Fujifilm X-T4 için En İyi Lensler

Fujifilm X-T4 için en iyi lensler ! Fotoğrafçılık serüveninizde hayatınızın en iyi kararlarından birini vererek Fujifilm X-T4’ü nihayet elinize aldınız, bunun için tebrikler! Şimdi ihtiyacınız olan tek şey Fuji’nin en yeni amiral gemisi aynasız fotoğraf makinesi için en iyi birkaç lens. Bu yazıda şu an piyasadaki en iyi fotoğraf makinelerinden birisi olan Fujifilm X-T4 için en iyi lensler hangileri detaylı bir şekilde sunmaya çalışacağız.

Kanıtlanmış ve saygın bir 26.1MP APS-C X-Trans BSI CMOS 4 Sensör ve X-Processor 4 görüntü işlemcisine sahip olan Fujifilm X-T4, doğal ISO 160-12800 hassasiyet ve mekanik deklanşörle 15 fps’ye kadar kesintisiz çekim yapabilmektedir. Sensörün BSI tasarımı, daha az gürültü ve daha fazla genel netlik sağlar ve hızlı performans yanısıra gelişmiş yanıt süresi elde etmek için X-Processor 4 ile eşleştirilir. Ek olarak, Fujifilm X-T4, neredeyse tüm monte edilmiş lenslerle kamera sarsıntısının görünümünü azaltmak için 6.5 durdurma etkili sensör kaydırmalı görüntü sabitleme sistemi içerir.

Kısacası Fujifilm’in APS-c crop sensöre sahip fotoğraf makinelerinde amiral gemisi olarak çıkardığı bu kameranın yapamadığı bir şey yok. Ancak, görüntü kalitesi söz konusu olduğunda, fotoğraf makinesinin özellikleri ve sensör çözünürlüğüne ek olarak kullanılan lensler en önemli ekipmanlardır. Eğer Fujifilm X-T4 almayı düşünüyorsanız ya da zaten bir X-T4 edindiyseniz, bazı iyi Fujifilm uyumlu objektiflere yatırım yapma zamanı gelmiş demektir.

Bu rehberde tüm Fujifilm lensleri kontrol ettik ve sadece fiyat performans açısından (kalite, diyafram, keskinlik vb.) en iyi değerleri verenleri seçtik. Fujifilm dünyasında fotoğrafçılığa yeni başlayan biriyseniz ya da başka bir modelden yükseltme yapıyorsanız, bu kılavuz sizin için idealdir. Lafı daha uzatmadan buyrun Fujifilm X-T4 için en iyi lensler !

En İyi Fujifilm X-T4 Lensler

Fujifilm XF 14mm f/2.8 R
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WR
Fujifilm XF 18mm f/2 R
Fujifilm XF 23mm f/2 R WR
Fujifilm XF 35mm f/2 R WR
Fujifilm XF 35mm f/1.4 R
Fujifilm XF 56mm f/1.2 R
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro

Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS
Fujifilm XF 16-80mm f/4 R OIS WR
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR

Fujifilm X-T4 için en iyi Kit Lensler

1. Fujifilm XF 16-80mm f/4 R OIS WR

Her türlü çekim durumu için küçük, kompakt ve çok yönlü bir lens

24 mm’den 120 mm’ye kadar etkili bir odak aralığını kapsayan FUJINON XF16-80mm F4 R OIS WR, sadece 440 gram ağırlığında ve yalnızca 88,9 mm uzunluğundadır. Fujifilm XF 16-80mm F4 R OIS WR lens, fotoğrafçılara ve film yapımcılarına, sokak fotoğrafçılığından üst düzey portrelere kadar her şey için kullanılabilen geniş bir odak uzaklığı aralığını kapsayan küçük, hafif ve kompakt bir otomatik odaklı lens sunar.

Bu esnek tasarımı tamamlayan, yüksek keskinlik ve netlik sağlamak için çeşitli sapmaları en aza indirmeye yardımcı olan üçlü asferik öğeler ve bir ED asferik öğe içeren gelişmiş bir optik düzendir. Yalnızca 440g ağırlığındaki bu lens, ortalama lensinizden daha hafif olabilir, ancak kesinlikle çalışan profesyonellerin ve seyahat meraklılarının taleplerine dayanacak şekilde üretilmiştir.

