom lense yatırım yapın. Prime lensler, bütçeyi zorlamadan daha pahalı zoom modellerin görüntü kalitesiyle eşleşebilir ve daha hafiftir.


Açık Diyafram ve Görüntü Sabitleme

Düğün fotoğrafçılığı dış mekanda olduğu kadar iç mekan ve stüdyoda da gerçekleşir. Özellikle ikincisi nedeniyle, f/2.8 parlak diyaframa sahip lenslerle hazırlanmanız gerekir.

Geniş diyafram açıklığına sahip olmak, arka planı gerçekten bulanıklaştırmanızı ve ana konunuzu arka plandan ayırmanızı sağlar. İç mekanda çekim yapıyorsanız, muhtemelen her zaman ISO’yu yükseltmeniz gerekecek, ancak bazı fotoğraf makineleri fotoğrafta fazla gren ve gürültü oluşturabilir. Bir f/2.8 ve f/2 diyafram arasındaki fark 1 f-stop kadardır. Bu da 3200 yerine ISO 1600 ile çekim yapabileceğiniz anlamına gelir.

Görüntü Sabitleme ayrıca çok hoş bir özelliktir. İnsanlar düğünlerde hareket ederler, ancak çoğunlukla fazla hareket yoktur. Bu durumlarda IS, tavsiye ettiğimiz lenslerin 4 durak sabitleme özellikleri size yardımcı olacaktır.


Düğün Fotoğrafçılığı için En iyi Canon Zoom Lensler 2018

1. Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD

Geniş açılı odak uzaklığına sahip Canon zoom lenslere fiyat ve performans olarak meydan okuyan Tamron 15-30mm f/2.8 Di VC USD özellikle grup ve iç mekan çekimleri için idealdir.

Bu lens Nikon’un ünlü 14-24mm f/2.8G ve Canon’un 16-35mm f/2.8 serisine rakip olacak şekilde yapıldı. Bunların hiçbiri herhangi bir stabilizasyona sahip değil, belki de bu lens ile gelen görüntü sabitleme VC özelliği Tamron’un şu anda en güçlü satış noktası. Mükemmel görüntü kalitesi ile birlikte düşük fiyat!

Bazen hızlı bir çekim hızı elde etmek için f/2.8 bile yeterli olmayabilir ve ikisine de ihtiyacınız varsa, başka bir seçeneğiniz yoktur. ISO’yu yükseltmek her zaman bir olasılıktır, ancak genellikle düşük ışıkta çekim yapıyorsanız ekstra bir durak genel kaliteniz ve alan derinliğinizde büyük bir fark yaratabilir.

Titreşim Azaltma (VC) mekanizması 3 durağa kadar yardımcı olur, yani normalde 1/8 çekmeniz gereken konuyu 1/60 seçerek daha net ve keskin fotoğraf elde edecek şekilde çekebilirsiniz. Ayrıca USD (Ultrasonik Sessiz Sürücü) motor sayesinde objektif sessiz ve doğru bir şekilde odaklanır.


2. Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM

Canon EF 16-35mm f/2.8L III USM lens duyurulmadan önce sadece yukarıdaki Tamron’u önerebilirdik. Ancak, 2016’da duyurduğu Canon’un 16-35mm f/2.8’in bu 3. versiyonu, mükemmel optik performans ve çok doğru, hızlı AF sunuyor. Önceki 2 objektife benzer şekilde, görüntü sabitleme özelliği yoktur, eğer bu sizin için önemliyse, yukarıdaki Tamron’a veya aynı lensin aşağıdaki f/4 versiyonna bakabilirsiniz.

Tamron’un iki katı fiyatına edineceğiniz bu lens ile elde edeceğiniz en büyük farklar, biraz daha keskin köşeler, daha hızlı, daha hassas otomatik odaklama (her zaman değil, ancak fark edilir) ve daha az ağırlıktır. Tamron 790g vs Canon 1100g. Bununla birlikte, Canon f/2.8 ile çok daha fazla vinyet etkisi sergiliyor, ancak bu işlem sonrası işlemede sabitlenebilir.

Yaklaşık $1000 dolar civarında daha fazla ödemeye değer olup olmadığına karar vermek size kalmış. Yine de, Canon’un en son teknolojisinin en iyi örneği olduğunu söyleyebiliriz.

3.Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM

Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM, düğün dahil gazetecilik, seyahat ve çok yönlü her projede fotoğrafçılar tarafından kullanılan bir objektiftir.

Bu lensi düğün fotoğrafçılığıyla ilgilenen herkese önerdiğimiz bir modeldir. Çekimlerinizin çoğu zaten 24 ila 70mm odak mesafelerinde çekiliyor, bu nedenle bu uzunluğu sağlayan yüksek kaliteli bir zooma sahip olmanız, farklı lensler arasında geçiş yapmamak adına size zaman kazandırır. Optik olarak mükemmel ve çok daha pahalı primelere kafa tutabilir.

