Etiket: nikon flaş

Nikon SB-500 Speedlight Flaş Duyuruldu

Nikon SB-500 Speedlight flaş ünitesi bugün resmi olarak duyuruldu. Kullanımı oldukça kolay olarak tasarlanan yeni SB-500 flaş hem flaş hem de LED aydınlatma FX biçiminde 24 mm’lik geniş bir görüş açısını kapsamaktadır. Birden çok flaş ünitesinin kablosuz olarak kontrol edilebilmesine de olanak tanıyan SB-500, Nikon DSLR fotoğraf makineleri yanısıra belirli COOLPIX modelleri ve Nikon Creative Lighting System ile…

Devamını Okuyun

Strobist Fotoğrafçılıkta Açık Diyafram Kullanmak

Türkçe’ye “fotoğraf çekerken flaş kullanan kimse” olarak çevrilebilecek olan strobist kelimesi, bugün amatör ya da profesyonel olarak fotoğrafla uğraşan bir çok kimse için uygun bir sıfat haline geldi. Yaklaşık 2 sene önce bir kitapçıda, fotoğrafçılıkla ilgili kitapları karıştırırken gözüme çarpan bir bölüm, beni bu teknikle tanıştırdı. Yazıda, tepeflaşlarının (speedlight) harici kullanımından bahsediliyordu. O güne kadar…

Devamını Okuyun

Nikon SB-300 Speedlight Flaş Duyuruldu, Özellikleri, Fiyatı

Nikon yeni giriş seviyesi flaş ünitesi Speedlight SB-300 modelini resmi olarak duyurdu. Nikon fotoğraf makineleri için tasarlanmış i-TTL desteği sunan fotoğraf makinesi üstü flaş birimi, her yerde bulabileceğiniz iki AAA alkali veya NiMH pil kullanır. Pillerle beraber toplam ağırlığı 120 gram olan oldukça hafif flaş birimi Nikon SB-300 Speedlight, DX format fotoğraf makinelerinde 18mm ve FX format fotoğraf makinelerinde 27mm’lik aydınlatma…

Devamını Okuyun

Nikon Uyumlu Debao SU-800 Kablosuz Flaş Kumandası

Nikon ürünleri için alternatifler bazen daha iyi çözümleri çok daha uygun fiyatlara sunabiliyor. Bunlardan bir tanesine örnek olarak Çin merkezli firma Debao’nun Nikon fotoğraf makineleri için ürettiği Debao SU-800 kablosuz flaş kumandasını gösterebiliriz. Nikon SU-800 kablosuz flaş kumandasına alternatif olarak üretilen Debao SU-800 modeli hem fiyat olarak neredeyse yarı fiyatına satılıyor hem de orjinal Nikon…

Devamını Okuyun

TTL Flaşlı Pozometrik Kontrolün Evrimi

Flaşın ana ışık kaynağı olduğu durumlarda; Flaşın pozometrik kontrollü çakma gücü, ya manuel bir şekilde ya da “Auto-Thyristor” ile kontrol ediliyordu. Thyristor flaşın içindeki bir devreye bağlı olarak çalışan ve bir ışık sensörü tarafından kontrol edilen bir parçaydı. Pozlama sırasında kareye yeterli derecede flaş ışığı geldiğinde flaşı kapatıyordu. Günümüzde “Auto-Thyristor” ile yapılan flaş kontrolüne “Non-TTL…

Devamını Okuyun