Bu nedenle, ister bir macerada kayboluyor olun, ister mükemmel bir portre çiziyor olun, bu lensin yanınızda olduğundan emin olun.

2. Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS

Seyahat / günlük kullanım için ekonomik ve titreşim engelleme ile gelen lens

Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS, tasarımı 16-55mm f/2.8’e çok benziyor, ancak fiyatı düşürmeye yardımcı olan birkaç temel özellik sayesinde daha ekonomik bir kit lenstir.

Bu lens hava koşullarına dayanıklı değildir, bu yüzden sert çevre koşullarında korunmalıdır. Ayrıca telefoto sonunda yani 55mm’de objektif maksimum f/4 değerine iner. Bu, sadece o kadar kullanışlı olmayan geniş açılı uçta bokeh ve sığ alan derinliği elde edeceğiniz anlamına gelir.

Tam kare karşılığı olarak odak uzaklık aralığı, inanılmaz derecede çok yönlü geniş açı / telefoto aralığı olan 27-84mm’e eşdeğerdir. Bu, portrelerden mimariye kadar her fotoğrafçılık türü için uygundur. Ayrıca genel olarak harika bir sokak fotoğrafçılığı objektifidir.

Dahili OIS (Optik Görüntü Sabitleme), elde çekim yaparken görüntü bulanıklığını bir sorun olmaktan çıkarır. Titreşim engelleme özelliği dört durağa kadar iyileştirme sağlar. Son olarak, camın Nano GI (Gradient Index) kaplaması, lens camı ve hava arasındaki kırılma indisini değiştirir ve bu da daha az gölgelenme ve parlama sağlar.

Fujifilm X-T4 için en iyi Tak Gez Lensler

1. Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR

Seyahat, manzara, açık hava etkinlikleri için en iyi dört dörtlük zoom objektif

Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR, çok çeşitli konuları kapsayacak şekilde tasarlanmış, manzara ve mimariden portrelere ve yaban hayatına kadar her şeyi fotoğraflayabileceğiniz çok yönlü bir objektiftir.

APS-C boyutlu sensöre sahip X-serisi aynasız fotoğraf makineleri, bu lensin odak aralığı 35mm sensöre eşdeğer bir şekilde 27-206mm’dir. Ancak zoom lenslerin tiipik bir özelliği olarak diyafram açıklığı çok hızlı değildir. F/3.5 diyafram, odak uzunluğu ne olursa olsun iyi bir alan derinliği vermeyecektir. Ancak yine de tüm hava koşullarında kullanılabilen inanılmaz çok yönlü bir lenstir.

Bu lensle çekim yapmak, 135mm’de bile bir zevktir. Lens, güçlü hareket bulanıklığı telafisi oluşturmak için Doğrusal Motor (LM) tasarımını optik görüntü sabitleme (OIS) elemanları ile birleştirir. Görüntü sabitlemenin beş durağı, düşük ışık koşullarında elde çekim yaparken bile fotoğrafların keskin olmasını sağlar.

WR (hava koşullarına dayanıklı) bir objektif olan XF 18-135mm, toz ve nemin merceğin iç kısmına girmesini önlemek için 20 contaya sahiptir. Lens 14F (-10C) kadar düşük sıcaklıklarda bile çalışabilir, bu da kar ve yağmurun en iyi çekimleri yapmasına engel olmayacaktır. Yani doğa fotoğrafçıları için mükemmel bir seçimdir.

Fujifilm X-T4 için en iyi Makro Lensler

1. Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro

Yakın çekim için ideal lens.

122 mm’ye eşdeğer odak uzaklığına (35 mm formatında), maksimum F2,8 diyafram açıklığına ve 1,0x büyütme faktörüne sahip olan bu Fujifilm XF 80 mm f/2,8 Makro lens, özellikle makro çekim için kısa 9,8 ‘minimum odak mesafesi ve 1: 1 gerçek boyutta büyütme.