Portreler, fotoğraf grup çekimleri yanısıra, baş / omuz portreleri arasında anında geçiş yapabildiğiniz için çok yönlüdür. Hem FF hem de APS-C Canon gövdeler için mükemmeldir (APS-C’de 38-112mm lenslere eşdeğerdir).

Fiyatının biraz pahalı olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu, f/2.8 diyaframa sahip bir L zoom modelden beklenen bir şey. Görüntüler gerçekten keskin, otomatik odaklama son derece hızlı ve doğru ve hava şartlarına dayanıklı gövde.

Özetle düğün fotoğrafçılığı için sadece bir tane objektif arıyorsanız, almanız gereken ürün budur ve daha sonra nasıl bir tarz gibi göründüğünüzü gördüğünüzde genişler.

4. Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM

İşte düğün fotoğrafçılığı için gerçek bir efsane. Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM, 2010 yılında piyasaya sürüldü ve o zamandan beri en iyi ve en pahalı 70-200mm.

Sunduğu odak uzaklığı, portrelerden, spora, vahşi yaşamdan, kapalı mekanlara, konserlerden, etkinliklerden, düğün fotoğrafçılığına kadar pek çok farklılığa sahiptir. Düşük ışık koşullarında çalışmak için f/2.8’e sahip olmanın yanı sıra, lens ayrıca 4 durağa kadar yardımcı olan Görüntü Sabitleme özelliği ile gelir.

Lensin gövde kalitesi en üst düzeydedir, zor hava koşullarında güvenle kullanabilirsiniz. Ayrıca 70-200mm lenslerin en ağırıdır, işte genel görünüm:

  • 70-200mm f/2.8L IS II USM – 1490 g
  • 70-200mm f/2.8 L USM – 1310 g
  • 70-200mm f/4L IS USM – 760 g
  • 70-200mm f/4L USM – 705 gr

Eğer Canon L serisi zoomlarda iyi bir IS’a ihtiyacınız varsa, açıkçası f/2.8L IS II USM edinmeniz doğru olacaktır. Ancak görüntü sabitleme sizin çok önemli değilse ve hatta f/2.8’e ihtiyacınız olmadığını düşünüyorsanız, o zaman f/4L sürümlerinden herhangi birini düşünebilirsiniz. Yine de düğünler dahil özellikle insanların daha fazla olduğu ve herkesin odaklanabilmesi için daha küçük bir alan derinliği ile çekim yapabilmeniz için IS’nin oldukça önemli olduğuna inanıyoruz.

Düğün Fotoğrafçılığı için En iyi Canon Prime Lensler 2018

1. Sigma 35mm f/1.4 Art DG HSM

Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ART seçtiğimiz en geniş açıya sahip objektiftir. Tam kare bir DSLR fotoğraf makinesinde, grup çekimleri ve çevresel portreler için harikadır. Bu da doğal olarak lensi, düğünler, sokaklar ve konserler için mükemmel bir seçim haline getirir.

Kalite anlamında bakarsak, objektifin muhteşem olduğunu söyleyebiliriz. Sigma’nın Art serisi, f/1.4 değerinde bile mükemmel netlik, kontrast ve renklere sahip lenslere sahiptir. Düşük ışıkta iyi fotoğraf çekmesi bu lens için normal olsa da, Hyper Sonic Motor sayesinde otomatik odaklanmada da hızlıdır. Bir full frame kameraya monte ettiğinizde, diğer tüm 35mm lenslerde olduğu gibi f/1.4’te biraz vinyet görebilirsiniz.

Objektif, Canon’un eski f/ 1.4L modelinden daha iyidir, ancak daha yeni olan f/1,4L II biraz daha iyi kontrast ve keskinliğe sahiptir. Yine de Canon’un 800 dolar daha pahalı olduğunu ve vinyet ve sapma gibi birçok sorunun kolayca düzeltilebileceğini unutmayın.

İş tarzınıza uyup uymadığına karar vermek size kalmış, ama fiyat performans açısından hiçbir şey Sigma’nın bu lensini yenemez. Daha pahalı Canon’un kazandığı tek alan hızlı AF’dir. Bu yüzden her koşulda en hızlı odaklanmaya ihtiyacınız varsa, Canon tercih etmelisiniz. Yanlış anlaşılmasın Sigma’nın AF’sinin yavaş ya da kötü olduğunu söylemiyoruz, sadece Canon’un USM teknolojisi bu karşılaştırmada daha iyi.

35 mm’lik bir lens için, bokeh şaşırtıcı derecede iyidir ve aynı zamanda tam zamanlı manuel odaklama (FTM) özelliğine sahip ve 11.8 ″ (0.30m) minimum netleme mesafesine sahiptir. Canon 80D gibi APS-C fotoğraf makinelerinde, görüş alanı, tüm farklı portreler için ortak bir odak uzaklığı olan, tam çerçeve üzerinde bir ~ 50mm objektife eşdeğer olacak.