Kayan Odak Sistemi, odak aralığı boyunca görüntü kalitesini korumak için iki farklı odaklama grubu kullanarak yakın plan çalışmasına fayda sağlar ve doğrusal bir motor hızlı, sessiz otomatik odaklama performansı sağlar. Ek olarak, beş kademeli etkili optik görüntü sabitleme sistemi, kamera sarsıntısının görünümünü en aza indirerek keskin görüntüler oluşturmayı tamamlar. Netleme noktasında yüksek çözünürlük gücü ve güzel bokeh elde eden bu makro lens, çiçek ve doğa fotoğrafları çekmek için idealdir.

Fujifilm X-T4 için en iyi Sokak Fotoğrafçılığı Lensler

1. Fujifilm XF 18mm f/2 R

Sokak ve manzara için harika kompakt model

İnce form faktörü ile ayırt edilen Fujifilm XF 18mm f/2 R, parlak f/2 maksimum diyafram açıklığına sahip geniş açılı 27mm eşdeğeri bir primedir.

Kompakt boyutu ve genel geniş görüş alanı, bu lensi günlük çekimlerin yanı sıra manzara ve sokak fotoğrafçılığı için çok uygun hale getirir. Optik tasarım, daha fazla keskinlik ve doğru işleme sağlamak için distorsiyonu ve küresel sapmaları azaltan bir çift asferik öğe içerir. Gelişmiş kontrast ve renk doğruluğu için parlamayı ve gölgelenmeyi azaltan bir Süper EBC kaplama da mevcuttur.

Hızlı ve parlak f/2.0 maksimum diyafram açıklığıyla, çok düşük ışıkta çekim yapmayı mümkün kılar ve 7 kanatlı diyafram tasarımıyla hoş bir bokeh sağlayarak sokak fotoğrafçılığı, manzaralar ve iç mekanlar için idealdir. İpeksi bokeh için maksimum F2 diyafram açıklığı ile birleşen olağanüstü keskinlik, aynı zamanda onu portre çekimleri için de uygun hale getirir.

2. Fujifilm XF 23mm f/2 R WR

Seyahat, portreler ve manzara için kompakt ve harika

Fujifilm XF 23mm f/2 R WR objektif, üstte anlattığımız 23mm f/1,4 R modelinin daha sağlam bir versiyonudur. Daha uygun fiyatlı olan f/2 R WR, hemen hemen yarı fiyatına portre ve olay fotoğrafçılığı için geniş ve parlak diyafram sunar. Bu aynı zamanda zorlu aydınlatma koşullarında da iyi performans sağlar.

Hava şartlarına dayanıklı XF 23mm f/2 R WR, öğelerin lense nüfuz etmemesini sağlayarak doğa ve manzara fotoğrafçıları için mükemmel bir yapı sunar. Bu ek koruma çalışma ortamını 14 F (-10 C) seviyesine kadar sağlar.

XF 16mm f/1.4 R WR’nin görüş alanı manzara severler için mükemmel olmasına rağmen, bu objektifin 23mm görünümü tam kare sensöre göre 35mm’dir. 35mm, insan gözünün görüşüne en yakın olanıdır, bu da doğanın ötesindeki sahneler için XF 23mm f/2’yi daha çok yönlü bir dış mekan lensi haline getirir. Özetle birçok senaryoda kullanılabilen ucuz, ancak yüksek kaliteli objektif arıyorsanız, en ideal seçeneklerden birisi olduğunu düşünebilirsiniz.

3. Fujifilm XF 35mm f/2 R WR

En iyi dış seyahat lensi. Kompakt, büyük diyafram ve standart görüş alanı

Fujifilm XF 35mm f/2 R WR lens, tüm hava koşullarında kullanılabilen çok yönlü bir odak uzaklığı isteyen fotoğrafçılar için uygundur.

Bir WR objektif olan 35mm f/2, hava koşullarına dayanıklı olup, dış mekan fotoğrafçıları için mükemmel bir seçimdir. Hafif yağmur ve toz, lens gövdesindeki sekiz contanın herhangi birine nüfuz etmeden, normal olarak 14F (-10C) kadar düşük sıcaklıklarda çalışabilir.

35mm, X serisi fotoğraf makinelerinde kullanılan APS-C sensörlere göre 50mm görüş alanına eşdeğerdir. 50mm, portreler, doğa ve olay çekimleri de dahil olmak üzere çok çeşitli konular için iyi sonuç vermektedir. Bu lensi çeşitli Fujifilm kullanıcıları tarafından seyahat etmek için en çok tavsiye edilen lenslerde öncelikli olarak görebilirsiniz.

Elbette f/2 diyafram f/1.4 kadar hızlı olmasa da, düşük ışık çekimleri için bol miktarda ışığa izin verir. Bu ayarda sığ alan derinliği yanısıra dokuz diyafram bıçağı kullanılarak mükemmel bokeh efekti yaratabilirsiniz.

Fujifilm X-T4 için en iyi Portre Lensler

1. Fujifilm XF 35mm f/1.4 R

Düşük ışık, portre, gündelik fotoğraf ve düğün için harika

Fujifilm XF 35mm f/1.4 R, portre fotoğrafçıları için harika bir başlangıç objektifidir. Yedi yuvarlak diyafram bıçağı ve f/1,4 ile oluşturulan bokehler inanılmaz derecede çekicidir.

Fujifilm X-T4’ün APS-c sensörüyle eşleştirilen bu objektifin odak uzaklığı, 35mm’lik bir sensör veya film üzerinde 50mm’e eşdeğerdir. 50mm ile çalışmak çok yönlü bir bakış açısıdır. İnsan gözünün görüş alanına çok yakın olmakla beraber, 50mm portreler, doğa ve etkinlik fotoğrafçıları için iyi çalışır, ancak bunu seyahat / yürüyüş objektifiniz olarak da kolayca kullanabilirsiniz. Ayrıca, konuya çok yakın olduğunuz kapalı alan sporları için de kullanışlıdır.

11 katmanlı Super EBC (Elektron Işın Kaplama), gelen ışığın% 99,8’inin kameraya girmesine izin vererek lens yüzeylerinden ışık parlamalarını ortadan kaldırır. Aynı zamanda keskinliği ve rengi iyileştirir, camın iletim spektrumunu düzeltir, böylece tüm renk dalga boyları eşit olarak iletilir.

35 mm f/1,4 R de hassas diyafram kontrolü için 1/3 stop ayarına sahip bir diyafram halkasına sahiptir. Bir numaralı rakibi XF 23mm f/1.4 R’dir ancak daha yenidir ve camın yüzeyine çizilmeye karşı dayanıklılık sağlayan bir Yüksek Geçirgenlikli EBC kaplama kullanır. Ancak 23mm f/1,4 R, neredeyse iki kat daha fazla fiyat etiketiyle 35mm f/1,4 R’nin bütçeye uygun bir seçim olmasını sağlar.

2. Fujifilm XF 56mm f/1.2 R

Kaliteli portreler, kapalı alan spor aktiviteleri ve düşük ışıklı ortamlar için en iyi seçim

Fujifilm XF 56mm f/1.2 R, hafif mesafeden zengin bokeh fotoğraflar için çok uygun olan en çok tavsiye edilen portre objektiftir.

Bu lensin odak uzaklığı, hızlı diyafram ile birleştiğinde, mevcut en iyi portre lenslerinden biri olmasını sağlıyor. Odak uzaklığı full frame sensöre göre 85mm’e eşdeğerdir. 85mm, görüntünün konusu ve arka planı arasında mükemmel bir ayrım oluşturur.

XF 56mm f/1.2 R, hem ön yüzeye hem de karşı tarafa tek bir katmana uygulanan 11 katmanlı Yüksek İletimli Elektron Işın Kaplama (HT-EBC) içerir. HT-EBC, kromatik sapmaları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca objektife güçlü çizilme direnci sağlar.

F/1.2 çok geniş ve düşük ışıklı ortamlarda bile güzel fotoğraflar sunar ve hızlı otomatik odaklama sağlar. Maksimum kompozisyon seçenekleri için alan derinliği inanılmaz derecede sığ olacaktır. Bir R objektif olarak, aynı zamanda diyaframı açıklığını kontrol etmek için lens üzerinde bir halkaya da sahiptir.

XF 56mm f /1.2, bu listede yer alan lenslere göre daha pahalı olanlardan bir tanesidir, ancak gerçekten kıyaslanamaz derecede iyidir. Odak uzaklığı, özellikler ve diyafram en üst düzeydedir. Tek eksiği hava şartlarına dayanıklılık olabilir ama emin olun eklenseydi bu onu daha da pahalı hale getirecekti.