2. Canon EF 50mm f/1.2L USM

En iyi bokeh ve düşük ışık canavarı hangi lens öğrenmek ister misiniz? O zaman Canon EF 50mm f/1.2L USM’ye göz atın.

Bu objektif diyafram, bokeh ve renkler nedeniyle, konunuzu gerçekten öne çıkaracak mükemmel bir portre seçeneği sunar. Bunun yanısıra Sigma 50mm f/1.4 ART lensi de incelemenizi öneririz. Daha keskin ve daha uygun fiyatlıdır ancak f/1.2L o kadar benzersiz bir lens ki bu liste için onu tercih ettik.

Boyut ve genel tasarım açısından, gerçekten iyi inşa edilmiş ve aynı zamanda L lenslerin çoğunluğu gibi hava sızdırmaz. Alan derinliği f/1,2 seviyesinde son derece sığ, bu yüzden odak noktanızın açık olduğundan emin olun. Kesinlikle sahip olduğunuz lensin odaklama konularının olmadığından emin olmak için biraz zaman harcayın böylelikle çekim yaparken pişman olmazsınız.

3. Canon EF 85mm f/1.8 USM

Canon EF 85mm f/1.8 USM çoğu insanın portreler için keskin nokta olduğunu düşündüğü bir odak uzunluğuna sahiptir ve kesinlikle doğrudur. Çok geniş olmadığı için herhangi bir gürültü yaşamazsınız.

Böyle bir uzun (kısa telefoto olsa da) odak uzunluğu, arka planı kolayca dışarı atar ve f/1.8 ve 85mm’nin mükemmel görünümlü bokeh ile birleştirdiğinizde, oldukça iyi bir portre fotoğraf elde edersiniz. 

Canon 85mm hakkında özel olan nedir?

Keskin ve optik olarak mükemmeldir.

Ultra Sonic Motor (USM) sayesinde otomatik odaklama hızlı ve hassastır.

Hafif, kompakt ve elde çok iyi tasarlanmış hissi veriyor.

85mm odak uzaklığı hem FF hem de APS-C fotoğraf makineleri için harikadır. Konunuza son derece yakın olmadan  fotoğraflarını çekebilirsiniz. Düğünlerin ve portrelerin yanı sıra, bu daha küçük iç mekan sporları, hayvan portreleri, konserler ve çok daha fazlası için de iyi bir seçimdir.

4. Canon EF 100mm f/2.8L IS USM Macro

Makro lensler net, uzun ve odaklamada hızlıdır. Böceklerin ve küçük şeylerin yanı sıra, bu özellikler lensi, portre fotoğrafçılığı için de mükemmel bir aday haline getirir. Canon EF 100mm f/2.8L IS USM Macro, bu bölümdeki favorimizdir ve düşük ışık koşullarında çok yardımcı olan Hybrid Image Stabilization özelliğine sahiptir.

Düğünler aslında detaylarla güzelleşir; Yüzük, yemek, çiçek ya da organizasyon içerisinde vurgulamak istediğiniz her şeyi çok özel gösterir.

Bu lensin L versiyonu daha hızlı otomatik odaklanma özelliğine sahip, hava geçirmez ve en önemlisi gelişmiş Görüntü Sabitleme teknolojisini kullanır. Makro fotoğraf çekenlerin çoğunluğu bu özelliğin olmasını önemsemez, ancak bunu portreler için ve nadiren de bir tripod üzerinde kullanacağınız için, 4 stop’a kadar olan IS, özellikle loş ışıkta bir cankurtaran olabilir.

Düğün Fotoğrafçılığı için Lens Tavsiyelerimiz

Tüm bu kılavuzun daha kısa, daha doğrudan bir versiyonunu düşünün. Yukarıdaki tüm lensler harika olsa da, bazen daha az seçenek karar vermeyi kolaylaştırır.

Zoom Lensler:

  • Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM – Düğünler için mutlak bir zorunluluk! Muhtemelen en çok bu lensi kullanacaksınız ve diyafram düşük ışıklı ortamlar için yeterince uygun.
  • Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM – Yukarıdaki objektif ne kadar gerekiyorsa bu da o kadar lazım! 70-200mm inanılmaz bir optik kaliteye sahiptir ve size mükemmel çekim yapma imkanı verir.

Prime Lensler:

Düğün fotoğrafçılığı, son yıllarda fazlasıyla gelişen, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla popüler olan bir sektördür. Umarız bu yazıda yer alan düğün fotoğrafçılığı için en iyi Canon lenslerinceleme yazısında ihtiyacınız olan objektifi bulmuşsunuzdur. Eklemek istediklerinizi veya yorumlarınızı aşağıya bırakarak yazıya katkıda bulunabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Düğün Fotoğrafçılığı için En iyi Canon Lensler

  1. Avatar for Alper Orus

    Ebru İmer

    Emeğiniz için teşekkür ederim gerçekten yardımcı oldu hoşçakalınız.

Cevap Yazın