Fujifilm X-T4 için en iyi Geniş Açı Manzara Lensler

1. Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS

Mükemmel manzara ve seyahat objektifi

Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS, geniş açıya sahip görüş alanı isteyen mimari ve sokak fotoğrafçıları için uygun bir zoom objektiftir. Bu zoom aralığı, geniş açıya ihtiyaç duyan manzara fotoğrafçıları için de harikadır.

OIS Optik Görüntü Sabitleme anlamına gelir; f/4 R, el titremesinden dolayı hareket bulanıklığını kontrol etmeye yardımcı olan elementlerden oluşmuştur. Bu, fotoğrafçıların netlikten ödün vermeden elde çekim yapmalarına olanak tanır.

En az 24cm minimum netleme mesafesine sahip bu lens, makro fotoğrafçılık objektifi olarak da iyi çalışır. Geniş açılı görüş alanı ile ana konunun çevresi de tam olarak görülebilir. Ancak maksimum f/4 diyafram açıklığı ile, gerçekten bokeh dolu görüntüler oluşturmayacaksınız.

XF 10-24mm f/4 R’de ayrıca, lens parlaması ve gölgelenmeyi hafifleten Yüksek Geçirgenlik Elektron Işınlama Kaplaması (HT-EBC) vardır. Sonuç kontrastta bir artış ve kromatik abberasyonda bir azalmadır. Son olarak, bu lens, pozlama ve keskinliğin tüm çerçevede tutarlı kalmasını sağlamak için Lens Modulation Optimizer (LMO) ayarına sahip Fujifilm kameralarla eşleştirilebilir.

Bir zoom objektif olarak, burada listelenen 14mm veya 16mm objektiflerle doğrudan karşılaştırılamaz. Sığ alan derinliği isteyen fotoğrafçılar için prime lensler bariz bir seçimdir. Ancak, daha fazla alan derinliğine ihtiyaç duyan sahneleri tercih ederseniz, bu lens, görüntü kalitesinden ödün vermeden daha geniş bir odak uzaklığı yelpazesi sunar ve size daha fazla zum imkanı sağlar.

2. Fujifilm XF 14mm f/2.8 R

Manzara, iç mekan ve mimari çekimler için ideal

Fujifilm XF 14mm f/2.8 R, özellikle manzara fotoğrafları ve mimari çekimleri üzerine çalışan kişiler için, kit lense ek olarak tercih edilebilecek harika bir seçenektir. Ürün isminde geçen “R” yapısı ile gövdeden değiştirmek yerine, lens üzerinden diyafram halkasını kontrol etmenize olanak verir.

Sabit 14mm odak uzaklığına sahip bu lens geniş görüş açısına sahiptir. Fujifilm’in X-serisi sensörlerinin 1.5x’lik kırpma faktörü dikkate alındığında, 14mm f/2.8’lik görüş alanının tam kare sensörlere göre 21mm’e eşdeğer olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle lens, manzara, mimari, iç mekan, grup çekimleri ve daha fazlası için mükemmeldir. Aynı zamanda sabit f/2.8 maksimum hızlı diyafram, düşük ışık koşullarında bile hızlı enstantane ve otomatik odaklama hızlarının elde edilebileceği anlamına gelir.

3. Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WR

Manzara, iç mekan ve astrophotgrafi için ideal

Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WR geniş açı zoom objektif, oldukça parlak bir maksimum diyaframa ve ilgi çeken özelliklere sahiptir. Görüş alanı, tam kare 35mm sensör kullanılarak 24mm’ye eşdeğerdir. R tasarımlı tüm Fujifilm lensler gibi, 16mm f/1,4 R WR, fotoğrafçının objektifteki diyaframı ayarlamasına izin veren bir diyafram kontrol halkasına sahiptir.

Bu lens ayrıca, anlık mesafe hesaplamaları için odak halkasında bir alan derinliği içerir. 6 inçlik minimum odaklama mesafesi ile birleştirildiğinde bu lens inanılmaz derecede çok yönlüdür. İki grup kayan odaklama sistemi ile birleştirilen hızlı f/1.4 diyafram, otomatik odaklama hızlarının 0.11 saniye kadar hızlı olmasını sağlar. Ve dokuz yuvarlak diyafram bıçağı, maksimum diyafram seçilerek kullanıldığında arka planın bokeh değerini artırır.

WR yani hava şartlarına dayanıklı olan bu lensin 14F (-10 C) kadar düşük sıcaklıklarda çalıştığını belirtmeliyiz. Fujifilm X-T4’ün sağladığı hava sızdırmazlığı özelliği ile birleştiğinde, doğa fotoğrafçılığı için harika bir ekipman ortaya çıkmaktadır.

Fujifilm X-T4 için en iyi Telefoto Zoom Lensler

1. Fujifilm XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR

Düşük ışık, spor, portreler, konserler ve düğünler için yüksek kaliteli seçim

Fujifilm XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR, oldukça pahalı ama buna değecek bir objektiftir. Lens, toz ve su sıçramalarına karşı sürekli koruma sağlamak için 20 yerde dayanıklılık üretir. 14F (-10C) kadar soğuk koşullarda bile normal şekilde çalışabilmektedir.

Tüm odak aralığı boyunca sunduğu geniş f/2,8 diyafram açıklığı sayesinde, doğa ve açık hava sporları ile hayvanat bahçesi, evcil hayvanlar ve doğada çok uzak olmayan hayvanlar için mükemmel bir seçimdir.F/2.8, 7 yuvarlak diyafram bıçağı sayesinde iyi, keskin ve net konuları ve güzel görünümlü bokeh ile bulanık arka planlar elde etmenizi sağlar.

Uzun odak uzunluklarında tripodsuz çekim yapmak netlik kaybına neden olabilir. Neyse ki, 50-140mm f/2.8 görüntülerde hareket bulanıklığını engelleyen Optik Görüntü Sabitleme (OIS) sistemi ile dengelenir. Gövde ayrıca, hassas diyafram kontrolü için bir diyafram halkasının yanı sıra gerektiğinde daha fazla görüntü stabilizasyonu için gövde üzerinde bir tripod yuvasına sahiptir.

Fujifilm X-T4 üzerine monte edilen objektif tam kareye eşdeğer odak uzunluğunda 76-214mm sunar. Böylece, uzaktaki nesneleri netlemek ve odaklanmış durumdayken arka plandan ayırmak için sağlam bir zum seçeneği sunar. Portre, sokak ve vahşi yaşam sevenler bu odak aralığından çok faydalanacaktır.

Aşağıdaki model XF 55-200 f/3.5-4.8 ile kıyaslandığında neredeyse yarı fiyatına daha iyi bir odak aralığına sahip olabiliyorsunuz. Bununla birlikte, gövdede tripod yuvasını ve odak uzaklığı boyunca sabit f/2,8 diyafram açıklığını kaybediyorsunuz. Fuji 50-140mm, hava koşullarına karşı dayanıklıdır, bu da zor hava koşullarında fotoğraf çekmek için daha uygundur. Eğer istediğiniz tek şey odak aralığının geniş olması ise f/3.5-4.8’in de aynı şekilde hizmet vereceğini söyleyebiliriz. Eğer özellikle zor ışık koşullarında fotoğraf çekeceğinizi biliyorsanız o zaman f/2.8 vereceğiniz ek paraya değecektir.

2. Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS

Açık havada uygun fiyatlı telefoto zoom; vahşi yaşam ve spor

Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS, açık hava sporları, yarış, portre ve geniş odak aralığına sahip bir vahşi yaşam lensidir.

X-serisinin APS-C sensöründe, bu objektifin full frame eşdeğer odak aralığı 84-305mm’dir. 3,6 ft (1,1 m) minimum odaklama mesafesi ile, mümkün olan en iyi görünümü yakalamak için nesneden biraz mesafeli olmak gerekir.

Gövde, 1/3 stop aralıklarla hassas diyafram kontrolü için bir diyafram halkasına sahiptir. Lineer motor (LM) otomatik odaklama motorları, lensin 0.28 saniye içinde odaklanmasını ve odaklama sırasında merceğin sessiz ve sabit kalmasını sağlar.

Optik Görüntü Sabitleme (OIS) sistemi, uzun odak uzunluklarına rağmen çekimin kolaylaşmasını sağlamak için dört buçuk durak stabilizasyon sağlar. Camda ayrıca gölgelenme, lens parlaması ve renk sapmalarını azaltmak için Yüksek Geçirgenlik Elektron Işın Kaplama (HT-EBC) vardır.

3. Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR

Vahşi yaşam ve açık hava spor fotoğrafçıları için en iyi seçim

Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR, yaban hayat, spor ve açık hava fotoğrafçılığı için en iyi seçimdir. Diyafram açıklığı 50-140mm f/2.8 kadar geniş olmasa da, sunduğu odak aralığı paha biçilemez.

APS-C sensör X-serisi fotoğraf makinelerinde, tam tam kare karışılığı 150-600mm’e eşdeğer odak aralığına sahiptir. Neyse ki, otomatik odaklama süresini hızlandırmak için bir odaklama sınırlayıcı anahtarı vardır. Otomatik odaklamanın aradığı mesafe olarak 5,7 ft (1,7 m) veya 16,4 ft (5,0 m) arasında sonsuza kadar seçim yapabilirsiniz.

Gövde, hassas manuel diyafram kontrolü için bir diyafram halkasının yanı sıra ek görüntü sabitleme için bir tripod yuvasına da sahiptir. Lens ayrıca, yağmur ve su sıçramalarını önlemek için hafif yağmurun ürün içine girmesini engelleyen 13 hava sızdırmazlığa da sahiptir. Bu sayede 14F (-10C) kadar düşük sıcaklıklarda çalışabilir.

Fujifilm 100-400mm, el titremesinden kaynaklanan hareket bulanıklığını azaltmak için beş durak stabilize sağlayan Optik Görüntü Sabitleme (OIS) ile donatılmıştır. Bu büyük bir lensi elde tutmak kolay bir iş olmadığı için son derece kullanışlıdır. 1.9kg olan bu lens, Fuji’nin ürün dizliğindeki en büyük objektiftir. Özetle en iyi vahşi yaşam ve spor aktiviteleri için bir lens arıyorsanız en ideal seçimlerden birisidir.

Fujifilm Lens Terimleri :

XF – X-serisi için en yüksek kalitede Fujifilm lensler (X-T4, X-T3 ve benzeri)
WR – Hava Koşullarına Dayanıklı yapı
OIS – Optik Görüntü Sabitleme
LM – Lineer Motor, daha hızlı ve sessiz sessiz odaklamaya izin verir
R – Objektif üzerinde atanmış bir diyafram halkasına sahiptir

Lens Çeşitleri :

Geniş açı – Çerçevede çok fazla fotoğraf çekmek için kullanışlıdır (genellikle 12 ila 23mm)
Standart – Fotoğrafların çoğunun gerçekleştiği ralık (23’ten 56 mm’ye kadar)
Telefoto – Uzaktaki konular için (56 ila 400 mm)
Makro – Konunuzu gerçek yaşam boyutuna (genellikle 60 ila 180mm) kadar büyüten 1: 1 oran

En İyi Fujifilm X-T4 Lenslerimiz :

Bu yazıda aktardığımız Fujifilm X-T4 için en iyi lensler listesinin kısa bir özeti.

Fujifilm XF 14mm f/2.8 R
Fujifilm XF 16mm f/1.4 R WR
Fujifilm XF 18mm f/2 R
Fujifilm XF 23mm f/2 R WR
Fujifilm XF 35mm f/2 R WR
Fujifilm XF 35mm f/1.4 R
Fujifilm XF 56mm f/1.2 R
Fujifilm XF 80mm f/2.8 R LM OIS WR Macro

Fujifilm XF 10-24mm f/4 R OIS
Fujifilm XF 16-80mm f/4 R OIS WR
Fujifilm XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS
Fujifilm XF 18-135mm f/3.5-5.6 R LM OIS WR
Fujifilm XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR
Fujifilm XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS
Fujifilm XF 100-400mm f/4.5-5.6 R LM OIS WR

Fujifilm X-T4 için en iyi lensler yazısında prime ve zoom kategorilerinde ve çeşitli fotoğrafçılık alanlarında firmanın öne çıkan objektiflerini listelemeye çalıştık. Umarız faydalı olmuştur. Fujifilm X-T4 ile kullandığınız ve eklemek istediğniiz lens çeşitlerini yorumlarınızda belirtebilirsiniz. Best Lenses for Fujifilm X-T4

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın